Boomer Space


Diskuse ke článku : PARADISE LOST - Host
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Meres
01.03.2018 15:06

No "Host" a "Faith Divides Us..." sú jediné radovky ktoré mi od PL chýbajú a zelená reedícia Hostu ma teda nepotešila. Už len z dôvodu, že modrá je moja najobľúbenejšia farba a preto meniť farebnú tému coveru je na päsť :)) A tiež, že reedícia nebude obsahovať žiadne bonusy, pričom čerpať by bolo z čoho, aj keď by šlo len o remixy. POdobným spôsobom mi príde úplne zbytočná reedícia "One Second" z minulého roku, kde sa neobjavil žiaden bonus v podobe skladieb čo vyšli na singloch a digipacku (konkrétne 4 riadne autorské skladby a ešte nejaké covery a živáky!), ale len bonusové CD so živákom, ktorý už poznáme z DVD "Evolve". Proste úplne odfláknutá a nepredajná vec.

 

Vatutinwot01.03.2018 10:06

Tak jsem se s blížící se zelenou reedicí k desce vrátil a je to opravdu dobrá záležitost, měl jsem jí rád a mám ji rád stále :) baví mne ta líná, decentní atmosféra .. v podstatě se k ní vrácívám o trochu více než k one second a o hodně více než k believe a symbol ... v discografii PL má Host docela unikátní místo. Každopádně koukám, že reedice neobsahuje nic navíc ... přitom celkem zajímavé remixy jsou na EP Permanent Solution i na Japan edition. Škoda něco dalšího z té éry by mne potěšilo :) ... jo a koukám, že v debatě řešíte The Doors ... to je fakt trefné ... monentálně mne The Doors docela baví, poslouchám ty 50th edice a těšim na ten nedávný další živák :)

 

DarthArt
16.06.2017 20:53

DOORS měli k úspěchu jeden základní předpoklad - jejich hudba se dá výborně zapískat...

 

Stray
16.06.2017 10:24

Proč? Já s THE DOORS vyrůstal už od roku 1990 a dokonce jsem byl jako totální vykulený ucho na jejich komentovaném večeru poprvé v Divadle Pod lampou, což byl pro mne šokantní vstup do zcela nového světa, no a NEVERMORE jsem ještě v roce 2001 ani neslyšel ani jedno album, poprvé, v r.2002 když jsme jeli s Ozzym Fiatem do Mnichova v roce 2002 na THE HELLACOPTERS, tak to hrálo nějaký album v autě (asi to bylo Neon Dreaming Black, páč mě to přišlo depresivní a nelíbilo se mi to), na chuť jsem jim přišel až mnohem dýl. :-)

 

Imothep
16.06.2017 10:10

Stray: STYD SE!!! :oD, Valic: nekdy je nutne me brat s velkou nadsazkou, nic palit samozrejme nebudu. Samotheno me ale prekvapilo, ze jsem ten cover zazdil. Od Nevermore mam vsechno, posledni desku navic v de luxe boxu, cili tam urcite musi byt :o). Jinak muj zaber je hodne sirokej a kupodivu v nem ty prog/jazz kapely, co uvedl moc nefiguruji(I kdyz je az na tu posledni znam a neco od nich i mam). Jako takhle .... radio bych kvuli Doors nerozbil, ale zcela jiste preladil a bez problemu poslouchal radeji Beyonce nebo Rihannu :o)A ted do me!!! :oD DarthArt: Nic palit nebudu, protoze to by asi kominem vyletelo peknejch par stovek nebo spis tisic, jak tak na to tady koukam :o)

 

DarthArt
15.06.2017 23:31

Imothep: Necháme, ale je to nefér, protože my budem mít dohromady jedny Doors a ty sám budeš mít tři - Earth, Wind i Fire :) Jinak prohlášení, že když tvoje oblíbená kapela nahraje něco od Doors, spálíš celou jejich diskografii, mi přijde DOST DOBRÝ :):):)

 

Valič
15.06.2017 23:11

Imothep: Nechápu, proč bys měl něco pálit. Ten příspěvek jsem asi neformuloval dost dobře a jsou v něm spojené dvě věci, které spolu vlastně nesouvisejí. Nemyslím, že by zrovna ty uvedené kapely byly hudbou The Doors nějak výrazně ovlivněny. Ty cover verze dokazují pouze to, že plno uznávaných interpretů tu kapelu respektuje a jejich tvorba se jim líbí (proč by jinak ty převzaté věci točili?). Ten vliv na rockovou scénu rozhodně nebyl tak zásadní jako třeba v případě Black Sabbath, Led Zeppelin nebo Pink Floyd, ale rozhodně nesouhlasím s tím, že se ve skutečnosti jednalo o nějakou bezvýznamnou kapelu, jakých byly v 60. letech desítky. Ti muzikanti samozřejmě nebyli žádní virtuózové, ale jejich hudba byla postavena na jiných věcech než na nějaké instrumentální ekvilibristice. Já naprosto chápu, že jejich desky moc neosloví lidi, kteří preferují spíš Mahavishnu Orchestra, Weather Report nebo Return To Forever (nic proti nim). :-)

 

Meres
15.06.2017 22:57

Stray, styď sa :)

 

Stray
15.06.2017 22:45

THE DOORS jsou pro mne lepší hudba než NEVERMORE! :-)

 

Imothep
15.06.2017 22:40

Tak dík, ted budu muset navíc spálit celou diskografii jedné z mých vubec nejstezejnejsich kapel. U ostatnich jmenovaných, jejichž tvorbu znám a mam rad to svým způsobem chapu, ale jakou souvislost nebo hudebni vliv by meli mit Doors na Nevermore mi asi navzdy zustane zahadou, Nevidim naprosto zadnou spojitost. Ale v pohode chlapi, nechce si Doors, ja si necham Earth, Wind and Fire ;)

 

DarthArt
15.06.2017 18:40

Valič: A jo, vidíš, no to je prdel, ale já jsem schopnej napsat i Tomb Rider :)Což by ukazovalo spíš někam na Counta Grisnackha... :)

 

Valič
15.06.2017 17:49

Imothep: Prostě se budeš muset smířit s tím, že tady mají The Doors kromě tebe rádi úplně všichni. :-) Co se týče toho vlivu na jiné kapely, pokud vím tak cover verze jejich skladeb hráli mimo jiné Nevermore, Sanctuary, Aerosmith, Ministry, Marilyn Manson, The Young Gods, Type O Negative, Amorphis, Deceased nebo Benediction (a ta podobnost obalu druhé Danzigovy sólovky s debutem The Doors taky nebude náhodná). Určitý vliv na další vývoj rockové hudby jejich raná tvorba určitě měla a to nejen po hudební stránce, ale i co se týče textů, image a vůbec celkového pojetí. Já bych ty jejich desky hodnotil podobně jako Stray. U debutu je to jasných 100%, další dvě mezi 80 a 90, čtyřka slabších 70, ty další kolem 80. Ještě bych upřesnil, že ta skladba se ve skutečnosti jmenuje Riders on the Storm (asi se vám do toho nějak připletla Lara Croft nebo Dobyvatelé ztracené archy). :-)

 

DarthArt
15.06.2017 17:05

Imothep: Doufám, že v té sbírce máš taky Divnej pach, Svatýho Vincenta nebo 7 minutes of nausea... bez nich by to nebyla žádná obskurnost :):) Jinak - každej halt máme své "oblíbence"... já zas nejsem schopen poslouchat ani půl minuty Red Hot Chilli Peppers... ten jejich houpavej sound mě dohání k nepříčetnosti. Jediný dvě skladby, který jsem ochoten poslouchat, jsou Parallel Universe a Californication z alba, který zase fanoušci RHChP moc nemusej...

 

Imothep
15.06.2017 16:46

No nedelate mi zrovna radost chlapci, ale co uz, nejak se s tim srovnam. Konec koncu, to je na muzice to krasne, ze clovek objevi(mozna hodne skrytou) genialitu tam, kde to jinemu nevoni. Pro uplnost dodam, ze Doors podle me byli hodne prumerni muzikanti/skladatele i na tehdejsi dobu a ani co se tyce vlivu na dalsi generace muzikantu a kapel bych jim ja osobne neprisoudil status vyjimecnosti. Ale mozna to bude i tim, ze tento zpusob nevazaneho boogie rock n rollu opravdu nemusim. Nicmene neni treba ssi z meho(navic asi hodne ojedineleho) nazoru delat velkou hlavu. Kdybyste vedeli jake obskurnosti cita moje sbirka nahravek, tak byste o me smysleli jeste hur nez ted :o)

 

Stray
15.06.2017 16:05

No já bych v jejich tvorbě dokázal napočítat tak 40 songů, o kterých bych řekl, že jsou geniální. Mírně hapruje jen čtvrtá řadovka z šesti "The Soft Parade" (1969), tej bych dal tak 70%, jinak všechno víc. Bezejmenný debut THE DOORS je dokonce za 100%! Imothep patrně zrovna rozdrtil stolní desku pěstí. :-)

 

DarthArt
15.06.2017 15:56

Stray: Doors maj strašně zajímavej zvuk, jak říkáš, "lahodnej". ... stran těch holčiček: ale jo, pokud jsou to kočky kolem 20, je to fajn - horší je, když někomu na koncertě (to se ale rocku moc netýká) řvou dvanáctiletý děti :( Ještě k Doors, mě se třeba hodně líbí gradace Touch Me, Raiders on the Storm mám taky rád, People are strange, mezihra v Light my Fire je fantastická. Jen je neposlouchám moc často.

 

Stray
15.06.2017 15:46

DarthArt: Mě třeba hudba THE DOORS vyloženě lahodí, dokonce bych řekl, že je to vedle BLACK SABBATH, IRON MAIDEN, THE CULT, GUNS N ROSES atd. jedna z mých životních kapel, od který mám vše na cd´s. Raiders On The Storm je geniální a ten jejich nevázanej boogie rock n roll styl je přímo trefa do černého v mém hudebním vkusu, takže opravdu žádná lacinost v tom mnou není spatřena. Dál zareaguju na Tvoje: ( je to jedna z těch kapel, který jsou spojený s davama zfanatizovanejch holčiček, který je milujou hlavně proto, že "Morrison je tak krásnej". Stejný bahno s sebou tahá třeba Nirvana...), hele, co je lepšího než hrát pro tisíce zfanatizovaných holčiček? Snad ne pro desítky mumlajících rozumbradů a dědků? Já myslím, že pokud to kapela ustojí, ten tlak komerce a přežije tak dlouhou dobu (i 10 let je dost a doba které tlaskám), tak prostě musí být neobyčejná.

 

DarthArt
15.06.2017 14:54

Jám mám DOORS celkem rád, poslechnu si sice tak pět písniček za půl roku, ale líbí se mi, že jsou naprosto rozpoznatelný a muzikantsky mi to přijde právě hodně dobrý, teda hlavně Ray Manzarek. Dřív jsem je rád neměl, ale to bylo spíš v ortodoxně metalovým období. Tu averzi ale chápu, je to jedna z těch kapel, který jsou spojený s davama zfanatizovanejch holčiček, který je milujou hlavně proto, že "Morrison je tak krásnej". Stejný bahno s sebou tahá třeba Nirvana...

 

Valič
15.06.2017 10:26

Imothep: Pokud bych měl The Doors posuzovat pouze po hudební stránce, tak možná trochu přeceňovaní jsou (ale dělat z nich nějakou tuctovou nevýraznou kapelu mi přijde už dost přehnané). Na té jejich obrovské popularitě se samozřejmě výrazně podepsal ten "kult osobnosti" kolem Jima Morrisona. Já osobně s jejich hudbou problém nemám, i když jsem jejich desky neslyšel snad víc než deset let. Jinak znám plno lidí, kteří je nemají rádi, ale s tak koncentrovanou, vše sžírající, ničivou nenávistí jsem se u nikoho jiného zatím nesetkal. :-)

 

Imothep
15.06.2017 08:52

Valič: no to ano, ale zbytek skladby, potazmo cele tvorby neni o moc lepsi .... proste zfucenej, prumerne zahranej rock(uz tehdy podle bohuzel znatelne identifikovatelnych sablon), kterej navic kde kdo okolo delal lip. Secteno/podtrzeno(a budu se po nekolikate opakovat): jedna z neprecenovanejsich kapel vsech dob.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist