Boomer Space


Diskuse ke článku : ...jako k stádu ovcí
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

spajk
16.11.2017 19:38

Koukam, ze vysly i u Attic
Hell Awaits 442
Show no mercy 313

Lidova cena, ale zase prvni vydani

 

Valič
16.11.2017 19:15

Spajk: Valičovy obskurní nízkonákladové kapely se po letech často nedají sehnat vůbec. :-(

Samozřejmě, že se za tu uvedenou cenu dá plno věcí koupit i přes běžné e-shopy (třeba některá starší alba od Cradle Of Filth, Opeth, Anathemy, Sepultury nebo Suicidal Tendencies), ale vždy záleží na tom, u koho ten konkrétní titul vyšel. Plno firem ty ceny starších alb ani po letech příliš nesnižuje. Třeba první dvě desky Slayer, které vyšly u Metal Blade, se pořád ještě prodávají za dvakrát vyšší cenu než ostatní CD z jejich diskografie.

 

Stray
16.11.2017 19:00

Ale zas na druhou stranu, od majitele cd z nízkonákladovek pak ty věci nekoupí ani ten nejzablešenější a nejalternativnější cédečkový antikvariát. :-)

 

spajk
16.11.2017 18:52

Ale prodá. Jen si člověk musí pár let počkat. Dva, tři roky stará deska se nechá koupit do 150,-
Samozřejmě jak co, ale tvrdit primárně, že to nejde, je nesmysl. Bavím se o nových deskách. Velká čtyřka nebo dnes už trojka má pořád akce. Bazarovky beru jen u prvnich vydání, kde chci mít full dynamiku.

Valič a jeho obskurní nizkonakladove kapely se asi fakt nedaji do 150,- sehnat ani po letech. To uznávám.

 

Valič
16.11.2017 17:47

Chtít kupovat céda do 150,- Kč by chtěl asi každý sběratel, problém je ale v tom, že většině z nich je za tu cenu nikdo neprodá. :-)

 

Stray
16.11.2017 17:01

Imothep: Multižánrovce počítám do své skupiny, nesmí ale chtít kupovat céda vychcaně pouze do 150,-Kč. :-)

 

Imothep
16.11.2017 15:19

Jak k tomu ale prijdou multizanrovci, co maji radi SUNN:O), AC/DC, Sepulturu, Earth,Wind&Fire, Al DiMeolu, Whitesnake, Toto, Napalm Death, Aliciu Keys, apod??? :oDDD

 

Stray
16.11.2017 14:05

P.S. Ale hlavní je, že jsem tady vytvořil prostor pro určitý typ posluchačů kvalitního rocku a metalu, a tak ani nemám potřebu chodit k někomu jinému, vlastně ta zdejší diskuse probíhá přesně tak, jak bych si přál a ani jí nemusím nijak korigovat, chodí sem prostě ten, komu nastavení lidí na těchto stránkách vyhovuje, mě je docela jedno že sem nechodí melody děcka a nebo intelektuálové co se dojímají ze SUNN:O), někomu je prostě vlastní prostředí kde se do autora recek upoceně šije z pohodlí panelového bytu 2+1 na okraji Třince, jinému zas prostředí vychytaných alternativců a mp3 tahačů.:-)Já vyznávám třetí cestu, lidi pro který je to něco víc, životní style probíhající řadu dekád.

 

Stray
16.11.2017 13:55

wuxia: Ale zas si dovedu představit, že tu našpulenou mateřskou školku z hnědých stránek irituje diskuze tady, páč pan domácí všechno ví a všechno zná, já si docela dovedu představit, proč se tady do diskuse zapojuje jen někdo, ne každej tu situaci vyhodnotí tak, že na ní bez emočního pohnutí a s normální příspěvkovou mluvou má, navíc když jde třeba o dvacetiletého fanouška power metalu odkojeného současným Sparkem (tomu bych doporučil jít volit do retro Music Hall novou Metalovou Miss CZ). Pa, jazýček a paroháček, ty pyčo! :-)

 

wuxia
16.11.2017 08:03

Rozhodně se stavím za seriál o českých metalových deskách let devadesátých, všechno jsem kupoval poctivě na vinylu, o demo Kryptoru Sadistic Nun Genocide jsem si psal přímo kapele, odpověděl mi Ota Hereš, pričemž kazetu a dopis jsem střežel co relikvii. Žral jsem Kryptor, vadilo mi, jak je na debutu oproti demům zjemněný zvuk a potlačený Pípův řev. A dodneška si myslím, že nebýt místy opravdu debilních textů a upachtěného zpěvu, bylo by Propability of Doom od Terminator světová techno-thrashová deska. Samozřejmě s lepší produkcí. Prostě mi dělá radost se do časů poslechu Gung-Ho a četby Metaliště vracet a řeči o úpadku jsou zcela mimo mísu. Jakýpak úpadek, to by bylo jako vysmívat se slabikáři. A až půjdu letos už podruhé na Master´s Hammer, s chutí si zase s Frantou odeřvu poctivě všechny texty a kdo ví, možná se zase nefalšovaně dojmu.

Jo a ještě jedna věc mi leží na srdci, když už jsem se tak při čtvrtku rozjel a rozepsal. Nesmírně, ale opravdu nesmírně si cením zdejší diskuse. Když se podívám na okolní metalové weby - jmenovat asi nemusím - tak zatímco tam je to mateřská školka a plané dohadování se o tom, že "ve Sparku nemaj rádi power metal, bůů bůů", tak tady je to akademická debata na úrovni. Bez legrace, tady se nikdo do nikoho nenaváží, každej může projevit svůj názor, nikdo ho nepošle někam. Je prostě znát, že sem chodí lidi, kteří mají něco v hlavě.

 

Valič
15.11.2017 19:24

Teď se dívám, že mi v tom příspěvku vypadlo slovo. Mělo tam být "v některých případech". Tak to dopadá, když se člověk snaží léčit nachlazení Jägermeisterem. :-)

 

Valič
15.11.2017 18:20

Já vážně nechápu, v čem je vlastně problém. Na těchto stránkách se už dřív objevovaly recenze na staré desky Deathrow, Assassin nebo Tankard a nikomu to nepřišlo divné. Ty české kapely mi nepřijdou zase o tolik horší. Je pravda, že ty texty jsou v některých opravdu příšerné, ale to, co zpívali v 80. letech ti skopčáci, taky většinou nebyly žádné literární skvosty. :-) Tak jaký úpadek?

 

DarthArt
15.11.2017 13:34

Tak chápu, že někomu nemusí vonět Debustrol s jeho "tak si všichni userte" :):) Ale že by zrovna Krucipüsk byla nějaká intelektuální výhra a současný pojetí tvrdý hudby... to jsem teda dost překvapenej.

 

Valič
15.11.2017 13:10

Stray: Já podobné názory do jisté míry i chápu. Je pravda, že třeba zrovna ten Kryptor (případně i Debustrol) tenkrát přitahoval dost posluchačů, kteří měli k intelektuálům opravdu hodně daleko. Mě osobně na podobných kapelách taky dřív některé věci vadily, ale na druhou stranu si myslím, že desky jako Neuropatolog nebo Time 4 Crime patří i s odstupem času k tomu nejlepšímu, co u nás v rámci tvrdšího metalu vyšlo.

 

Valič
15.11.2017 12:57

Ne že by mě to vyloženě odpudilo, ale spíš jsem si řekl, že to asi nebude kapela pro mě, a víc jsem se tím nezabýval. Tu českou scénu už jsem pak moc nesledoval, pouze mě koncem 90. let zaujaly některé věci, které vycházely u Redblacku, do jehož prodejny v Brně jsem tenkrát jezdil "šopingovat". :-)

 

Stray
15.11.2017 12:54

Valič: taky si myslím, že je to zdařilý projekt. ze začátku byla jen vize zmapovat nějaké základní albové milníky, třeba osm deset věcí, což pak přerostlo ve velkolepější plán, jsem rád, že se toho DarthArt takto chopil a že nezůstalo jen u nějakýho počátečního nadšení a prázdných keců, i kdyby se to občas zadrhlo a sem tam týden by byl vynechán, furt si myslím, že tady roste něco, co nemá obdoby. :-) U chlapíka, co to dvěma větami zkritizoval, je zajímavý, že to není žádný intelektuál, prostě jen považuje Kryptor za buranskou kapelu a Krucipüsk naopak za natlakovanou a dobrou :-), a mě to tedy zaráží, protože ten šklebící se vyholenej podivín ze severu mě přijde zhruba na stejným intelektuálním levelu, co kapely, který tu probíhaj.

 

DarthArt
15.11.2017 12:53

CHápu, že někomu můžou starý kapely dnes po třiceti letech hraní připadat přežitý, a samozřejmě že jsou přežitý (stejně jako je přežitej Slayer nebo Megadeth), ale my píšeme o období, kdy NEBYLY přežitý, kdy naopak byly v plném rozkvětu a vydávaly průlomová alba. --- Je to asi jako kdyby někdo kritizoval Jiráska, že píše staromilsky a přežitě, protože dneska se už píše jinak. Nebo že je Kristián blbej film, protože je černobílej a v multikině to vyznívá staře :)

 

DarthArt
15.11.2017 12:48

Valič: Jo, Rolničky. Mám pocit, že Monitor chtěl nějakou předvánoční blbost do televize (asi když je to Prosincová noc), tak k tomu Asmodeus donutil. Přitom je to naprostá výjimka z tvorby Asmo a o jejich tvorbě to neříká vůbec nic. Spíš to lidi odpudí, jako Tebe.

 

Valič
15.11.2017 12:18

Ten seriál recenzí starých českých desek je naprosto skvělý. Já už sice většinu těch kapel dnes moc neposlouchám a pokud ano, tak ne moc často, ale když jsem si teď ty staré desky pouštěl, tak mě plno z nich bavilo víc než ty současné mladé retro kapely, které sice mají lepší zvuk a možná umějí i líp hrát, ale něco mi u nich prostě chybí. Některé z těch desek jsem teď slyšel vlastně poprvé v životě (Asmodeus, Ferat, Crionic) a jejich kvalita mě dost překvapila. Přemýšlel jsem o tom, proč jsem se třeba nikdy dřív nezajímal o ty Asmodeus, kteří měli už v začátcích kromě dobré hudby i celkem zajímavé texty. Možná mě tenkrát odradil tenhle videoklip, díky kterému jsem si je zařadil mezi takové ty "sranda kapely" typu Harlej:

https://www.youtube.com/watch?v=tDVbMAKFY08

 

Stray
15.11.2017 11:48

Vlastně se mě to stává dost často, že situaci vyhodnotím úplně jinak, vždy dle toho v jaké denní době a v jakém rozpoložení se nacházím, ty výkyvy jsou někdy fakt velký! To je nevýhoda senzitivnějších jedinců, úzkostné momenty střídá docela malá schopnost empatie, ale nebýt toho, nebyl by Crazy Diamond. Pět let od založení bude za chvíli pryč a jedu na vlně, kámo, JEDU NA VLNĚ!!! :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist