Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

boovol
13.04.2017 17:08

S recenzí se víceméně ztotožňuju, na konkurenčním portálu (jeho název mi formulář nebere) jsem hodnotil známkou 6. Jak píšeš, je to celkem vykrádačka, ale nejvíc mi vadí všude rozlezlá, nudná vata, bohužel to nejsou jen vycpávkové songy, které lze jednoduše přeskočit, ale nuda se rozkládá i uvnitř písniček. A titulní skladba...no asi tak: pomalá, jednoduchá, melancholická hudba je mi velice blízká, ale ta píseň chce být tak naléhavá a tak zoufale jí to nejde. Vlastně mám v poslední době problém to album protočit od začátku do konce. Nicméně stále jde o nadprůměr, těch dobrých míst tam není zas tak málo.

 

Bluejamie65
07.02.2017 22:01

Myšleno v tehdy naivním Československu

 

Bluejamie65
07.02.2017 20:57

Ještě několik myšlenek o Yugoslavii -1. existence jakéhokoliv alespoň víceméně funkčního "socialistického" státu před ale i po pádu zdi polidšťovala evropské velmoci ve vztahu k vlastním pracujícím lidem a nutila je realizovat sociální stát v podobě, která by se sociálními jistotami přinejmenším vyrovnávala nebo pokud možno předstihovala standard zdravotnictví, pojištění, důchodů právě v těch socialistických státech.... protože to bylo součástí narativu, že Západ je demokratičtější, sociálnější, svobodnější, kulturnější... než diktátorský prostor Sovětského svazu a jeho satelitů. Tehdy by si Merkelová určitě nedovolila hradit náklady na migranty z důchodových a sociálních fondů německých občanů. 2. na tom, aby se na dlouhých čtyřicet let uložený k ledu vztah mezi srbskými četniky a partyzáný na jedné straně a ustašovskými fašisty na druhé straně revitalizoval do stejného stavu nenávisti v jakém byl v první polovině čtyřictátých let se za velké peníze pracovalo deset let lidmi, kteří s tím mají celosvětově i historicky velké zkušenosti a vědí, jak to udělat.... ještě větší množství peněz a úsilí bylo pak vloženo do oživení nacionalistického kultu na Ukrajině, taky úspěšně, přiměli tam lidi navzájem se vraždit, přestože tam ani není rozdíl etnický, ani náboženský, nýbrž jen nářeční... 3.násilný rozpad Yugoslávie, (účast NATO, podíl EU, dokonce dodatečně zajištěné krytí Haagem a OSN) byl podle mě názorným důkazem toho, že žádná skutečnost "demokratické občanské západní společnosti" neexistuje, vše je to jen narativ, který měl předstíráním "svobody"(přitom ale spíš vlastně nadřazenosti) zajistit souhlas s vedením válek u domácích obyvatel, případně vzbudit "chuť" stát se součástí téhož i v jiných zemích... podle mě stačilo jen zmínit, že základní podmínkou vstupu do "demokratického západu" je účast na válečných taženích proti slovanským, africkým a asijským národům a podíl na jejich vraždění a žádný k NATU se lepící politik by neuspěl..

 

carcass
07.02.2017 20:22

ty vole Stray, ty mi dáváš kapky :-). Roman Dostál fakt nejsem, snad jen, že Opava je velmi kultivované a civilizované město s bohatou sportovní tradicí, takže je nás tady hodně takových fajn týpků :-)

 

Stray
07.02.2017 20:20

carcass: Nejseš náhodou pan Roman Dostál z Opavy? :-) Právě listuji novým Sparkem a tento aktivista za zdravý životní styl a obhájce živočišných bílkovin zde má otištěn dopis ve Voices Pitu, který je přímou reaKcí na jejich pro-veganský článek z minulého čísla. Nejen že je tento člověk z Opavy, ale má tobě podobné vyjadřování a názory, jež se nesou na vlně zdravého životního stylu, správného stravování a sportovní formy v postupujícím věku. :-) Chechtám se tu jak blázen a připravuji se na Fireball. Tedy přikládám, když už je ta diskuse tak pojebaná.

 

carcass
07.02.2017 20:09

Bluejamie - jo, ten mustr je univerzální, vem si, že naprosto shodně to dělali komouši když někde chtěli vyvolat komunistickou revoluci, jedině v Tibetu, přes maximální snahu nenašli tu svou 5. kolonu, kterou by přijeli "bránit", což jim samozřejmě nezabránilo to tam celé vyplenit, když už to měli všechno tak hezky na ústředí nalajnovanéK té Jugošce - ty máš za to, že to byl životaschopný útvar? Projížděl jsem to tam autostopem poslední předválečné léto a ta řevnivost mezi Chorvaty a Srby byla všudepřítomná..... to Stray - jaká recencze, taková diskuse :-))

 

Bluejamie65
07.02.2017 18:37

to Stray: Jasně, ber to z tý lepší stránky, alespoň těm, co se kroutili při tom, když jsi psal o tom, že tě může určitá skupina lidí iritovat, názorně a důrazně předvedli, co ten termín iritovat přesně znamená:-)

 

Stray
07.02.2017 18:22

Bluejamie a Carcass: Ne že by mě vaše názory nepřišly zajímavé, ale pokuste se to tak nějak pozvolna ukončit, díky. Přeci jen, zakládal jsem hudební web. Asi jsem to s těma PAIN OF SALVATION nerozehrál úplně nejlíp, jakkoliv si člověk ve chvíli tvorby vcelku netradičního článku myslí, že vytváří to přelomové a nejlepší, tak vždy se mě osvědčilo, že to budilo dojem úplně opačný ...

 

Bluejamie65
07.02.2017 18:22

Jugoslavie: vždy stejné kroky už tolikrát -politikové s patetickým výrazem ohlašují nutnost boje za demokracii - Krok první - vytipovat zločineckou organizaci schopnou vraždit sve spoluobčany, krok druhý vyřadit danou organizaci ze seznamu teroristických organizací krok třetí vybavit ji penězi, zbraněmi a slíbit beztrestnost, krok čtvrtý vydat této organizaci povel k vraždění, na který vláda a bezpečnostní složky dané země musí zareagovat krok pátý mediálně přenést zodpovědnost za vraždění z terorisů na vládu a bezpečnostní složky dané země ... krok šestý přijít teroristům/mírumilovným prodemokratickým protestujícím na pomoc i za cenu desetitísíců, případně statisíců mrtvých civilistů KOLIKRÁT UŽ JSME TO OD TÉ DOBY UŽ VIDĚLI?

 

Bluejamie65
07.02.2017 18:17

To Carcass:Co k tomu říct: ten kdo to stvořil počítal s tím, že nikdo nebude schopen přečíst tenhle záměr ve chvíli, kdy se ta situace startovala. Bylo kolem mě asi milion lidí, kteří na mě řvali, že Yugoslavie musí padnout, že UCK jsou stateční míroví bojovníci proti komunismu atd. atd.není to časovaná bomba, je to předmostí Islámského státu v Evropě. Dokonce jsi vystihl i to, proč chodí místní lidi na cvičení do tréninkových vesnic Daes v Bosně. Pokus se nad tím zamyslet. Jugoslavie s mírnou federální zvýhodněností Srbů dokázala pomocí družstevnictví pomalu, ale trvale zvedat životní úroveň jihoslovanů tak, že konflikt pravoslaví x islám na celé desítky let usnul.... možná by i zmizel (viz množství smíšených manželství), někdo ale měl zájem takové společenství zničit... byl opravdu HLAVNÍ důvod v tom, že šlo o stát kde komunisté nezmizeli jako rozhodující síla společnosti a zůstali nadále důležitým účastníkem voleb?

 

carcass
07.02.2017 18:03

k té Jugošce - jedna má velmi dobrá kamarádka ma cestovní agenturu specializovanou na Balkán, a každým rokem s úděsem sleduje postupnou přeměnu Bosny v radikální islámský režim. Před 10-15 léty tam ženské nenosily ten bordel na hlavách, v hospodách se normálně pilo pivo a jedlo vepřové, taková pohoda, islám tam byl spíše jako kulturní kolorit. Pak to začali postupně vykupovat arabové ze Zálivu, díky občanské válce tam nic nefungovalo, pozemky tam byly za pakatel, takže oni do Bosny investovali miliardy petrodolarů a už mají svoje evropské předmostí. Chlapi tam nemají práci, takže jsou opravdu vděčni když dostanou od svého imána (arabského) pár set euro podpory, s tím, že se musí chovat řádně islámsky - takže to tam teď podle toho i vypadá, tvrdá islamizace ve všech oblastech. Kamarádka to každým rokem sleduje a říká, že to tam je časovaná bomba............a teď jsem se někde dočetl, že ta zlá píča Albrightová, která to bombardování rozjela, prohlásila, že se ráda zapíše mezi americké muslimy a stane se muslimkou.....co na to říci?

 

Bluejamie65
07.02.2017 18:02

To Carcass: souhlasím se závěry do slova a písmenene, akorát odmítám pohled, že je to výsledek hlouposti jelit/destrukce civilizovaného světa, nebo jeho důležitých částí probíhá řízeně a organizovaně. Neznáme sice cíl a výsledek, metody můžeme jen odhadovat, avšak můžeme alespoň částečně sledovat zvnějšku jednotlivé projevy, alespoň to, co se opakuje a modus operandi je vždy tototžný:jde o vždy stejné kroky(šest vždy stejných kroků ve shodném pořadí) - Jugoslávie, Libye, Sýrie, Ukrajina... Trochu problém je, že Balkán, Severní Afrika, Východ byly relativně celkem daleko, Ukrajina už je za rohem a nikdo neví, kdo bude další na řadě

 

carcass
07.02.2017 17:42

bluejamie - situace je strašně nepřehledná a vyznat se v ní je asi nemožné, můžeme se jen domýšlet.....na jedné straně to může vypadat jako dobře řízená destrukce západní demokracie, otázka je kým je řízena (odpovědí je několik a každá vypadá reálně), z jiného úhlu pohledu za tím můžeme vidět záměr evropských elit vytvořit si svého nového "evropana" - hloupého, tvárného, bez kořenů, totálně závislého na státu, který nebude stávkovat, nebude politicky aktivní a vždy bude volit ruku, která ho krmí. Tyhle elity - velký korporátní byznys a neziskovky jsou na jedné lodi, ti lidé studovali stejné školy, mají stejné hodnoty, a stejným způsobem opovrhují obyčejným pracujícím člověkem, ti lidé do své bubliny jen tak nikoho nepustí a vědí, že čím bude populace hloupější a více separovaná, tím se jim budou dělat lepší kšefty, a koryta už budou mít předplacená na generace dopředu. Třetí možnost je asi nejšílenější - oni jsou prostě jen hloupí a dělají to z přesvědčení - dnešní bruselští byrokraté a podobná pakáž byli v roce 1968 radikálními studenty, co na barikádách mávali rudými vlajkami, vyznávali strýčka Mao a kubánské vrahy, postupem času ovládli univerzity, dostali se do politiky, ovládli média a své šílené vize přetavili do praxe. Dělnická třída mezitím částečně vymizela, případně na jejich vize zvysoka sere, chlapi z práce chtějí slušně žít a serou na ideologie, takže si ti salónní levičáci našli novou potravu do svých kanónů - etnické menšiny, různé úchyly, gender nesmysly a samozřejmě ekologii - z které si udělali zdroj skvělých příjmů.......v té jejich šílené rovnici jim ale dělá paseku jedna jejich konstanta - islám, oni si ve své naivitě začali hrát s ohněm a mysleli si, že ten ohníček uhlídají a bude jim sloužit, islám velmi rád této naivity využil a teď jde do ofenzívy, na kterou si trpělivě čekal. „Vašimi zákony vás dobudeme. Našimi zákony vás ovládneme“. Doba je zlá a dobré to ani náhodou už nebude.

 

Carloss
07.02.2017 16:25

Dobré album 80% a jako fanda POS si Streydo nemyslím o sobě,že jsem chytřejší a fundovanější než vy. :P

 

Bluejamie65
07.02.2017 15:06

Problém "současných neomarxistických zdegenerovaných a od reality odtržených pseudoelit" je příliš neuchopitelný, protože vidíme jen projevy jejich činnosti, neznáme metody, prostředky ani cíle... vidíme prostě jen to, co nám dovolí, tzn je otázka, jestli kdy pochopíme, jak ta jelita a jejich vražedné plány zarazit - viz. příklad - kdo v době útoku na Jugoslavii, byl schopen situaci přečíst a pochopil, že je výhledově otevírána vstupní brána do Evropy pro Islámský stát. Přestože většina Evropanů Daeš v Evropě nechce, velká jejich část se s jásotem podílela na otevření té brány a na logistické přípravě jeho příchodu ...

 

Bluejamie65
07.02.2017 14:58

To Stray: není to bezpečné a není to vůbec daleko, majdan názorně ukázal nejenom to, že hnědí jsou, ale že jsou dokonce schopní spolupracovat skrz celou Evropu, v řadě zemí - např v Pobaltí už srazy veteránů divizí SS v původních uniformách a s původními insigniemi nejsou nijak omezovány a dokonce se jich občas účastní i oficiální představitelé, Ukrajina získala svou dnešní podobu zcela oficiálně a s potleskem "demokratické" Evropy včetně našich ŠVarcnegrů, Štětináčů, Fullejáků a jiných...

 

Bluejamie65
07.02.2017 14:45

To Rastislav: tak v jedný věci máš pravdu Sládek byl legrační, ale naše Dělnická strana už moc srandovní není... na druhou stranu tu platí princip spojených nádob... tzn. čím víc je zničen sociální stát, s tím větší jistotou a silou společnost, ve které je sociální nerovnost a kde mají lidé obavu o budoucnost, generuje rozpory a konflikty vedoucí ke vzniku extremistických stran... tzn. pokud by se elity snažily udržet život přijatelným pro většinu společnosti (viz adenauerovské Německo, Švédsko v prvním funkčním období Olofa Palmeho, totáčové Československo atd...) nebude s nacisty problém ani v těch zemích, kde mají historickou tradici.

 

Stray
07.02.2017 11:21

Louža: Mlč škarohlíde, strávil jsem dopoledne sestavováním kolosální recenzenstké kompozice zvané In Rock, tohle tady je můj byznys! :-)

 

Louža
07.02.2017 11:03

Chudáci PoS. Nejen že se stanou objetí předsudků o divno fanoušcích a komplexů autora, protože je poslouchají ti zlí chlapci od vedle. A teď se v jejich diskusi ještě rozpoutá politická agitka. Tohle si stejně jako kluci z Runningu nezasloužili :-(

 

Imothep
07.02.2017 11:01

Carcass: Nadherne shrnute v prispevku s rozumnou delkou, takze by to mohla pochopit i vetsina dobroseru(da se ovsem pochybovat o jejich vuli to cist, natoz se nad tim zamyslet). My dva si asi prece jen budeme rozumet :o) add topic: obavam se, ze Daniel by dosavadni vetsinovy nazorovy obsah tohoto fora s nami nesdilel :D

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist