Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

DarthArt
26.09.2017 18:34

Smolik: Co taky v tý podkrkonošský a jizerský podzimní depresi dělat :) Letos ten podzim přišel nějak brzy, jindy je takhle pochmurně až tak v listopadu.

 

Smolik
26.09.2017 10:56

DarthArt - hezké orientační body máš, jen co je pravda :-)

 

Valič
20.09.2017 09:20

DarthArt: Celkem chápu, že si to u těch fanoušků chtěl nějak vyžehlit, pokud chtěl, aby si desky těch znovuobnovených Master´s Hammer kupovali. :-) Možná byli tak nasraní hlavně kvůli tomu, že měl v některých věcech do jisté míry pravdu.

 

DarthArt
19.09.2017 22:51

Valič: On ty invektivy vůči metalistům pak vysvětloval v tom smyslu, že už ho otravovalo, že se ho pořád někdo ptá na MH a nejjednodušší cesta jak je odradit od dalších otázek bylo pořádně je nasrat :)

 

Valič
19.09.2017 20:35

DarthArt: Taky jsem něco podobného slyšel, ale nemyslím si, že by se jednalo o nějakou „pomstu“. Mám spíš dojem, že členové kapely už měli v té době black metalu plné zuby (viz některé pozdější Františkovy nelichotivé výroky na adresu metalových fanoušků). Mám dojem, že v nějakém rozhovoru uváděl, že na albu Šlágry chtěl zpracovat některé své oblíbené písničky, které si s kumpány rád zanotuje, když si to „šněrují od hospody k hospodě“. :-) Jinde zase zmiňoval, že si na tomto materiálu chtěl s Vlastou Voralem vyzkoušet nějaké nové studiové vybavení. Pokud vím, tak Osmose z toho dodaného materiálu zrovna moc nadšení nebyli a raději album vydali pod hlavičkou svého sublabelu Kron-H, u kterého vyšla mimo jiné i obě alba naprosto úchylného experimentálního projektu Diabolos Rising, jehož členy byli Magus Wampyr Daoloth (Necromantia, Thou Art Lord) a Mika Luttinen (Impaled Nazarene). Videoklipy ke všem skladbám z druhé desky Blood Vampirism & Sadism byly později vydány na stejnojmenné videokazetě, na které se jako host objevil i Cronos z Venom.

https://www.youtube.com/watch?v=-TUECZvE04o

 

DarthArt
18.09.2017 15:10

Smolik: S Brannou jsi udělal dobře :) Riegrovka je bezvadná, jediná chyba je, že kousek za galerií na začátku Semil je taková pěkná hospůdka, ale skoro pořád je zavřená. Nedaleko odtud - za fabrikou - je ale další knajpa, součást celého toho továrního komplexu, a ta je taky moc fajn. Člověk zkrátka musí znát základní orientační body a potom vždycky nějak dojde :)

 

DarthArt
18.09.2017 15:07

Donald: Já taky díky :)

 

Donald18.09.2017 10:48

:) ... uprostřed devadesátek jsem v bazaru v krakovské narazil na tohle cedéčko, bylo to době kdy jsem se od metalu, zejména heavy, poněkud středoškolsky odklonil a žil na vlně joy division, the cure, sisters, fields, syda barretta atd..z metalu mi zůstali maximálně death, paradise lost, vůbec jsem tehdá netušil že po Ritualu něco vzniklo a Okultista mne svojí pošahanou fantaskností, jo .. ohromil .. a hlavně pobavil a potěšil ... no celkově i pomyslně zahájil návrat kdy všechny ty umírající nevěsty, tiamat, cathedral a další to tak nějak propojili do současného předdůchodcovského hudebního pomatení a tak mám okultistu hodně rád ... a každou vzpomínku na tu dobu uvítám a tak za tento recenzní blok opětovně děkuji :)

 

DarthArt
17.09.2017 10:44

Valič: Já Šlágry považuju spíš za výsledek nějaké hodně dobré sklizně :) Taky se proslýchá legenda, že to byla pomsta firmě Osmose, která MH nutila vydat novou desku :)

 

Smolik
17.09.2017 10:15

Stray - jasně, minimálně dva :-)

 

Valič
17.09.2017 09:34

100% Geniální album, které možná stojí tak trochu ve stínu svého kultovního předchůdce. Ty zmatky kolem odkládání jeho vydání kapele tenkrát moc neprospěly a dávat tu demokazetu, kterou si s ním i dnes ještě hodně lidí plete, do běžné distribuce taky asi nebyl zrovna nejlepší nápad. Kapela se rozhodně po hudební stránce výrazně zlepšila a je škoda, že se pak na tolik let odmlčela (když nepočítám bizarní album Šlágry, které považuji spíš za Františkův sólový projekt, na kterém se z ostatních členů podílel pouze Vlasta Voral).

 

Stray
16.09.2017 23:59

Netušil jsem že má C.D. v této oblasti ČR tolik čtenářů.:-)

 

Smolik
16.09.2017 23:31

Koukám, že ti budu muset příští rok koupit pivo na Brutalu, minimálně za pochvalu Horní Branné, kde čtvrtým rokem bydlíme, protože jsem tady postavil dům :-) . Jo, také to chodíme od Navarova, kam dojedeme vlakem ze Semil, kde nechám auto, pivko na Spálově a dál pro Riegrovce. Jinak vše v Jilemnici není tak super, i když samozřejmě jí mám jakožto rodné město a místo, kde jsem žil téměř čtyřicet let rád.

 

DarthArt
16.09.2017 21:04

Smolik: Děkuju - no to víš, že když jsem šel včera okolo (a bylo v sedm večer pochopitelně zavřeno), že mi šla huba šejdrem :) Jinak jsem z Jablonce, takže výlety směřuju k Jilemnici docela často, třeba Horní Branná je super - strašně se mi líbí, že Jilemnice ještě není zkažená globalizací a má kouzlo starých časů, Vrchlabí je na tom hůř, o Špindlu nebo Rokytnici ani nemluvím... Palackého stezka je taky moc pěkná - od Navarova k soutoku naprosto super :)

 

Smolik
16.09.2017 10:27

DarthArt - tak to jo, vím o čem mluvíš. Jinak nejhezčí to tam jen na podzim a pěkná je i navazující Palackého cesta, jestli ji znáš. To jsem nevěděl, že se pohybuješ i v našich končinách a znáš místní vesnice jako jsou Martinice a Studenec :-) . Ve Studenci bys neměl vynechat prodejnu ryb (a uzenin), kterou má můj kámoš. Ale zpět k hudbě - dobrá recenze :-)

 

DarthArt
15.09.2017 22:35

Ještě - všimněte si té promofotky, kde je kapela pod tím pomníkem. Ta busta vypadá úplně stejně jako Silenthell dole vpravo :):)

 

DarthArt
15.09.2017 22:01

Smolik: No ona to je vlastně součást hydroelektrárny, která má hlavní budovu v Podspálově (je tam občas i prohlídka). Kousíček za soutěskou u Semil je tzv. jímací jez a voda v soutěsce je někdy zadržovaná (častěji) a někdy volně teče - nazval jsem to přehrada, i když to asi není moc přesné :) Ale je tam moc krásně :):)

Jinak dneska jsem byl v Martinicích a Studenci a počasí vysloveně zve k tomu, zabednit se někde v chalupě a vyvolávat duchy. Já jsem na to ale moc velkej posera :)

 

Smolik
15.09.2017 13:46

Vlastně ještě jedna věc - o jaké přehradě píšeš?

 

Smolik
15.09.2017 13:46

Jakožto rodák z Jilemnice mám k tomuto albu specifiký vztah, tím spíše, že o plánech na něj vyprávěl Franta po koncertu právě v Jilemnici, což byl jeden z mých prvních koncertů vůbec (asi vlastně duhý před Vitacitem a před Arakainem tamtéž). Nicméně Rituál pro mně navždy zůstane No1.

 


 

 

 

 

TOPlist