Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

marek
15.09.2022 21:10

ano, chtel jsem jeste dodat, ze nez k metalu mne vyhovuje jeho smerovani k punku. bavi me ta divokost a urcita strohost, a kdyz je tam i nejaky prvek riznejsiho blues rocku, tak to neni na skodu:) celkem jsi to ale jinak vystihl. casto posloucham kapely jako Can, Swans, Sonic Youth nebo i toho Jacka Whitea.
jo a s Kyuss ses trefil, ti mne sedli, ale ono se to i logicky nabizelo. nevim proc jsem je opomenul. naopak treba Greg Puciato byl brzy zapuzen prave kvuli tomu nespravnemu smerovani. zkusim jeste i ty dalsi jmena.
a diky

 

Stray
15.09.2022 18:43

Pokud něco psychotickýho nervního, ale pořád aby to byl tak trochu (stoner)rock, tak pak můžeš koštnout třeba druhou desku ARCTIC MONKEYS - Favourite Worst Nightmare nebo trojku RED FAND Whales And Leeches, nevím do jaké mírey ti jde spíš o tu strohou nervnost a do jaké o stoner, ale na základě tvého popisu asi nejsi moc fanouškem toho druhu stoneru, kterej vychází z BLACK SABBATH a má blízko k metalu (k doomu a sludgi už asi vůbec), spíš bych tě tipoval na kraut-rock -> post-punk.

 

Marek
15.09.2022 14:53

Diky moc. Zkusim se tim probit a naposlouchat to:) Jinak z "Ery" mam nejradeji skladby jako Sick, Sick, Sick a treba Mistif Love, to mi nejvic sedi.

 

Stray
15.09.2022 14:00

Budu se muset na to kouknout doma, co mám na polici - stoner. Zkus třeba KYUSS - ...And The Circus Leaves Town (1995), ale nejsem si jistej zdali to zabere, kdy bys chtěl něco tvrdšího, můžeš dát MASTODON - Leviathan (2004), něco hypnotičtějšího GREG PUCIATO - Mirrorcell (2022), jo psycho by mohlo vyznít tohle MONSTER MAGNET - Powertrip (1998), ale spíš až tak od poloviny, na začátku jsou spíš rockový hymny, pak se to nějak zvrtne a psycho to je.

 

Marek
15.09.2022 13:32

Chlapi, vy se tady v tom pekne vyznate a hlavne mate jiste naposlouchane. Dokazali by jste mi doporucit podobne znejici album (stejne "psychoticke":) jako Era Vulgaris? Zbytek jejich diskografie mi nesedi (vse uz prilis uhlazene), tuhle desku ale muzu poslouchat stale dokola. Ptam se tak blbe, protoze rock je trochu mimo muj hudebni zaber.
The White Stripes taky kdovi jak nemusim, ale The Dead Weather jsou skveli.
Proste ten syrovejsi zvuk plny detailu, kdy je frontman trochu upozaden, je mi blizsi. Era Vulgaris je navic neskutecne silna deska.

 

Kropis28.12.2016 13:03

Zde tedy musím opět přidat svůj názor, že právě tuhle desku mám nejradši, přijde mi ze všech nejvíce konzistentní a ačkoliv postrádá monstr hity, jako celek lahodí uchu a je plná tajemných vyhrávek, které vyplouvají na povrch až časem.

 


 

 

 

 

TOPlist