Boomer Space


Diskuse ke článku : OBITUARY - Obituary
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Lord VILE
03.02.2022 17:35

Je někde u nás dostupná ta kniha Turned Inside Out: The Official Story of Obituary – od Decibel Magazine?

 

Lord VILE
22.09.2021 18:23

Tuhle sobotu proběhne další "Live Stream" z domácího studia floridských OBITUARY.A zazní i novinka z připravovaného alba!

Live Steamu z letošního dubna zde : https://youtu.be/nPI3x5U4Xh0

 

Valič
03.04.2017 17:07

Z mého pohledu představují vrchol tvorby Obituary první tři desky (všechny samozřejmě za 100%). World Demise a Back From The Dead jsou ještě celkem slušné (minimálně 80%), i když té druhé bych vytknul dost nevýrazný zpěv a taky ten rapovaný úlet na konci. Další tři řadovky jsou už dost slabé, ale 70% bych jim pořád ještě dal. Na Inked In Blood a letošní novince se kapela sice dost přiblížila kvalitě svých starších nahrávek, ale rozhodně ji nepřekonala. Podle mě je v současné době největší síla kapely hlavně v živých vystoupeních.

 

stefanos02.04.2017 19:57

Vůbec se na to nechytám ještě. Poslouchá se to příjemně, je to podobné minulému, ale i všemu starému, takže... samozřejmě Obituary, víc nedokážu trefit.

 

Fenris 1330.03.2017 15:57

To je hezká paralela, třeba u Malazské knihy padlých je to nutnost :-)Já si teď takhle pouštím Aeternam, nová deska je opravdu podařená, imho o dost lepší než stylově podobní Ex Deo. A předchozí dvě alba se mi stále ještě neoposlouchala.A ty staré Obituary si dám za domácí úkol, novinka se velmi zamlouvá.

 

Norr
30.03.2017 14:29

Tak oprášit staré hairmetalové kousky mě tento web nedonutil, ani nevím proč, snad proto, že jsem nikdy žádné staré hairmetalové kousky neměl ;o)Ale k poslechu nové desky Obituary jsem si zařadil i všechny alba Obituary, hezky od začátku, dneska ráno byla řada na "World Demise". Ostatně, takhle to dělám skoro u každé kapely, když na ní přijde nějak řada, hezky všechno co vydali. Je to jako s knihou, pokud vyjde další díl nějakého příběhu, jež mě zaujal, dám nejdřív ty díly předchozí. Není to samozřejmě pravidlem, ale je to takové příjemné ;o)

 

Fenris 1330.03.2017 13:17

Tohle je moje první slyšené album Obituary neb kromě Death jsem americký death nikdy moc nemusel :-) Raději anglickou či severskou školu. Ale zdejší recenze navnadila a líbí se mi to hodně, budu muset doplnit diskografii. On je tohle vůbc povedený webík, který mně donutil oprášit třeba staré hairmetalové kousky :-)

 

Norr
30.03.2017 11:24

Výborné album! Poslouchá se to samo. Asi opět ne pro všechny metalisty, což ukazuje i mrtvá diskuze pod touto recenzí, ale obituaristům musí šmakovat. Dle mého lepší, než minulé album.Začátek roku byl z mého pohledu silný měsíc. Obituary, Six Feet Under, Morta Skuld, Immolation, Memoriam.

 

stefanos29.03.2017 21:53

Na obal mohli dát ty části, co na minulém chyběly.

 

zdenos27.03.2017 18:41

zatím si taky netroufám tvrdit, zda je lepší než Inked, ale je to opět kvalitní práce, která baví :) A produkce a zvuk? To je vyloženě oldschool záležitost, snad se ani nedá nazvat jako současná :)) daleko více prehistoricky znějící vokál, než například u minulé desky.

 

Valič
27.03.2017 08:58

80% Zatím si netroufám rozhodnout, jestli je novinka lepší než předchůdce, ale rozhodně se opět jedná o velmi kvalitní materiál, kterým Obituary určitě udělali radost všem svým fanouškům. Zvuk se dost povedl a digipak také nevypadá špatně, i když jsem trochu zklamaný, že kapela tentokrát nepřišla s podobně „masitým“ obalem jako v případě minulé desky. Co se týče v recenzi zmíněných Celtic Frost, skupina se nikdy netajila tím, že nebýt jejich rané tvorby, nebyli by ani Obituary (a pokud ano, tak by určitě zněli úplně jinak). Ten vliv ale nebyl nikdy tak zjevný jako právě na novince. Zkuste třeba porovnat začátek skladby A Lesson In Vengeance (https://www.youtube.com/watch?v=rfQ37VKlAwY) s pasáží z Visions Of Mortality, která začíná po 0:32: https://www.youtube.com/watch?v=l0z-8E5JyuU (navíc tam ještě slyším krátký úryvek z The Oath od Mercyful Fate, ale to už může být spíš náhoda).

 


 

 

 

 

TOPlist