Boomer Space


Diskuse ke článku : ...jako k stádu ovcí
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

DarthArt
15.11.2017 11:23

Stray: V pohodě, vše OK :) Spíš drž palce, ať se dá číst ten KRABATHOR.

 

Stray
15.11.2017 11:16

DarthArt: Víš co, já si myslím, že jsem si to měl celé nechat pro sebe, ale když má člověk před půlnocí v hlavě čtyři piva, tak ho třeba napadne, že ten střet názorů je děsně vtipnej, dneska dopoledne už to vidím jinak.

 

Stray
15.11.2017 10:49

Carcass: Mám podobný pohled na věc.:-) Už jako kluk jsem čelil šokantnímu zážitku, když v roce 1985 přijeli tisíce podobných typů do mého města kvůli Portě (folkový festival Porta). Sice jsem jim sahal po batikovanou sukni, ale už v deseti letech jsem je neměl rád. Byli to reprezentanti světa, který jsem absolutně neznal.:-)

Valič: Nikdo nic dolu netáhne, každý si tu najde to své, záleží na tom, jak je téma zpracované, ne na tom, kolik lidí si o kapele myslí, že jsou burani. Jasně, seriál o Michalu Davidovi už by byl asi přes čáru, pohybujeme se v intencích rockové a metalové hudby, takže DarthArta plně podporuji.

 

DarthArt
15.11.2017 10:45

carcass: Ano, svobodu projevu budeme hájit za každou cenu! A umlčíme ty, kteří si to myslí jinak než my :)

 

carcass
15.11.2017 10:26

ten Trutnov je na mně hodně pravdoláskařský festival, na který se sjíždějí všichni ti pozitivní sluníčkoví lidičkové, kteří přesně vědí, co je správné a plně respektují tvůj názor, pokud zrovna náhodou není odlišný od toho jejich jejich :-))
Mám podobný zážitek z kraje 90. let - jeli jsme na Helfštýn (hrad u Lipníku nad Bečvou), kde byl velký folkový festival (Nohavica, Dobeš, Pepa Nos atd.)....už když jsme šli cestou z nádraží na ten hrad, tak se mi ti všichni lidičkové, co se tam také táhli už nějak na první pohled nepozdávali - samé korálky, batika, liščí ocasy, ženské neupravené v indických sukních, všechno takové nějaké rozevláté a zároveň z nich sálalo vědomí, že jsou něco více, protože jsou "hlubocí", do toho spousty nějakých přiblblých namachrovaných intelektuálů.....no a na tom hradě bylo takových lidí asi 95%.... to tam bylo skutečné peklo, jsme se tam ožrali, počkali si na koncert Nohavicy a vypadli pryč, s tím, že na takovém místě spát nebudeme a dlouho dávali ten zážitek v hospodě k lepšímu.....

 

Valič
15.11.2017 10:15

Stray: No jasně, zaostalí burani táhnou Crazy Diamond dolů svým nostalgickým vzpomínáním na zaostalé buranské kapely z dob jejich zaostalého buranského mládí a pak to ještě korunují tím, že se začnou v místních diskusích vykecávat o Johnu Zornovi, Coil a Univers Zero, což je samozřejmě míněno jako sprostá provokace mířená na ty osvícenější náročnější čtenáře těchto stránek. :-)

 

DarthArt
15.11.2017 09:54

Nic proti Trutnovu, ten festival má svůj ksicht a atmosféru, kterou jinde nenajdeš, a já ho naprosto respektuju. Sice je to na mě tam až takový moc sektářský, ale to není problém lidí, co tam jezdí. Spíš jsem chtěl vyjádřit pocit zoufalství sedmnáctiletého metalisty, co právě přijel nadšenej z malého fesťáčku u Hradce, kde Krabathor představili svoje EP Rise Of Brutality, a ocitl se v tomhle pekle "sto lidí na metr čtvereční", smrad, špína, nedostatek všeho, a kromě toho byl bombardovanej tunama různý alternativy a nedobrovolně zapletenej do cizích korálků a umělohmotnejch medvědích zubů :)

S tím Alkeholem jsem byl tehdy dost naštvanej - pozvat někam kapelu, vzápětí ji vypískat a ještě se tlouct do prsou, "jak jsme to těm buranům nandali" mi přijde dost nízký.

Ale jak říkám, nic proti Trutnovu, ten "genius loci" co se jim tam podařilo stvořit, je obdivuhodnej. Navíc dneska už všechno není tak uzavřený, ostře oddělený, scény se překýrávaj, v tomhle ohledu jsme už o hodně dál.

 

Stray
15.11.2017 00:45

DarthArt: chápu tvůj despekt, ale mám historku ze včerejšího rána. Zrovna jsem si dopoledne psal s týpkem co sem čtenářsky přispívá, poměrně často, kterej mi tvrdil, jak ten Crazy Diamond mohl tak klesnout s těma recenzema a profilama českých metalových grup porevoluční éry, což byl tedy pouze jeho názor, na kterej jsem odpověděl, za prvé - "pokud proti tomu něco máš, tak to ber, že je to dočasné (Vždyť napadlo by snad někoho, že u nás tehdy vyšlo víc jak padesát kvalitních metalových desek?)", za druhé - "jsem to tak chtěl, je to zajímavý a lidi to baví, chceme to prostě zmapovat", a hlavně za třetí - "je to fakt skvěle napsaný a zpracovaný a jsem za to rád, že to ten DarthArt takhle pro mne píše", vtip je v tom, že je to kluk, a znovu nebudu jmenovat, však on si to ráno přečte, kterej v podstatě na ten Trutnov jezdí pravidelně, bral to vždy jako super akci, a zároveň tyhle tvé české metly typu Kryptor, Alkehol, Debustrol bral vždy jako přežité buranství. Píšu to jen z toho důvodu, abych ukázal, jak se názory na věc různí, ...:-)

 

DarthArt
14.11.2017 20:08

Já si pamatuju Trutnov Open Air někdy 93 nebo 94. Poprvé tam byla masová návštěva, rok předtím 5 000, teď skoro 17 500. Fronta na lístky asi čtyři hodiny, vevnitř už od brány totální nášvih, tokijský metro hovno. Tam prostě člověk mohl buď sedět na jednom místě v hledišti (samozřejmě tělo na tělo) nebo bejt u pódia, jakejkoli pohyb naprosto vyloučenej. Jak ty lidi (včetně mě) chodili chcát, fakt nevim. Hajzly samozřejmě odpadly hned na začátku, takže se z místa, kde byly nějaký stromy, šířil odpornej smrad na kilometr daleko (rozhodně ale do hlediště!), no něco nezapomenutelnýho. A navíc ta hudba - samí tydlikáři, batiky, sluníčkový kecy, metal žádnej, naopak moderátor pochválil lidi že rok předtím vypískali Alkehol a ti se cejtili jako hrdinové, vedle pobíhal nahej chlap, no opravdu kulturní zážitek k nezapomenutí. NIKDY VÍC!

Tenhle "zážitek" ve mně asi nějak zakořenil, protože jsem od tý doby byl snad jen už na dvou takovýchhle velkých fesťákách. Jednou opět na Trutnově, ale tam jsem měl vstup do zákulisí, takže to šlo, podruhý na Brutal, kde se o lidi starají luxusně. Jo a jednou v Králíkách, kde to bylo taky fajn.

 

Imothep
14.11.2017 08:51

Kropis: co dodat .... diletantstvi, picovatost a vychcanost jsou vlastnosti, ktere maji v CZ/SK hlubokou tradici a hned tak zrejme nevymizi. Aneb proc si pridelavat starosti s necim, jako je presun do vetsich prostor, kdyz je zrejme, ze je o akci vetsi zajem, nez se predpokladalo. Jednodussi je to proste "zkusit" a doufat, ze se vetsina poskozenych neozve ... a ona se opravdu vetsina neozve, protoze prizdisracstvi je dalsi vlastnost, ktera tu zdomacnela snad od nepameti.

 

Kropis13.11.2017 23:08

Imothep: To je pěkná historka :D Mimochodem tohle se děje i dnes. Winery dogs před dvěma lety v S-klubu v Olomouci. Já jsem byl teda jeden z těch fajnšmekrů, co stáli ve druhé řadě, ale více než čtvrtina účastníku už se nevešela do sálu, tak museli stát ve vedlejší místnosti u baru a u šaten atd.

 

stefanos13.11.2017 20:05

Možná by se dalo založit vlákno a tam psát, na který akce půjdeme a budeme se tam mačkat s nějakými idioty, co tam nemají co dělat.

 

Imothep
13.11.2017 09:24

Chachaaaa, pamatuju si concert Monkey Business nekdy kolem roku 2000 nebo 2001 v Brne v Jadranu. Kapela tehdy zazivala neuveritelny boom a rostouci oblibu(ktere se tesi dodnes). Pritom jeste cca rok predtim bylo mozne je videt mj v kulturaku v Breclavi pri navsteve cca 200 lidi(ach to byly casy, kdy jsem se nemusel mackat a tlacit).
Ten Jadran si pamatuju zive dodnes. Podotykam, ze jsme meli s kamaradem listky s predporodeje nejmene 14 dni predem a tak jsme v klidecku jeste tak hodinu predem lamali skopky v prilehle hospode s tim, ze prijdeme az na zacatek … hmm … no a ejhle, po vstupu ani ne do salu, ale do predsali, kde byla I satna jsme zjistili, ze se dal nedostaneme a to se za name tvorila dalsi masa lidi :D …. Nekdo to evidentne neukociroval. No a tak se po chvilce hadani astrkani zacaly nahore u kasy vracet penize. Zprvu to slo dobre, ale pak to nekdo za mnou psychicky nevydrzel a rozmlatil sklo u pokladny. Inu vytahli jsme s kamaradem zpod strepu penize, ktere tam jeste jako posledni stihla pokladni polozit a pokracovali zpet do prilehle hospudky za zvuku blizici se policenji sireny 

Btw podobnych akci jsem na prelomu milenia zazil u nas nekolik 

 

stefanos09.11.2017 21:35

se do sálu nebo na dvůr jeho malého podniku dobytčata v takovém počtu nevměstnají

Nejlepší je si cucnout, taky jak psala nějaká redaktorka Rock&Popu někdy před 20 lety, už jsem stará bréca

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist