Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5

 

mira28.07.2017 17:48

Stray: Kdyby jsi byl z moravy, tak by jsi pochopil, že ten děda ve velkejch trenclích to myslel s humorem. Jinak Kreator super.

 

Stray
19.07.2017 20:10

Dave78: "U Vizovic mám 10 km chatu a na místním zámku jsem měl před 9 lety i svatbu a divnej si nepřipadám." Přesně takhle jsem nechtěl, aby se diskuse vyvrbila. Mě to tam přijde krásné, ty kopce okolo, příroda, lesy a tak, prostě až na ten hnusnej areál.

 

Dave7819.07.2017 19:28

U Vizovic mám 10 km chatu a na místním zámku jsem měl před 9 lety i svatbu a divnej si nepřipadám :-). Letos jsem ale MOR poprvé od začátku konání vynechal, nechyběl jsem nikdy. Uvažoval jsem taky jen o sobotě, která byla nejsilnější, ale nakonec jsem to vzdal. O to víc se budu těšit na příští ročník, viděl bych to na Helloween, Hammerfall a možná Avantasii :-)...

 

sicky
19.07.2017 16:11

Imothep: asi chápu, že ten pražskej shon může přistěhovalce ovlivnit a začne nahlížet na venkovskou maňánu jako na zaostalost. To ale není můj případ, já mám venkov rád :) a vůbec si nemyslím, že Praha je nějaká výhra. Naopak, čím jsem starší a mám rodinu, tak tím víc mi to tu sere. (lidi, fronty, draho, kolony, parkování, vyprodáno, atd.. :) S mým pohledem na Brno myslím si Praha nesouvisí, alespoň ne až takto zjednodušeně.

 

Stray
19.07.2017 15:42

Třeba je Louža v tomhle jako moje máma, která si myslí, že skoro všichni lidé na Zemi jsou v jádru dobří. :-)Což u mě čas od času vyvolává hněv jak v Tomu Cruiseovi na vozejčku ve filmu "Narozen 4.července", člověk má pak chuť změnit pohodové nedělní odpoledne a začít během návštěvy řvát "mrdááááááááát". :-)

 

carcass
19.07.2017 15:40

tak věci se mají tak, že ostatní jsou tvým zrcadlem......:-)

 

Imothep
19.07.2017 15:34

Louža: bohuzel je to tak, jsou opravdu vsude. Ale nesmis to chapat stylem, ze "vsichni jsou blbci, jenom ja vim vsechno nejlip". Tak jsem to nenapsal a ani si to nemyslim. Pokud mas stesti pouze na same usmevave a pohodarske typy, tak uprimne zavidim.

 

Stray
19.07.2017 15:08

Louža: Možná ti to tak přijde, protože na tu naší debatu nahlížíš moc vážně. Já na řešení lidí v reálu úplně seru, sbírám jen vtipné momentky jako mozaiku pro nějakou svou eventuálně v budoucnu použitelnou prózu. :-)Na festy asi budu jezdit se zápisníčkem. :-)

 

Louža
19.07.2017 15:02

Prohlášení, že blbci jsou všude mi nepěkně připomíná tvrzení všeci kradů. Osobně jsem v rámci práce i svých osobních aktivit narazil na dost cizinců i lidí z ČR a opravdových nefalšovaných blbců jsem potkal jen velmi velmi málo. Jasně, někdo má větší, někdo menší přehled, ale většina lidí funguje stylem, že jakým přístupem ty k nim, takoví oni k tobě. Když člověk k ostatním přistupuje otevřeně a bez předsudků, většinou nemá problémy. Podle mé zkušenosti je 80% lidí v osobním přístupu úplně v pohodě. Bohužel ne tak na internetu. A ještě horší než tam je situace v autě.

 

Stray
19.07.2017 14:54

A chodí na Náplavku koštovat veganské speciality? :-)

 

Imothep
19.07.2017 14:47

Stray/sicky: Jiste, jen jeste pro uplnost dodam, ze par tech lidi muzu nazvat jako sve dobre zname a Brno jim nikdy v minulosti nevadilo. Spousteci mechanismus bylo az ono prestehovani do "metropole", resp. pobyt v ni. Musi to byt hodne smutna zivotni epizoda :o)

 

Stray
19.07.2017 14:42

No je to prostě vtipný. Jako nic proti nikomu, ale mě ty zvláštnosti prostě baví sledovat. Sicky má pravdu v tom, že specifická brněnská mentalita existuje, Imothep zas v tom, že blbci jsou všude, jen bych toho svého člověka asi hned nenazýval blbcem, jen mě přišel jako klasický volič KDÚ-ČSL, konzervativec, neschopen akceptovat, že v kampu bydlí někdo, kdo se po ránu důkladně neopláchne. :-) Uzavřel bych to, že z mého pohledu mluví v ČR divně každej, kdo není z Plzně a okolí. Jsme tu prostě uzavřeni a zároveň obklopeni divně mluvícími lidmi.:-) Přímka Liberec - Praha - Budějovice a od ní na východ už se mluví úplně jinak.

 

Imothep
19.07.2017 14:38

Sicky: osobne o takovem svetonazoru nevim. Pak by nebylo od veci, zjistit si, zda opravdu vsichni, se kterymi jsi jednal jsou opravdu Brnaci. Ja mel donedavna mj. podobny problem s Prahou, kde skoro vsichni zucastneni(casova osa cca 15 let)navic svorne meli v hube Brno, jaka ze je to vesnice plna blbu …. No a co bys rekl, po chvilce to z nich lezlo, jeden z Hodonina, druhej Prerov, treti Klatovy, dalsi Hradiste, atd atd …. Proste jeste vetsi “prdele” nez Brno. Ale bydlej v Praze tretim rokem a uz se citi byt radne kosmopolitni, skoro rodili Prazaci :o) …. Zajimave je tez dodat, ze opravdovi rodili Prazaci to Brno az tolik neresi. Je to vsechno proste o konkretnich lidech. Takhle bych mohl pokracovat dal kousek smerem na vychod treba ….. :o)

 

sicky
19.07.2017 14:10

Imothep: brněnský hantec neřeším, ten je v poho, s tím nemám vůbec problém, naopak přijde mi to vtipný. Myslím ale, že něco jako specifická jihomoravská (brněnská) mentalita (anebo spíš světonázor), fakt existuje. Pozoruju to celý život, že ve většině případů když mám co do činění s lidmi okolo Brna, tak jsou prostě jiní. v chování, v názorech, v zodpovědnosti, v pohledu na politiku. Zajímavé ale je, že se to týká jen toho jihu, Ostravaci mi přijdou normální :)

 

Imothep
19.07.2017 13:45

Stray / sicky: myslim, ze to prilis nafukujete a zvelicujete. Ja se setkal s blbci napric nelou republikou a vlastne i napric skoro celym svetem(a kupodivu z toho CR nevychazi az tak spatne). To jestli je jich nekde vetsi koncentrace dost ovlivnuje celkovy pocet obyvatel v dane lokalite. Sam bych se neodvazoval neco uplne plosne takhle odsoudit ..... a co se dialektu tyce - zkuste se zamyslet, jak lidi z jinych kraju vnimaji prave ten vas ;o)

 

sicky
19.07.2017 13:17

Tak tady si musím přisadit, páč mám s onou jihomoravskou mentalitou dost podobné zkušenosti :-) Ti lidé prostě všemu rozumí, přesně vědí, co má jak být a co přesně by měl kdo udělat a dávají to svému okolí s bujarým gustem najevo. Běda ale , kdyby někdo začal poučovat je :-)

 

Stray
19.07.2017 11:49

Já to taky nemyslel s tou sveřepostí nějak zle. Nějak dramaticky podstatu lidstva neřeším, akorát mne baví sledovat různé rozdíly i v rámci regionů. Tak třeba v tom kempu (asi 15km od festu) kde jsme přespali, ráno jdu do umývárny a tam nějakej sedmdesátiletej sportsman v bačkorách a big trenkách se postupně mydlí, oplachuje se u umyvadla, nanáší na sebe nějakou mast a vodu po holení, propleskává si tváře, krk, ramena, pak začne dělat dřepy a různě se u těch umyvadel rozhýbávat a kroužit trupem, já mezitím zatím chčiju u bažanta, pak si umeju ruce, protřu jedním namočeným prstem oční jamku, vyčistím zuby a jdu, a on na mě pohoršeně takovým tím tenkým moravským přízvukem - "A to má být jako nějaká HÍGÍENA?!", heh, napadá mě, že bych mu mohl říct "JDU Z METALU, NE?! VOLE." , ale radši mizím. Typickej Brňáckej ex-učitýlek dle mého. :-)) Tohle je ale na druhou stranu blbej příklad nějaké rozdílnosti, nechci tím říct, že se u nás nemejeme :-), jen mě ten člověk přišel zvláštní v tom starání se o činnost druhých a vypadl jsem rychle kvůli němu, ... ale podobné situace co někde zahlídnu ne neuvěřitelně baví a nabíjej.

 

Bluejamie65
19.07.2017 10:12

Aklimatizace na Valašsku je fyzicky nesmírně náročná, neb slivovice ve valašských ploskačkách(láhvích v náprsních kapsách) je docela drsná a ne každej ji ustojí. Sami Valaši zamračeně jen vypadají, ve skutečnosti jsou to moc veselí lidé:-)

 

DarthArt
18.07.2017 23:01

Ta poslední fotka s moshing-pitem je super!

 

1 2 3 4 5

 

 

 

 

TOPlist