Boomer Space


Diskuse ke článku : MIKE TRAMP - Maybe Tomorrow
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Bluejamie6501.04.2017 20:07

Jednou deadline2010 a třikrát Atlantic

 

Imothep
01.04.2017 19:56

spajk: ano, mam origo Japonce :o)

 

spajk
31.03.2017 19:04

Koukám, Fight a Big Game už jsou jen v reedici od Rock Candy. To nechci. Jebat reedice a hlavně bonusy. Budu muset vzít něco z druhé ruky. Zajimavé, že debut vyšel nejdřív v Japonsku na Victor a po roce až v USA. To se prohnu.

 

spajk
30.03.2017 21:33

To byla show! Ještě před vydáním MA. Paradoxně při nástupu asi 20 lidí na podium, mě to přestalo bavit. Ale dokoukal jsem. Vidět na podiu Vaughna, Malloye, Cheroneho, Bettencourta, Timmonse, Ross The Bosse a spol není špatný. Už mi tam chyběl jen Soto. Taky pochází z Brooklynu. Při Smoke On Ther Water mi přišlo, že Tramp zpívá, co mu padne do huby a neumí text. Highlight večera Leave Me Alone :-)

 

Imothep
30.03.2017 12:27

Jo, OKa, je to tak. Pojdme radsi vzpominat na ty skvele casy: https://youtu.be/WB7sVGlbp80

 

spajk
30.03.2017 11:51

Cetl jsem prepis toho rozhovoru. Jen ty veci ohledně kapely. Je to tak jak píšeš. Je na každým, na čí stranu se přikloní. Skutečná pravda bude někde uprostřed. Ty se vyhranuješ vůči Trampovi, já mám rad oba. Mohli bychom to eskalovat otazkami typu: Co jsi dokázal ty v hudební branži apod, ale nebudeme se snižovat na úroveň okresního přeboru pod mistrovskymi recenzemi. Pojďme to už neresit, dulezite je, že se shodneme o WL jako o prvotřídní kapele s obrovskym tvůrčím potenciálem, ktery se vinou vnějších okolností nepodařil zcela naplnit. Třeba jednou...

 

Imothep
30.03.2017 09:23

Spajk: no ja ani tak neresil kvalitu jeho solovych pocinu, to prenecham jinym. Za me je to prumer - tu lepsi, tu horsi. Ale proste tu serii komercnich propadaku lze jasne vysledovat. Uznavam, ze v minimalne pripade FON mu asi ublizila jeho minulost a lidi mu zkratka nesezrali tu promenu v seriozniho civilniho umelce. Pak naprosta zbytecost Remembering(proc pretacet neco v horsich verzich?). To vsechno ho vedlo k jedinemu – obnove WL(evidentne ve vidine komercniho uspechu). Kvalita? Opet v hajzlu(ok, uznavam, ze tady se musel merit treba s Pride nebo Mane Attraction). Ted k Vitovi. Ja mu docela dobre rozumim, proc to nechce delat v dnesnich podminkach, kdy chybi adekvatni rozpocty a vubec celkova podpora. Mike at si klidne sam objizdi hospody po Evrope se spanelkou(coz dela). Skupinu jako White Lion nema smysl obnovovat, aby objizdela kluby pro 150 lidi. Svuj vrchol prozili, byl kratky, bohuzel se i diky spatne dobe nepodarilo potencial naplnit tak aby prezili boom grunge jako nekteri jejich “vetsi” kolegove, ale asi to tak proste melo byt. Konec. Tecka. Mike si v rozhovorech nikdy nezapomenul rypnout, jak Vito nic nechce delat a porad bydli s mamou. Jo, ale zapomnel jaksi dodat “drobny fakt”, ze jeho otec byl nekolik let vazne nemocen a Vito se v podstate staral o rodinu. Sve taky udelalo zraneni leve ruky(z precviceni) a nekolik let nemohl vubec hrat(udajne uz by ale mel byt v poradku). Tohle vsechno jsou dostupna fakta(mj. z rozsahleho intie v poradu Eddie Trunka tusim z roku 2007). Vyjadril se mimo jine I ve smyslu, ze proti reunionu WL nic nema, ale Mike si v podstate dvere k jednani zavrel sam svym chovanim. Ja myslim, ze je naprosto jasny, kdo je tady kokot a kdo slusny clovek – sorry jako :o.)

 

Bluejamie65
29.03.2017 16:13

To Imothep: jakkoliv mám vlastně stejný pohled jako ty ohledně toho, že WL mám za nedotknutelné a Trampa za magora, tak jsem nebyl tak důsledný a Freak of Nature jsem si poslechl a nedokázal je zavrhnout, podobně jako solovku More to life than this. Na druhou stranu ten rewritting Remembering jsem hned v obchodě odmítl.

 

spajk
29.03.2017 16:04

Pořád mám problém s frázemi "největší tragéd" a "kam vítr, tam plášť". Co kdo, kde řekl a jak vypadá v očích druhých, nechávám být. Tady je to jasně podloženo činy. FON a jejich přinejmenším tři nadprůměrné desky. Ok Outcasts je vyberovka a rarity. Pak Capricorn - prvni solo vlaštovka, stounovsky feeling, nic významného, ale pořád žádný propadák. Pak se zřejmě dost tápalo, to uznávám. Nově nahrane a zaranzovane WL skladby na Remembering a následně další retrospektiva v podobě Recovering by mohly spadat do tveho uhlu pohledu. Pořád žádný propadák na obzoru. Pak už velmi dobře rozjeta solo kariera v podobě More to life than this. Pamatuji si velmi kladné dobove recenze. A s dalšími alby je to porad stejné. Co album, to nadprůměrné hodnoceni a ohlasy. Záměrně jsem vynechal pokus o reinkarnaci WL. Ta deska je suverénně nejslabší, co kdy Mike vydal. Chapu, ze chtěl znovu postavit kapelu na kterou se ho stejně všichni ptali a muselo mu to byt strašně příjemné. To je jako s tím buzikem. Můžeš postavit dvacet přehrad a deset mostů, ale všichni si budou pamatovat, že seš buzerant. Asi čekal, ze Brattu ukeca. Ale ten se uvelebil v ubliženecké bublině s tim,že už nic nenatocí. Podle mě je ten špatný Vito. Sorry jako :-)

 

Bluejamie65
29.03.2017 15:58

To Stray: všechny tři poslouchám už dlouho, uznávám, že Who´s next je nejrockovější, možná i to, že Tommy v té albové podobě má stylistický příliš široký rozlet, ale vztahově to mám tak, že ty tři mám od Who nejraděj, a nevolím mezi nima, poslouchám je skoro vždycky spolu a není to tím, kolik jsem za ně vysolil. Jediný dělení je, že ty první 3 alba jsem měl jen jako výběr nejstarších hitů na LP, a Tommmyho, Who´s next a Quadrophenii jsem měl na nejdřív na pásku a pak hned někdy v půli devadesátek na CD.

 

Imothep
29.03.2017 12:52

spajk: Ja to chapu, jen proste v urcitych pripadech nemuzu jinak. A veci / lidi kolem White Lion proste budu vzdy posuzovat meritkem nejprisnejsim.Add slova vytrzena z kontextu: No vis, on toho Mike v rozhovorech(at uz v casopisech nebo TV) za ta leta napovidal mnoho. V hodne vecech se dost opakuje a kdyz proste stejny kokotiny zopakuje 50 x, tak je proste s prominutim kokot.Lehce se u me rehabilitoval tim, ze pred par lety verejne uznal, ze ten "reunion" WL byla bez Vita Bratty chyba .... tim se ale dostavame na zacatek problemu - co mu vlastne muzeme verit???

 

Stray
29.03.2017 12:35

Za hodinu a půl budu moct prohlásit dnešní obávanou směnu za vítěznou :-), venku je hezky, navíc v Music Records už maj nové Mastodon, vidím to na 3km procházku a ujasnovani si dalších větných souborů a pojednání.

 

spajk
29.03.2017 12:32

Imho: to je zajímavý nazor i kdyz z opacneho pólu. Já tohle nikdy neresil, jestli je nekdo v soukromi kokot nebo primadona. To bych nedělal nic jiného. A navic bych si odpiral spoustu skvělé muziky. A nezapomen, že mnoho řečí a vět bývá vytrzeno z kontextu a ke čtenáři se donese zkreslené info.

 

carcass
29.03.2017 12:09

to Imothep - u nás to má hodně podobně třeba takový Láďa Křížek a já mám s ním stejný problém jako ty s Trampem, kterého zase osobně neřeším, jelikož o něm naštěstí nic nevím, tedy kromě povrchní informace, že existuje :-)

 

Imothep
29.03.2017 09:51

Ani nevim, jestli mam vubec vuli toto poslouchat. Stava se mi malokdy(mozna je to jediny pripad?), kdy nedokazu hodit za hlavu predsudky z toho, jak se dany umelec chova, proste oddelit muziku od(nekdy) kontroverzni osobnosti umelce, se kterou mam proste problem. Mike pro me predstavuje jednoho z nejvetsich tragedu showbyznysu. Pote, co skoncili White Lion vcelku rychle zareagoval na aktualni trendy a neostychal se minulost hodit za hlavu(u te prilezitosti si samozrejme neodpustil par ustepacnych poznamek na adresu WL a celeho, tehdy pohrbeneho stylu). Nasledujici leta probihala dle scenare “kam vitr, tam plast”. A kdyz mu naprosto nic nevyslo, tak to zkusil znovu pod zavedenou znackou WL(najednou mu nesmrdela) a “deskou” z roku 2008, jakoz i “koncerty” toho nepovedeneho reunionu jmeno White Lion radne znehodnotil. Chapete, ze po vyctu jeho preslapu(udelal nekdy neco spravne?) nemam jakoukoliv chut od nej cokoliv poslouchat, protoze cokoliv, co vyda bude u me postradat punc uveritelnosti a to je pro me v umeni jedna ze zasadnich veci. No, abych jen nehorekoval, na YT jsem slysel zive provedeni jedne skladby a …….nebylo to uplne spatne, takovy “instantni folk na podmaz pro supermarkety” ……. proste at se to nekomu libi nebo ne, je mi sympatictejsi pristup Vita Bratty, ktery nez by neco delal za kazdou cenu, polovicate a na silu, za cenu diskutabilni kvality(v podstate zivotni pribeh M. Trampa), tak radeji skoncil uplne a NAVZDY pro me zustane jednim z nejvetsich kytaristu a v podstate jednim z poslednich, kteri dokazali do kytarove hry vnest neco relativne noveho.

 

spajk
29.03.2017 09:05

To už si opsal kruh, protoze prvni solo deska Habery a Na ptaky jsme krátký jsou silně inspirovany americkym rockenrolem.

 

sicky
29.03.2017 09:00

plus skrz image trochu Petr Kolář :-)

 

sicky
29.03.2017 08:59

dal jsem ze zvědavosti dva songy na YT a přijde mi to někde mezi Palo Háberou a Jankem Ledeckým. kvalitka :-)

 

spajk
29.03.2017 07:25

To zpiva Jimi Jamison ze Survivor.

 

Stray
28.03.2017 23:59

"Who´s Next" (71´) je nejlepší album THE WHO, to bys měl už dávno vědět, Bluejamie. :-) Pro mne je ta deska mnohem víc než obě "Rockové opery". Legenda k seriálům: No byla to taková doba písní, co jsou spjaté s podobně rozmáchlým hairy rocky výrazivem... https://www.youtube.com/watch?v=hNMNZZQJkP0 Nepřipomíná ti ten zpěvák někoho jako Paul Stanley? :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist