Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

wuxia
20.02.2019 17:25

DarthArt: No jo, ale on se tam tvari, ze prelozil TEN Necronomicon od Abdula Alhazreda, coz je samozrejme pitomost.

 

Martin
20.02.2019 17:19

Já mám Root na poslech celkem rád ale jak píše wuxia, nemám rád Big Bosse. Mele hrozné blbosti, jednou jsem byl na jejich koncertě a moje obavy se jen potvrdily, BB kecal hrozne sračky typu každý kněz je pedofil atd, no hrůza. Přitom třeba texty typu Antikrist od Debustrol mám rád ale to co mlel Big Boss už bylo moc.

 

DarthArt
20.02.2019 17:08

Tak jestli přeložil knihu s názvem Necronomicon, tak ať už je to podvrh nebo ne, někdo ji napsal, ne?

 

wuxia
20.02.2019 16:49

No, výborný dokument...Nevím. Prostě dlozhý rozhovor se sebestředným staříkem, který vzpomíná na své životní průsery a neopomene co chvíli zdůrazňovat svou výjimečnost. "Filosofie? Pche, nuda! Já jsem člověk s nejbohatší slovní zásobou v téhle republice!!" Ani omylem, tvrdím já, ani zdání. Nejvíc mě dostaly jeho kecy o překládání. Kausu ohledně Satanské bible a údajného ukradení jeho překladu Josefem Rauvolfem komentovat nebudu, neznám zákulisí, to je čistě mezi Dratvou, Pepou a Reflexem. Ale mocně jsem se pobavil u toho, jak se pan Valter bije v prsa, že přeložil Necronomicon a ještě si navíc nemůže vzpomenout na jméno autora. On mu vážně nikdo neřekl, že Necronomicon ve skutečnosti neexistuje? Že je to výmysl H.P. Lovecrafta a veškeré knížky, které se tímhle názvem zaštiťují, jsou fikce, podvrhy? No pardon, ale on samozvaného guru temnoty bych čekal větší rozhled. Ne, není mi ten pán sympatický a asi i kvůli němu a jeho bezbřehé aroganci jsem si k Root nikdy nenašel pořádně cestu.

 

josef
14.02.2019 19:39

Je to výborný dokument a jsem překvapený jak dobrý to je.Já také viděl jenom dvouhodinovou verzi.

 

zdenos
14.02.2019 11:48

já tu dlouhou verzi neviděl, pouze tu dvouhodinovou.

 

Valič
14.02.2019 09:03

Viděl někdo plnou verzi toho dokumentu? Předpokládám, že ta zkrácená, která je teď dostupná na Youtube, obsahuje to nejzásadnější, ale ta, co vyšla na DVD, má údajně kolem pěti hodin.

 

zdenos
10.02.2019 12:39

Já a RooT nyní:

Zjevení - 85%
Hell symphony - 80%

Vše od Templu až po Madness (včetně) - 90%, z toho Black seal 100%

Deamon viam - 70%
Heritage of satan - 80%
Kargeras - return - 70%

 

Valič
09.02.2019 22:13

DarthArt: Z Q7 by šlo možná udělat celkem slušné EP nebo aspoň singl, ale třeba ten pokus o industrial ve stylu Ministry to bylo fakt úplně mimo. :-(
Z těch Big Bossových projektů jsou s klasickými deskami Root kvalitou srovnatelná pouze obě alba Equirhodont. Zbytek pravděpodobně osloví pouze jeho skalní fanoušky.
Já jsem Root žral až do alba Black Seal. Madness mě celkem zklamalo a od jeho vydání jsem ho slyšel jen párkrát, ale občas si na Youtube pustím celkem povedený klip k mé oblíbené skladbě Heart Of Darkness. Z následujících dvou řadovek mám dost rozpačitý pocit, ale poslouchat se dají. Jejich poslední album mě naopak celkem příjemně překvapilo (i vzhledem k tomu, že už jsem od Root v současné sestavě nic nečekal).

 

Stray
09.02.2019 21:45

Já jsem taky napsal pár dopisů, ale nikdy, absolutně nikdy ne kapele. Možná je to tím, že v devadesátých letech se mě žádná česká nelíbila natolik, že bych jí chtěl něco vzkázat. :-) Napsal jsem několik dopisů do RockTimu, Bengu, Sparku a Reportu, mnohdy s drsnou odezvou a přitom jsem je chtěl jenom vybídnout k zamyšlení, no nic, číst ten dopis v Rozhlase nemuseli. :-)))) 1995!

 

DarthArt
09.02.2019 20:33

Měl jsem kámoše, který byl totální, ale totální fanatik do ROOT a Big Boss byl jeho božstvo - v té prvotní době do Temple In The Underworld. A pamatuju si, jak byl šíleně nasranej, když si objednal Q7 a poprvé si to poslechl. Dokonce tak, že sedl a napsal Big Bossovi, že je to totální sračka. Pak se s BB viděl někde na koncertě a Dratva poznamenal, že konečně vidí toho, kdo ho tak nasral v dopise... jo jo, zlaté časy, kdy se ještě psaly dopisy kapelám...

 

zdenos
09.02.2019 17:40

díky za glosu k těm projektům, možná taky něco zkusím :) Zjistil jsem, že poslední Root co mě fakt baví tak je Heritage. Ted doháním Rammstein :)

 

Valič
09.02.2019 15:48

Zdenos: Podobné historky se samozřejmě musí brát s hodně velkou rezervou. To, že si je lidé dost přibarvují, je celkem běžné. Pokud jsou pravdivá aspoň základní fakta, nemám s tím problém. Vadí mi pouze, když si podobné věci někdo vymýšlí celé, nebo vydává zážitky někoho jiného za své vlastní.
Já mám od Root i Equirhodont všechny řadovky. Q7 bylo hodně divné album, ale jsou na něm asi tři celkem dobré skladby, "Větry" mě v době vydání moc nezaujaly, ale mrzí mě, že jsem originální CD kdysi prodal (dnes už to bude asi celkem rarita), Doomy Ballads jsem před pár lety koupil za stovku ve výprodeji a celkem se mi líbí, z té poslední sólovky jsem slyšel jen nějaké ukázky, ale časem se k jejímu poslechu snad dostanu.

 

DarthArt
09.02.2019 15:26

zdenos: Dokument jsem viděl, takže je už dnes jasné, že bude i článek. Stojí to za zveřejnění - snad to bude i někdo číst :)

 

zdenos
09.02.2019 14:12

jo a k těm solovým projektům: od BB se mi kromě Root líbí jen Equirhodont. Jinak to nechávám plavat

 

zdenos
09.02.2019 14:03

jsem rád, že ses k tomu dostal:) Myslím si, že to stojí za to (zvláště pro fandy českého metalu, temného metalu). Mě nejvíc zaujal ten vztah s otcem a celkový rozklad rodiny. Bylo to takové uvěřitelné, smrt kamaráda přinejmenším podivná, tragická.

Vtipnej on je skoro vždycky, někdy trochu protivnej v těch rozhovorech. Ale tady je to tak hezky sumarizované komplet, plus některé info navíc. To, že byl nejpreciznější jeřábník sice můžu věřit, ale taky nemusím, už vzhledem k tomu, že můj strejda vypráví historiky z práce naprosto stejným stylem :D

 

Valič
09.02.2019 13:29

Zdenos: Díky za upozornění, o existenci dokumentu jsem samozřejmě věděl, ale pořád jsem se nemohl dokopat k tomu, abych si ho sehnal (stejně to mám i s Big Bossovou poslední sólovkou, do jejíhož poslechu se mi moc nechce a to se mi předchozí Doomy Ballads celkem líbily).
Velká část informací se sice už dříve objevila v různých rozhovorech, ale je v něm i plno věcí, o kterých "Dratva" nikdy dříve nemluvil, nebo aspoň ne tak otevřeně a podrobně. Místy to působí dost depresivně (problémy s tvrdými drogami a se zákonem, nešťastný vztah s otcem a zejména popis tragické smrti přítele z mládí), ale najdou se tu i nějaké ty zábavné historky. Celkem mě třeba zaujala představa Big Bosse jako čundráka "samotáře", který se jako tajemný přízrak nečekaně zjevuje v trampských osadách a pak zase beze stopy mizí neznámo kam. Nejvíc mě ovšem pobavil popis toho, jak bývalý "podvratný živel" a budoucí zakladatel české "filiálky" Církve Satanovy objížděl jako uznávaný elitní jeřábník v bolševické šestsettřináctce stavby po celé republice a s přehledem řešil téměř neřešitelné situace. :-)

 

zdenos
07.02.2019 22:28

to slupneš jak malinu. Je zajímavé, že stejně tak dokument motorband, tak toto, je emočně zatížený, ale tak, že tomu člověk věří. Líbí se mi i přiznávání vlastních fatálních životních chyb a průserů

 

DarthArt
07.02.2019 20:12

Aha, aha, po tom jsem dlouho pásl, výborně, díky za upozornění !!!!!

 

zdenos
07.02.2019 18:36

po tom všem co prožil, mi přijde jeho níže zmíněné (úchyláctví) jako totální malichernost

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist