Boomer Space


Diskuse ke článku : METALLICA - St.Anger
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Tomáš
20.02.2024 22:06

Já si to už dlouho nepouštěl, protože ten zvuk činelů je tam prostě šílenej... nechápu jak to takhle mohli vydat.

Přitom ty písničky nejsou vůbec špatné sami o sobě. Nahrát znovu, s dobrým producentem, kapelu do toho nenechat kecat, a byla by to slušná deska.

 

Louža
20.02.2024 17:42

Tohle určitě nebyla moje první deska Metallicy, ale pamatuju si když vyšla. Tenkrát na to byla snad nějaká předobjednávka ve Sparku, nebo kde. Už nevím. Každopádně vím, že výdejní místo bylo tenkrát v levných knihách v Jindřišský, na místě kde býval CD bazar. První den tam byly fronty až na chodník. No a pak ten první poslech... :-) Každopádně si furt myslím, že kdyby se a deska dodělala a doaranžovala, mohla to být opravdu slušná věc. Což dokázalo i druhý S&M kde některý kusy zní povážlivě skvěle, protože tam prostě je dost místa na ten orchestr, kterej je jinak do ostatních skladeb dost násilně naroubovanej. Co se zvuku týče, tak ten na dývku je o dost přirozenější než ta rádoby Bob Rockovská garáž. Vždycky se mi to z toho líbilo víc.

 

Kropis
19.02.2024 11:41

Životní paradoxy... jsem držitel tohoto CD a v rámci doplňování sbírky všeho druhu jsem měl možnost koupit deluxe edici za 120 korun. Takže nyní mám tuto desku dvakrát. Nově v pěkném digipacku a bonusovým DVD, na které jsem opravdu zvědav, protože svého času, kolem roku 2007 jsme na něm s klukama ze střední dost ujížděli. Jakkoliv St. Anger nemusím a je to asi nejhorší deska Metallicy, tak mě k ní pojí nostalgický vztah. V době, kdy vyšla, jsem začínal s tvrdou muzikou a klip St. Anger, který obíhal všechny hudební hitparády v televizi byl pro mě to nejvíc cool a nejtvrdší, co jsem v životě slyšel :) Po poslechu AC/DC a Kabát to byl šok, který ale asi neměl moc společného s hudebním pocitem, protože dnes už se mi na desce nelíbí tolik věcí, že jsem ji při každém pokusu nebyl schopný ani doposlouchat.

 

Stray
24.11.2016 13:58

Louža: Já ti dám recenzovat Garage! :-) Jsem vyždímanej jako citrón, po nočních, každej tejden dvě noci bez spánku, ne že bych na to neměl čas, ale člověk je tak rozpumpovanej, že to nejde...propadnout se do něj. Budsu rád když napíšu o víkendu novinku. Budu ti teď muset poslat mail se seznamem všech technických připomínek a požadavků na lepší fungování těchto stránek, nějak se těch restů co mě pálí nakupilo. :-)

 

Louža
24.11.2016 13:30

Souhlas. S&M se mi taky moc nelíbí. Možná s výjimkou těch těch skladeb co pro něj byly přímo připraveny. To spojení metalovýho spodku a orchestru je tam udělaný strašně neorganicky. Zní to jak kdyby hrála kapela a vedle ní a nad ní orchestr. A ne kapela s orchestrem společně. Už Urijáši v sedmdesátkách tohle uměli o dost líp. Daniel taky dokázal s komorním orchestrem mnohem víc než oni s tím mega tělesem. Škoda že Stray recenzuje jen studiovky a přeskočil S&M a Garage. Minimálně ty covery stojí za to.

 

DarthArt
24.11.2016 12:37

Imothep: Vidíš, zajímavý, mě to sedne, snad se mi líbí ten zvláštní chaos, co z toho leze. Jinak za nejhorší spojení symfoňáku s rockovou hudbou považuju Malmsteena s japonským orchestrem, protože je tam pochopitelně vytaženej jenom Malmsteen a slyšíš akorát "hvízd ...dzzzz dzzzz ... vibráto ... dzzz dzzz ... taping jazykem ...hvízd" a šikmáči nejsou vůbec slyšet a snažej se úplně zbytečně. Aspoň takhle si ten bizarní zážitek pamatuju. Ten Malmsteen je fakt nemocnej.

 

Imothep
24.11.2016 08:43

DarthArt: Kdyz uz jsi nakousl S&M(concert s orchestrem), aktualne ho motam v aute a cekam "jestli nahodou po letech treba neco" . . . . a ne, fakt ne, podle me se tahle akce totalne nepovedla. Jak miluju skoro vsechno na co M. Kamen(R.I.P.) sahnul, tak tohle je dle meho nazoru fatalni preslap. Resp remeslna prace zrejme odvedena vyborne, nicmene ja tam z kazde aranze orchestra slysim a citim jak kdyby M. Kamen proste totalne nepochopil, co Metallica hraje. Zmet tonu, totalne protichudne vedene hlasy jednotlivych nastroju, jednotlive figury se o sebe navzajem mlati, nehlede na mnozstvi zbytecnych informaci v nich obsazenych . . . vysledek: naprosto rozbite skladby a hodne rozpacity celkovy dojem. Pritom nechybelo malo a mohlo se jednat o skoro nejlepsi spojeni metalu s klasikou. Takto je to u me ze vsech interpretu, kteri to s hooooslema zkusili asi spojeni vubec nejhorsi.

 

Valič
23.11.2016 20:44

V souvislosti s Metallicou a předělávkami se mi teď vybavil jeden celkem zvláštní videoklip, který jsem kdysi viděl: https://www.youtube.com/watch?v=JhOhGhq0e54

 

Valič
23.11.2016 20:40

DarthArt: Lars by raději nahlas neměl mluvit vůbec. :-)

 

DarthArt
23.11.2016 20:32

Valič: To je právě ono. Metallica se hodně "proslavila" s Napsterem a všema těma žalobama a shazováním fanoušků, který nesolej, prostě to bylo celý takový trapný. V zásadě maj samozřejmě pravdu, na druhou stranu chtít prachy za Lulu je skoro drzost. A když si fanoušek koupil Death Magnetic za "příznivou cenu" a místo bookletu našel dvoustránku, tak to taky bylo vůči posluchačům trochu neslušnost. Třeba maj i pánově v mnoha věcech pravdu, ale Lars by možná měl občas chvíli přemýšlet, než něco řekne nahlas...

 

DarthArt
23.11.2016 20:25

Imhotep: Já byl s Loadem na tom přesně takhle. Koupil jsem si ho za prachy, co jsem dostal za úspěšnou maturitu :) Byl z toho šok, ale pravda, tu desku jsem poslouchal dost intenzivně. Koupil jsem si pak i Reload, i když už jsem nečekal nic moc. Proč? Protože Metallica. Pak už nic, i když koncert s orchestrem se povedl, tam je to ale asi hlavně práce Michaela Kamena. Garage Days asi taky nebyly úplně zlé, i když mě na tenhle předělávkový formát akorát tak stačí původní "garáž". Jako celé album předělávek mě nebaví ani Waltari covers all, a to jinak Finům sežeru všechno i s navijákem :)

 

Valič
23.11.2016 20:21

S Load a Reload jsem v době vydání žádný větší problém neměl. Považoval jsem je za celkem logické pokračování černého alba, ale určitě souhlasím s tím, že pokud by vybrali ty nejlepší skladby a složili z nich pouze jedno album, tak by udělali líp (já bych v tom případě uvažoval i o hodnocení 90%, se vší tou vatou to ale vidím stejně jako Stray: Load 80%, Reload 70%). St. Anger raději ani nehodnotím. To, jestli ho prodali 6 milionů nebo 6 miliard, je pro mě naprosto irelevantní. Jsem schopný pochopit, že to album natočili jako výsledek nějaké své psychoterapie a že si tím v té době řešili nějaké své osobní problémy, ale štve mě, že tenhle odpad nakonec zveřejnili a dokonce se nestyděli za něj brát peníze.

 

Meresz
23.11.2016 19:26

St. Anger si sem tam rád pustím. Je to prakticky jediný album svojho druhu, načisto originálny.

 

Stray
23.11.2016 18:23

K vtipným glosám na téma úspěchu St.Anger asi tohle: Mám za to, že spousta lidí byla tehdy u METALLICY už nějakou dobu vyhladovělá na něco tvrdšího + kapela cílila trochu i na mladší publikum (fanoušci SLIPKNOT, MUDVAYNE, SYSTEM OF A DOWN atd.), kterým by ona hněvivost zaimponovala...a svým způsobem se kapela trefila, navíc desku reprezentoval poměrně zdařilý titulní song.

 

Imothep
23.11.2016 16:49

DarthArt: No na tom "automatickem" prodeji neco je. Par mych znamych si treba Load poridilo "na blind", proste proto, ze Metallica byla zaruka, ze. Pak mi potvrdili, ze kdyby tusili, co se na tom albu nachazi, tak by si to pravdepodobne nekoupili. Pak jsou tu zastupy skalnich, kteri proste musi mit od svych oblibencu celou diskografii(ano, do takovych skupin se radim i ja) i kdyz se deska treba uplne nepovede(ted nemam na mysli stylovy ukrok - ty mi nevadi, pokud je zachovana kvalita).

 

DarthArt
23.11.2016 16:34

Moje úvaha proč se St. Anger prodaly ty hypnotické milióny kusů. Přemýšlejte se mnou, doplňujte, odporujte: 1) Spoustě lidí Load a Reload nevyhovoval a zoufale doufali, že se vrátí doba černého alba. Nedočkali se. 2) Spoustě lidí Load a Reload vyhovoval a čekali třetí pokračování. Nedočkali se. Zapomněli, že trend v kovové hudbě je jinde a že Lars umí vycítit, co nabouchat a povídat do časopisů. 3) Spoustě nu-metalistů zaimponovalo, že ta dědkovská Metallica je odteď Nu-metallica a uznale pokývali hlavou. 4) Metallice se podařilo stát jedinou metalovou kapelou, která se vleze i do světa nejtvrdšího mainstreamu (Bravo, Popcorn, Nothing Else Matters na diskotékách, časopisy pro mámy, hudba do sluchátek v autobusech Student Agency atd. atd. - to se fakt nikomu jinému nepodařilo, Bon Jovi nepočítám jako metal :) a tak má odtud obrovskou kupní sílu. 5) Metallica má stejně jako třeba Kiss armádu skálopevných fans, kteří koupí od svých idolů všechno, i kdyby to mělo být Lulu. RESUMÉ: KDYŽ SI UŽ KAPELA VYBUDUJE STATUT ŽIVOUCÍ LEGENDY A NEJVĚTŠÍ SKUPINY VE SVÉM STYLU, PRODÁ TY MILIONY VŽDYCKY. I KDYBY NA DRÁŽKÁCH BYL ZÁZNAM Z PŘEDNÁŠKY NA MATEMATICKÉ FAKULTĚ. A koncerty, jak už tady padlo, se vyprodají taky vždycky, protože se tam stejně bude hrát Whiplash a For Whom The Bell Tolls...

 

Smolik
23.11.2016 15:43

DarthArt to vystihl hezky. Jinak pamatuji si, že v té době psal Jirka Urban myslím na webu Arakainu, ať si každý poslechne novou Metallicu, že kluci ukázali, jak se to dělá a výsledkem byly mimo jiné "plechové" bicí na Metalmorfoze. Takže i tímto nepodarkem Metallica muzikanty ovlivnila a to určitě nejenom u nás.

 

sicky
23.11.2016 15:21

to je jasný, můj názor taky není relevantní :-)

 

Stray
23.11.2016 12:37

Sicky: Ale ty jsi taky neskutecnej hudební barbar. :-)

 

sicky
23.11.2016 12:35

Ukažte mi jediné album, které zní jako St.Anger! :-) Jedinou kapelu, která by něco takového dokázala nahrát, vydat a prodat toho milióny kusů.No tak třeba Seputura - Roots. To je taky slušnej úlet, kterýho se prodalo miliony kusů.... zrovna včera na jejich koncertě jsem na tím přemýšlel :-)Jinak St. Anger pro mě v poho. Mám ho radši než Load, Reload a Death magnetic..

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist