Boomer Space


Diskuse ke článku : DEPECHE MODE - Spirit
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6 7

 

Subeer19.03.2017 06:37

Strayi vždyť ty si v tom tvém povyšovacím finále odpovídáš sám...je tady slon, který určuje směr (skalní příznivci DM) a potom jsou tady lidi, kteří tě asi nikdy nepřestanou srát (vůči slonovi, takový elitářští moskyti) a ty v rámci nějakého svého vyvrcholení stavíš tyto dvě skupiny vedle sebe, jenom aby si nám, co tohle nevědí, vysvětlil, že kokoti tu pořád jsou a mohou být i příznivci DM (což mezi se námi děvčaty, může přihodit opravdu každé kapele).Ale slibuji, že už tady z mé strany nepadne ani slovo k této rádoby problematice...nebaví mě jen tak z hecu chcát proti bulvárními větru, ve kterém vlastně ani nechci a nemusím stát.Meres: podívej se třeba na Wilderův projekt Recoil a definuj ty velké věci, které by si od jeho réunionu s DM očekával.. další “Strange Love”, “Behind The Wheel”, “Policy Of Truth”. Dle mě současné hudební cítění jak Wildera, tak DM moc neliší...no Alan je možná na ty krabičky trošku ostřejší..melodiky bude, vzhledem k věku poskrovnu a budeme si jí muset hledat...osobně kaine problemo..

 

Meres
18.03.2017 19:04

Malá oprava - Alan odišiel v 1995. Mohol by sa vrátiť, pretože som si istý, že s ním by DM dokázali urobiť ešte fakt veľké veci.

 

Bluejamie65
18.03.2017 10:50

Subeerovi zřejmě jde o použití termínu "Elitáři a kavárenské vrány". To sice je vyjádření o té oblasti dnešní reality, se kterou DM nemají nic společného, neb nehrají o nich, pro ně ani za ně, na druhou stranu ale právě z toho důvodu, že právě ta jelita s oblibou při svých manipulacích dávají kultovním věcem z minulosti zcela jiné nové s původním cítěním neslučitelné významy, není na škodu, pročistit optiku a podívat se na věci bez růžových brýlí i s vyvětlením toho, kdo a odkud bohorovně narůžovo maže...

 

Stray
18.03.2017 10:12

Jak to sráží? Povyšuje. Mě ta recenze přijde v pohodě, všechno v korektním stylu vysvětleno. Neřeknu, kdyby byla plná arogantních canců, ale to není.

 

Subeer18.03.2017 02:37

No je škoda, že takto přesnou recenzi, že mindráky a kavárenský komplex opět naprosto sráží předchozí upřímnou snahu vystihnout autorův současný postoj ke tvorbě těchto legend..ale jak je vidět část publika si toto žádá a staví sochy, a tak Miloš bonmotuje... Jinak si nemyslím, že by kapela nějak výrazně tápala pod odchodu A. Wildera... jenom míří do sevřenějších, minimalistických hudebních poloh, což se dá s přibývajícím věkem pochopit a více se opírá o Gahanův baryton, který zraje jako víno....jsou to prostě depašáci v letech.. možná bych dal až 80% více ne, ale v obrazu celé jejich tvorby tvorby těch 60% docela chápu.. pro mě je tato kapela v rámci nějakého osobního posluchačského vývoje naprosto stěžejní a i teď k ní mám velkou úctu... a nevadí mi, že vydává alba pouze pro další turné..vždyť o tom by měla hudba být.. zvláště pokud ty alba nejsou trapná..což ty jejich a asi bychom se měli shodnout.. nejsou..

 

DarthArt
17.03.2017 23:05

Jinak tenhle náš kraj je ještě hodně specifickej v tom, že tady v podstatě nejsou žádný tradice. Když se mě ptali známí, jaký tady třeba máme krajový jídla, nebo nějakej folklór, tak to je nula. To původní, německý, zaniklo po odsunu, a nový obyvatelstvo bylo úplně odjinud a strašně promíchaný. Povědomí o minulosti - historie, já nevím, třeba dávní místní malíři, spisovatelé, to se všechno znovu objevuje až teď tak posledních dvacet let. Dokonce prý třeba telefonický centra, to prý se zřizovalo tady v Liberci, protože prý je tady nejčistší čeština, žádnej přízvuk. Dost ty dějiny tady ten kraj poznamenaly... ale dost už o tom, přece jenom je to fórum na téma Depeche Mode :)

 

DarthArt
17.03.2017 22:49

No právě že moc ne, protože po 1945 odsud skoro všechny Němce vystěhovali :) Zůstalo pár lidí ve fabrikách, který tady potřebovali a když jsem byl dítě, tak ještě pamatuju pár starejch babiček, co mluvily jenom německy. Ale dneska je to už nula. --- Jinak předtím jsem to trochu zmotal. Šlo mi jen o to, že ten pivovar, který kdysi V.A.R. zpopularizovali mezi metalistama, dostal pak po letech tak podivnej název. Ale s VAR to samozřejmě nijak nesouvisí. Howgh!

 

Stray
17.03.2017 22:06

Vy tam na severu jste vlastně napůl takový Němci, ne? :-)

 

DarthArt
17.03.2017 22:01

Aha, takhle to možná vyznívá, jako bych chtěl spojovat V.A.R. s Konrádem. Tak to samozřejmě ne, to by si chudáci nezasloužili...

 

DarthArt
17.03.2017 21:49

Jasně, V.A.R. - Vratislavický alkoholický rachot. Sranda je, že to maj i anglicky - Vratislavice Alcoholic Roar :) Jinak Vratislavice maj dva rodáky - jedním z nich je Ferdinand Porsche, který tam má muzeum (už druhé v pořadí, to první bylo zrušeno kvůli nějakým fanatikům, kteří vyřvávali, že Porsche byl nacista a že je to pro Vratislavice ostuda). Druhý rodák je Konrad Henlein, hrobem u vás v Plzni :) A aby se to všechno spojilo dohromady, V.A.R. kdysi mohutně propagovali místní pivovar Vratislav, který pak skončil a nový pivo z Vratislavic se jmenuje Konrád. Divný, co? A pivo s názvem Vratislav pak začal vařit Staropramen. Ale byly to hrozný ponožky...

 

Stray
17.03.2017 21:42

Tam odtud jsou V.A.R.! Jinak ta hláška o elitářích naráží především na to, že právě DEPECHE MODE byli v osmdesátkách totálně kritikou stíraní a přitom v té době dělali velké věci. Nyní, když defakto "hrají hovno", se chytráci rozplývají.

 

DarthArt
17.03.2017 21:36

Těsně vedle, Jablonec. Ale v Liberci pracuju, tak možná bude stát ve Vratislavicích, to je mezi, ať se jedno město necítí ukřivděné :)

 

Stray
17.03.2017 21:33

DarthArt: Heh dík, to nebude nutné. A které je tvé město? Liberec?

 

DarthArt
17.03.2017 21:27

A teď už vážně :) Respektuju Tě, Strayi, že jako jeden z mála dokážeš napsat, jak se věci skutečně mají. Já budu ještě kritičtější. Armáda černooděnců bude Depešáky adorovat vždycky a za všech okolností (není divu, je to až skoro taková sekta), ale my si to můžeme říct otevřeně - Depeche mode to mají za sebou! Poslední slušná deska DM byla kdysi Playing the Angel, na Sounds of the Universe sice úřadovala skvělá Wrong, ale jedna dobrá skladba na albu kultovní kapely je sakra málo. Tuhle poslední desku jsem neslyšel, ale současní Depešáci mi znějí jako něco, co poslouchám v mobilu, než mě přepojí na operátorku. A pokud Stray říká, že je to letos zase znovu totéž, tak už asi není naděje. Precious byl poslední hit DM a hotovo. Vydání nového alba Depešáků mě už vůbec nemotivuje, abych si ho poslechl. Ale jestli ještě dělají radost někomu jinému, pak je to naprosto v pořádku. A Strayi, ta hláška o elitářích a kavárenských vránách je naprosto geniální. U nás ve městě Ti za to postavím pomník!!!

 

DarthArt
17.03.2017 21:17

Depeche, checheche! Kouleli se depešáci, kouleli se z vršku, narazili na metal, rozbili si držku!!! Žádnej depeš, žádný disko, jenom METAL je nám blízko!!! Depeš na metalovým webu? Jste zrádci metalu! Vyhlašuju metalovou válku!!!

 

Stray
17.03.2017 20:40

Donald: Díky za zajímavej koment, dodatečně jsem mírně obohatil poslední odstavec - chci se stát Milošem Zemanem hudební publicistiky.:-)

 

Donald17.03.2017 16:36

jojo já souhlasím se vším zejména celkovým hodnocením, rozborem skladeb i obecným komentem k pozdní tvorbě kapely ... a za sebe jen dodám, že je to záležitost pro, doposud žijící, skupinu fanoušků pro které jsou, doposud stále vydávající i koncertujici, depešáci kultem. No a já se řadim mezi ně a tak jsem s novinkou za 60% fakt spokojenej a řikam si co by za to dal třeba Andrew Eldritch, nebo Robert Smith. Ale je pravda ze treba poslední The Mission jsou o dost lepší deskou, no bych se zamotal 😉.. jednoduše řečeno Spirit nevychvaluji, ale jsem za něj rád ... a doufám, že po klasickém kolečku (turné, singly, živák) se v klasickém intervalu dočkáme ještě dalši desky, která se možná nestane klasikou, ale potěši

 

1 2 3 4 5 6 7

 

 

 

 

TOPlist