Boomer Space


Diskuse ke článku : DEPECHE MODE - Spirit
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6 7

 

wuxia
23.03.2017 08:01

Bluejamie65: Ono je dobrý a potřebný neustále zdůrazňovat, že Nevermind je deska cíleně natočená a nahraná tak, aby z ní byl bestseller, což byl. Je to uživatelsky příjemná, zakulacená věc, žádná drásavá špína. Proto ji taky začli poslouchat lidi, pro něž byl ve své době vrchol nářezu třeba Team. Čili žádná syrovost, ale salónní "jakožerozervanej" rock. Jinými slovy, nemám tu desku moc rád a celá Nirvana mi dost leze na nervy. Ještě víc mi ale lezou a lezly na nervy Mařky v mikinách s Cobainem. Horší už byly jen ve svý době neohippísandy s plnou hubou Morrisona, který chtěly slyšet řev motýla. :)

 

spajk
23.03.2017 00:06

Hudbu jsem začal vnimat nekdy okolo 6-7 tridy ZŠ, rok 87/88, kdy jsme se spoluzakem sedeli u nej na chodbě a z jeho legendarniho maďarského mono kazetaku s oranž gumovyma knoflikama poslouchali Alexandra Velikého. Nejvic jsme byli zesraní z toho vyprávění na začátku. Jinak doma šla muzika od narození, mel jsem to štěstí, že jsem se narodil do rodiny rockoveho fanouška. Naše ženský jsou z nas na nervy, protože ve svatek, narozeniny a vanoce se kupujou a dostavaj jenom "placky" :o)

 

Bluejamie65
22.03.2017 23:28

to Spajk: taky to může být otázka desetiletí, ve kterém jsi začal poslouchat, sedmdesátky jsou prostě jiný...navíc jedinečně jinak jiný, než co kdy bylo jiné... a z toho důvodu pak ti lidi i jinak poslouchají a protěžují

 

Bluejamie65
22.03.2017 23:18

To Stray: ta představa je s malými výhradami docela odpovídající, její podstata se vlastně přehrála i tady v polemice s Prasezlesa. Bylo ale zajímavý, že v podstatě skoro nikdo ze zarputilých obhájců teze o přirozenosti a autentičnosti nástupu a rozmachu grunge, které vedly k úpadku a smrti hard rocku a metalu, nevěděl, že poslední, kdo měl v rukou mix Nevermindu nebyl Butch Vig a že vydavatelem kanonické verze Nevermindu nebyl Sub pop. To sem většinou ještě stačil říct, než jsem byl označen za úchyla a exkomunikován...

 

spajk
22.03.2017 22:53

Metalista není člověk :-) Ne, vážně. Stray to kdesi, myslím u Black Sabbath profilu popsal docela jednoduše a trefně. Na příkladu k oblibě svaté trojice Sabbath, Purple a Zeppelin. Aspon na mě to sedí dokonale. LZ s DP jsou u mě o světelné roky před BS. Ty prakticky nemám naposlouchané. Vlastním jen Heaven & Hell a Dehumanizer. Navíc mám problém s Ozzym. Uznávám jen No More Tears a Ozzmosis. LZ + DP v kompletu. Které mám radši, nedokážu říct. Asi dle momentálního psychického rozpoložení a nálady. Kdybych měl u hlavy magnum (né tu kapelu :-)) zvolím londýnský kvartet. Z těma Sabbath bych měl ale něco udělat, co? To je jako neznat vyjmenovaná slova po S.

 

Stray
22.03.2017 22:42

Bluejamie: "po té, co jsem se prohádal devadesátými léty a rozešel se se spoustou lidí" haha, docela bizarní hláška, úplně si představuju toho zacyklenýho týpka nad půlitrem, co se doslova prohádal dekádou. :-) netvrdím, že já občas nenapíšu něco, co působí stejně, nebo snad ještě více, ujetě. Nakonec ale všechno dává smysl. :-)

 

DarthArt
22.03.2017 22:12

Jinak víte co je zajímavý? Že většina metalistů, a jak vidím i skoro všichni tady, moc nemusej Led Zeppelin. Kdyžtak pár songů, nějakou tu desku (já třeba jedničku), ale ta životní láska k LZ, kterou znám u lidí, kteří jsou spíš bluesmani, u metalistů moc není. Tam to nahrazujou Black Sabbath, případně něco přímo metalovýho.

 

DarthArt
22.03.2017 22:09

Bluejamie: No jo, proti metalistům, to se to nadává. Od nich nehrozí žádná reakce... (totéž platí pro metalový kapely... vymezovat se proti poboženejm babičkám, to zas takový hrdinství není :) Navíc teda, leckterý křesťanský papaláš by si asi docela rád představil, že by křesťanství, který je dneska mnohde prakticky mrtvý, bylo stejně na vzestupu jako islám... takže ten vývoj jim může docela imponovat...

 

Bluejamie65
22.03.2017 21:48

to Darthart: po té, co jsem se prohádal devadesátými léty a rozešel se se spoustou lidí, už mě to tolik nedere po stránce hudební, daleko víc mě sere, že si křesťani stěžujou na satanisty nebo deathmetalisty a o muslimech ani nemuknou...

 

Bluejamie65
22.03.2017 21:48

to Darthart: po té, co jsem se prohádal devadesátými léty a rozešel se se spoustou lidí, už mě to tolik nedere po stránce hudební, daleko víc mě sere, že si křesťani stěžujou na satanisty nebo deathmetalisty a o muslimech ani nemuknou...

 

Bluejamie65
22.03.2017 21:44

To Stray: tak jasně, že celý začátek je dobrý, já jen, že dnes už ho pravidelně neposlouchám a četnost je jednoznačně na straně čtverky a P.H.

 

Bluejamie65
22.03.2017 21:42

To Spajk: Physical Graffiti naprosto do noty ... rockový klenot:-)

 

Bluejamie65
22.03.2017 21:39

to Wuxia: už jsem zažil naprosto stejný způsob rouhání, když mě před pár lety vyhodili z pro mě prestižní práce a rok to vypadalo, že jsem úplně v prdeli, neměl jsem v přehrávači vlastně skoro deset měsíců nic jiného než černé bluesové kytaristy a foukače, nahrávky z přelomu čtyřicátých a padesátých let..., od té doby se mi to už párkrát stalo, ale vždycky tak na měsíc nebo dva a pak jsem se zas rozběh do různých stran.

 

DarthArt
22.03.2017 21:20

No jo, Vedral je kokot, ale taky ho tam musel někdo jmenovitě pozvat. Asi s vědomím, že se tam bude chovat tak jak se choval. Takže ta konspirační teorie možná nebude úplně taková chiméra... jinak, na druhou stranu, zrovna Bruno mi tam připadal jako ublíženej metalista, kterej sice pořád zdůrazňuje jak pohrdá mainstreamem, ale nakonec se rozbrečí, že nedávaj death metal do televize. A ještě si vzpomínám, jak Vedral chtěl z death metalistů dostat, proč se vyjadřujou tak hrozně agresivně (ukřižuj ty bastardy, chci vidět jak umírají...ta,k nějak to tam bylo z textu Dementor). TO je naprosto adekvátní reakce od někoho, kdo není metalista a nechápe, že je to prostě stylotvorný klišé. A Bruno mu na to odpověděl ve smyslu, že oproti křesťanům metalisti nespáchali ani zlomek zločinů. A když mu tam na to řekli, že to není žádnej argument, tak on, že pro něj to je argument, za souhlasného mručení okovanců okolo. A korunu tomu dala Kaščákova připomínka, že death metalisti říkaj to samý co křesťani - tu nenávist vůči těm opačnejm. A Bruno mu na to řek´, že "v tom je ten fígl - že udělá to samý a tím jim nastaví zrcadlo". Jasně, Vatikán už se třese, až Bruno napíše novej text. SUMA SUMÁRUM - VEDRAL SE CHOVAL FAKT JAK PITOMEC, ALE DEATH METALOVÁ ÚDERKA VČETNĚ MUZIKANTSKÝCH HVĚZD MU K TOMU SAMA DÁVALA NÁBOJE... BOHUŽEL

 

Stray
22.03.2017 21:07

Trojku sice nepovažuji za nejsilnější album LZ, ale poslouchám jí (spolu se čtyřkou) bezpečně nejvíc. Já mám prostě rád první čtyři alba LZ, to další už je čajíček. :-) Dyer´s Maker je nejlepší song z té hrozné desky. :-)

 

spajk
22.03.2017 20:35

Heh, to je zajímavé, protože když hrál Robertson s Lemmym, vzniklo z toho snad nejbluesovatější album Motorhead - Another Perfect Day. V Ledzep jsem ležel celej rok 2002. Dřív bych to nevstřebal. Sedmdesátky chtějí už nějaký posluchačský skill :-) Oblibuju nejvíc Houses of the holy, jmenovitě Rain song a pak taky dvojalbum staré jako já. In my time of dying je slušná škola slide kytary. Výborná skladba. Ale prd, celé Physical je prostě boží. Nejmín mám rád Trojku a poslední 2 desky taky moc nežeru. Nejhorší LZ song je to posraný regé Dyer maker, jak na potvoru zrovna na Houses of the holy.

 

wuxia
22.03.2017 20:23

Tak já se budu trochu rouhat - celkem se obejdu jak bez Thin Lizzy, tak i bez Led Zeppelin a Deep Purple. Nějak jsem před lety propadl King Crimson a od té doby klasický hard rock nepotřebuju. Ale občas si alespoň toho Blackmorea dám. Nebo UFO, když už to musí být.

 

Bluejamie65
22.03.2017 19:54

Thin Lizzy jsem opravdu žádné nekoupil, zato celkem pravidelně nakupoval R. Galaghera.

 

Bluejamie65
22.03.2017 19:48

No to bylo právě to kouzlo, ono se mi to neohrávalo, naopak pohroužení a zaujetí bylo stále větší... kdo nezkusil neuvěří... Na druhou stranu v dnešní době pravidelně poslouchám jen čtvrté album a Physical graffiti.

 

Stray
22.03.2017 19:38

Thin Lizzy miluju. Mám od nich vše z let 1975-83. Moore není důležitou položkou jejich portfolia. Mám radši duo Gorham/ Robertson neboť je více říznee a méně bluesové. Physical Graffitti bych vydržel poslouchat v nejhustší frekvenci jednou ročně.:-)

 

1 2 3 4 5 6 7

 

 

 

 

TOPlist