Boomer Space


Diskuse ke článku : INSANIA - Virtu-ritual
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
18.06.2017 09:49

Valič: Díky, zkouknul jsem to, ale fanoušek téhle původní "hardcore" Insanie ze mne asi nebude. Přikládám můj první a nejstarší moment, od kterého jsem si řekl: "Na téhle kapele něco bude", starší věci fakt asi ne, i když možná jde jen o zvyk, ale tahle věc je prostě parádní. https://www.youtube.com/watch?v=E5JcRVi_lds Dokonce bych se o ten song ucházel jako o zvukový podklad nové, "kosmické" podoby těchto stránek, jeho titul i text je všeříkající a plně by Crazy Diamond reprezentoval.

 

 

Stray
17.06.2017 22:40

Virtu-ritual, třetí deska Insanie v pořadí a třetí kterou vůbec neznám, ukázky z prvních dvou alb jdou najít na youtube, z této však bohužel nic. Navíc stejně asi patřím k těm, kteří se trochu chytaj až od Rock´N ´Freud (deska, od které se to začalo zvedat a chytat tvář), zkrátka a dobře, letošní novinka je totál super jak nikdy v historii této kapely. Co to způsobuje? Především texty, ale nejenom! Songy pročištěnější, zpěv předsazenej, schopen přinášet větší spektrum hlasových poloh, emocí a rolí, a ty texty, jednoduše nejlepší v historii kapely a to hlavně kvůli tomu, že si berou na paškál témata celospolečensky žhavá, schopná oslovit velkou spoustu lidí a kapela je umí podat hodně vtipně, charismaticky a intenzivně. Když to srovnám se šlágry třeba z Rock N´Freud nebo Kult Hyeny, snad nikdo nemůže pochybovat o mnoha zlepšeních.

 

Donald17.06.2017 21:36

nene ... ja to vuci indies vubec nemyslel zle ... vim o co jde a spousta veci v jejich katalogu byla famozni a napr psi vojaky mam v top cz 5. A treba stale na aukru posilhavam po despondancing, ktere jsem kdysi ztratil. Me to jen pred lety od insanie prekvapilo a nyni mne prekvapilo jak moc dobra deska virturitual je. Na jazz si vzdycky vzpomenu, kdyz mne insania chytne a jelikoz je to prtave mini cd tak dlouze hledam ... a jelikoz ten Strom me moc nesedl (temer popove hitovky v kombinaci s, na mne, prilis castym vyuzitim expresivnich vyrazu) tak jsem dlouho nehledal a nyni ho vylovil jak poklad. Takze tak, mam insanii hodne rad, neco vic a neco min a dik rozsahu radovek a raritek je se v cem vrtat a to je fajn.

 

Imothep
17.06.2017 20:02

"kapela se vyjádřila jen v tom smyslu, že Calvera je Mexičan, vypršelo mu povolení k pobytu a cizinecká policie ho vyhostila zpět do země kaktusů. " :oD :oD :oD :oD :oD :oD

 

DarthArt
17.06.2017 17:55

Donald: Tady bych se Insanie trochu zastal, oni byli vždycky takoví průkopníci v tom, že používali horký technický novinky, třeba internet měli už někdy po God Is Insane..., čili někdy hned po polovině devadesátých let, mívali na albech různý technický srandičky (třeba aplikaci pro chytrý telefon na Zapal dům...). facebook používaj tušim od 2010 a maj ho jako hlavní komunikační kanál - doporučuju navštívit. --- Jestli máš Jazz-ethnic anarchy, buď rád, je to totální rarita, tuším 66 vydaných kusů. --- Stran toho Indies, tahle firma byla v Brně, odkud Insania je, dost důležitá záležitost, měli v devadesátých v Brně třeba nejlepší obchod s nezávislými nahrávkami a například já jsem právě tam sehnal demo R.U.Dead. Takže tam bude asi takováhle nějaká souvislost. Mimochodem, dnešní management Insanie (Contraproduction) dělá taky hlavně úplně jiný interprety - Bártu, Alici, Vltavu, Tomáše Kočka apod.

 

DarthArt
17.06.2017 17:25

Valič: To by mě taky zajímalo, ale asi to zůstane ve fázi legendy :)

 

Donald17.06.2017 14:07

... mě se novinka kupodivu líbí, byť pokud střední generace pěje o facebooku, tak je to trochu humorné, alespoň pro mne a nějak mi to i trochu připadá poněkud vypočítavé :) (a špatně vypočítavé, pač facebookovou generaci, tím stejně nezaujmou :) ... no a díky tomuhle CD Insania retro seriálu si oživuji starší nahrávky ... a tak mne v posledních dnech insanie moc neopuští, dokonce jsem vyhrabal i jazz ethnic anarchy a tamto remixuje insanii ... každopádně virturitual je skvělá nahrávka, až mne to s odstupem let nyní překvapilo. Svého času mě udivilo právě vydání u indies, kde to bylo tehdá o psích vojácích, fajtovi či prvních tatačích a nějak jsem si řikal co tím sledují a desku rychle opustil a dnes mám z recenze i opětovného poslechu fakt radost.

 

Valič
17.06.2017 10:48

90% Tak tohle album (na rozdíl od přechozích dvou) už znám moc dobře. K recenzi nemám co dodat. Tahle poloha kapely mi sedí o dost víc než ta současná (novinka sice není špatná, ale na mě už je tam toho rapu nějak moc). Jen by mě zajímalo, jak je to ve skutečnosti s tím Ladislavem Klímou. Dá se té informaci věřit nebo je to zase nějaká habaďůra jako s tím Calverou?

 


 

 

 

 

TOPlist