Boomer Space


Diskuse ke článku : PARADISE LOST - Icon
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Valič
06.06.2017 10:18

100% V době vydání jsem už byl víceméně smířený s tím, že kapela už žádné Gothic Part II nikdy nenatočí, a tak mě ten další stylový posun ani nijak nepřekvapil. Deska se mi naopak zalíbila hned po prvním poslechu a spolu s následujícím albem stále patří k tomu nejlepšímu, co kapela vydala.

 

DarthArt
05.06.2017 20:43

No jasně, Icon. Koupil si ji tehdy kámoš, já si ji naslepo nahrál a pak už jsem jen čuměl, co se to kolem mě děje. PL si definovali vlastní styl a nesmírně zpopularizovali doom metal, který byl předtím, pokud se nemýlím, spíš undergroundová záležitost. A najednou MTV, True Belief, Sweetness a hory dalších kapel. Pamatuju si, jak jsem byl zvědav na další album a myslel si, že Icon to nepřekoná. Překonalo!

 

Imothep
05.06.2017 14:08

Nemam co bych dodal, recenze to vystihuje dostatecne. Absolutni milnik a Ikona celeho stylu, ktery snese nejprisnejsi meritka i dnes. Nejake vytky by se mohly najit(zpev ne uplne vsude stoprocentne jisty, carokrasne kytarove kaskady jeste tu a tam v ne uplne vhodne tonine), tak atmosfera je neskutecna a deska na me pusobi stejne magicky jako tehdy(o kolika albech toto muzeme rict?). I kdyz mam radsi nasledovnika, tak tady proste PL definovali sami sebe - svoji podstatu, ktera nezmizela ani na mj. tolik nenavidenem Host.

 

Fenris 13
05.06.2017 08:54

Pro mně jednoznačně nejlepší album PL. Není zde slabých skladeb, některé (Embers Fire, True Belief) se blíží dokonalosti. Navzdory šoku z Holmesova "čistého" zpěvu :-) Rozhodně maximální hodnocení. A kapely si všimli i jinde, pamatuji se, že firma Clarion, vyrábějící špičková autorádia, použila v jedné své reklamě jako hudební podkres právě Embers Fire.

 

Alda66603.06.2017 21:07

A „True Belief“ !!!

 

Meres
03.06.2017 19:03

Fantastický album. Čo iné sa dá povedať o nahrávke, ktorá obsahuje skladby ako Embers Fire, Remembrance, Forging Sympathy, Joys of Emptiness, Dying Freedom, Widow,... tu to utnem, lebo by som vymenoval asi celý playlist :)

 

Alda66603.06.2017 12:00

Vynikající deska! Vždy, když mám chuť na Ztracený ráj, šáhnu buď po tomto CD, anebo po One Second (které když vyšlo, bylo pro mě zklamáním, bylo měkké apod. a vida, teď skoro klenot).Škoda, že Stray nezmínil booklet CD, které po rozložení udělá krásný plakát, přesně ten, který je zobrazen v recenzi. 95%!!!

 


 

 

 

 

TOPlist