Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

carcass
26.10.2016 21:21

SFC - Plzeň 4:2! To byl panečku hukot, to byl špíl, já su tak šťastné, takže se nebudu babrat v odpovědích, protože SFC je zpět a to je momentálně nejdůležitější! :-)

 

Stray
26.10.2016 20:50

Tak já taky napíšu za sebe něco o Floydech. První album, který jsem si od nich pustil bylo "Animals" (zřejmě stále mé nejoblíbenější od nich), ale nelíbilo se mi tehdy, jako ostatně vše podobného. Bylo to... (a to možná překvapí)... v roce 1995 v mých dvaceti letech... v tu dobu už jsem Kissáky, Sabaty, Zepelíny i Párply poslouchal nějaký tři-čtyři roky a metalovou hudbu obecně asi šest let. Když přijeli rok předtím Floydi do Prahy a Gilmour poskytoval rozhovory, říkal jsem si : "Co je to za dědky?" a když jsem zběžně něco slyšel - a) klip k Division Bell, b) v nějakým autě při stopování z Plzně do Prahy, než jsme byli u Berouna tak jsem u toho spal (v půlce devadesátek to bylo asi ještě normální postavit se na východním okraji Plzně a mávat rukou) :-), c) ten koncert z Benátek co dávali snad ještě za komančů v tv - tak mě to přišlo děsně nudný. Dnes se mi líbí první dvě Barrettovská alba a pak klasika 1972-79, a mám to na CD, ale že bych je nějak zvlášť žral, jakože podobně jak Sabbathy, tak to ani omylem.

 

wuxia26.10.2016 19:51

Zvláštní, já mám Pink Floyd taky spojené z vojnou. Teda naštěstí ne se svou, ale s bráchovou. Jednoho dne přivezl z kasína kazetu s nahraným živákem Delicate Sound Of Thuner a já to přes počáteční nejistotu (byl jsem v té době dost orthodox) fascinovaně sjížděl pořád dokola. A začal se pídit po starších deskách. Když jsem pak naposlouchal The Wall, bylo hotovo. Tím chci říct, že ať je Roger Waters jakýkoliv, Pink Floyd se nezvdám nikdy, za žádnou cenu.

 

Bluejamie65
26.10.2016 17:39

Mně to taky připadá, že jsou AMLOR a DB čistější a zřejmě dokonalejší, ale když to vyšlo (spíš když jsem se k tomu dostal) už jsem byl po vojně a najednou mě to prostě chytalo za srdce mnohem míň, i když AMLOR bylo zřejmě první album, který jsem po návratu do nezeleného života začal shánět.

 

Imothep
26.10.2016 17:06

Bluejamie65: rozumim, Final Cut je pro tebe vzhledem k okolnostem vic osobni, nemam s tim problem. Ja takto zasazen nebyl, cili u me urcite vitezi AMLOR a DB, vic asi ta prvni. Kdyz proste srovnam AMLOR s Final Cut, tak prvne jmenovana mi zni vic jako PF, ma vic jejich atributu. Netrvrdim, ze ji mam rad komplet, ale nachazi se na ni treba moje vubec nejoblibenejsi skadby PF(mj. Yet Another Movie). Jasne, muzes namitnout, ze deska zni prilis moderne nebo snad dokonce AOR, ale PF si vzdy zakladali na tom, ze byli napred nebo se snazili prijit s necim novym = modernizovali uz za casu DSOTM. Echoes + kanonicka trojka jsou samozrejme bez debat jasne. A podobny nazor mam I na desky pred DSOTM, dodnes kroutim hlavou, jak takovou desku dokazala slozit a natocit totozna sestava, ktera stoji za predeslymi alby.

 

Bluejamie65
26.10.2016 16:19

To Stray: Chtěl jsem ti jen pro povzbuzení připomenout, že máš vždy všecko ve svých rukách... a že někdy se dá i zpomalit... Ale asi ti rozumím, v práci si taky říkám, že než se neustále drbat s nedůtklivými kolegy a šéfy, tak je lepší se na to vykašlat, v podstatě pracuju jen z toho důvodů, že nevím, jak jinak vyřešit sociální a zdravotní... ale možná na to jednou přijdu...

 

Bluejamie65
26.10.2016 16:09

Imothep: v určitém okamžiku jsem vypnul vše před Echoes, za nedotknutelný kánon pak považuju svatou trojici the other side, animals a wish you were here. The wall pak mám jako oblíbený film (i když nepůvodní:-) Ta věta o Final Cut znamenala míru toho, jak moc se mi líbí Radio Kaos tzn, sice ne tolik jako Echoes nebo kanonická trojka, ale pořád ještě je tam spousta floydovských atributů, které mám rád, v pomyslné hierarchii opravdu pro mě Final cut je výš než Momentary lapse of reason nebo Division bell. Pro Final cut je ještě důležitý, že se mi blížila vojna (absíkovská) a tam je Gunners dream a leccos dalšího textově zajímavýho... bez abstrakce. Na druhou stranu čím víc jsem schopen cítit blues, tím víc mívám pochybnosti o jiný muzice...

 

Imothep
26.10.2016 14:25

Taze mily Carcassi, vez, ze nemam problem prijmout odlisny nazor, nicmene vez take, ze napriklad nejen ja muzu na tve postoje a nazory nahlizet take s rezervou. Protoze kdyz je pod nimi podepsan clovek, ktery je schopen kvuli nazorum skladatele / interpreta prestat poslouchat a vlastne zavrhnout skvosty a milniky zanru od Pink Floyd, Prazskeho Vyberu, atd - navic s nejvetsi pravdepodobnosti skladane a nahravane v dobach, kdy dotycny zrejme temi nazory nedisponoval . . . zbytek si dosad sam :o)

 

Imothep
26.10.2016 14:24

""" ->Takže ten tvůj druhý pohled fakt nikoho rozumného nezajímá, jelikož je skrz naskrz hloupý

 

Imothep
26.10.2016 14:23

Stray: K cemu taky? No prece aby ti sem chodilo vic ctenaru!! :o) . . . . mezi nimi samozrejme o to vic bojovniku za Izrael a jina lidska prava, korektnost, uprchliky, multikulturalismus, atd. Samozrejme predevism z rad samozvanych odborniku a vecnych studentu :o) Ted troche vic k puvodnimu tematu:Bluejamie65: tobe se vazne libi Final Cut??? Kdyz odectu slusnou Not Now John(jedina Gilmourem zpivana vec), tak album(a vlastne cela jeho nasledujici solova tvorba)"krasne" ukazuje, jak na to Waters sam proste nema. Od slabeho zpevu az po kompozici. Mj ja napriklad ani The Wall nemam za nejaky vrchol PF, nachazi se tam hodne Watersovy vaty a pod nejlepsimi songy je krom nej take podepsan Gilmour...safra ale tahle debata patri nekam jinam :o)Nicmene si neodpustim reakci na starsi prispevek nize od Carcasse, ktery me v podstate nazval hlupakem:""" ->Takže ten tvůj druhý pohled fakt nikoho rozumného nezajímá, jelikož je skrz naskrz hloupý

 

Stray
26.10.2016 13:44

Bluejamie: Hele, byl by to ode mne alibismus, kdybych tvrdil, že končím s tímhle webem jen na základě jedné vygradované diskuse. Tohle by určitě nebyla pravda, ta diskuse by možná jen okořenila jisté rozpolcení, které v sobě momentálně cítím, kdy si už asi tři měsíce říkám, že mě to nejde, moc nebaví, nemám na to čas a nutím se do toho, nemám nápady a vůbec mě to přijde jako nastavovaná kaše, která je náhražkou smysluplnějšího trávení volného času, jako je třeba a) naučení se nějakého cizího jazyka nebo b) cestování, ale na druhou stranu vím, že tyhle krizovky jsem za ty čtyři roky měl mnohokrát a vždy se pak člověk prokousal do lepších fází, takže - stránky určitě neskončí, na to jsem toho sem už sepsal hromadu, abych to nechal jen tak zmizet, i když dávat čtyřitisíce korun ročně za prostor, kde se brzy stane velkou skutečností, že mne někdo nazve antisemitou, to taky rozhodně nedává moc smysl. Rok 2017 je zaplacen, tak uvidíme kam nás to za rok zavede, někdy mě to baví dost, někdy moc ne, celkově je ten projekt spíš za mým očekáváním, tedy co se ohlasu týče, ale připisuji to spíš faktu, že ty stránky nikomu a nikam necpu, nepropaguju je vehementně atd. K čemu taky...?

 

Bluejamie65
26.10.2016 11:38

To Stray: nápady, který ale nemusíš bát jako rady - někdy pomáhá čistě jen to vědomí, že vždy máš svobodu rozhodnout se, co dál, přitom však ten krok udělat nemusíš. Takže místo one way ticket stačí jen nejet dál tím směrem a současně aby se pokračovalo, není nutné mít zpáteční:-) Taky je možné část diskuze, která nejvíc jitří různé strany exemplárně odmazat... a taky je možné chápat to jako součást toho, o čem mluví Eloy = náš dosavadní způsob existence a uvažování, který nás i obyčejnou diskusi přinutí změnit v soupeření a knoflikt je neudržitelný, je třeba hledat a najít jiný??? + Waters zrealizoval skvělý nápad na albu RADIO KAOS. Takže jakkoliv s tebou do slova a do písmene souhlasím v tvým postoji k diskusím, potažmo vlastně k atmosféře stránek, tak Radio Kaos mám rád vlastně skoro stejně jak Final Cut.

 

Stray
26.10.2016 08:28

OK. Vše vysvětleno. Waterse neřeším, protože dost možná od "Zdi" nevydal nic pořádnýho a to album vyšlo, když mě táhlo na pět a chodil jsem do Mateřský školky, takže asi tolik, kdyby chtěl dělat kvalitní alba, dělal by je. Politiku neřeším, ne díky nějaké lhostejnosti, ale prostě mě ty typy, co se do ní serou, kazí náladu - jsou zralý na rozdrcení vohryzku. :-) Mě teď čeká do konce října platba za správu těchto stránek na rok 2017, takže jsem následkem vaší rozpravy dokonce uvažoval, že to tu ukončím, že to prostě nezaplatím, ale vím, že by mě to s odstupem času mrzelo, takže radši budu táhnout káru dál, i když na psaní článků se musím teprve nastavovat, naladit, udělat si doma atmosférku. :-) Momentálně nejsem schopnej si něco nového pustit.

 

Patrik
26.10.2016 07:48

OK, tvůj názor beru. Ze svý strany to taky ukončím. Nikdy jsem netvrdil, že židi jsou jako celek ty hodní. Na to jsem už moc starej a vím, jak to v životě chodí. Druhá věc ale je, že to je téma, který mě hodně zajímá, takže o něm taky dost vím. Takže i vím, co je Waters zač, co v této věci udělal atd. Kdybych to měl všechno vypsat, píšu ještě zítra. Ty jsi chtěl říct, že nejsi schopnej zavrhnout hudebníka na základě jeho hudebních postojů. OK, nemám s tím problém. Ale ty neměj problém s tím, že já ano. Věř, že těch hudebníků není moc, zase až tak to neřeším. Ale Waters je opravdu zlo, který svým chováním a hlavně činy může hodně negativně ovlivnit životy spousty lidí. A to už prostě nedokážu přehlížet. Ty politiku neřešíš, což je v pořádku, ale pak tedy nemůžeš vědět, jak zlý pán to je. Ale nevyčítej mi, že já to vím a říkám to nahlas. Ale nikoho tady za to neurážím, nehádám se, je to jen o názorech. A vlastně ani tak né o názorech, ale o historii, kterou znám, faktech. A najednou jsem dle tebe jinej člověk, který tě děsí. :-) Našel jsem si tyhle stránky náhodou a jsou fajn, nehodlám to tady rozesírat. Ta diskuse prostě nějak vyplynula v tohle nehudební téma a už to nešlo zastavit. :-)

 

Stray
25.10.2016 22:51

Doteď jsem to tu týden monitoroval jen přes mobil a nemohl jsem se tudíž rozepsat, nebyl jsem v Čechách. Tón téhle diskuse se mi od jisté chvíle velmi nelíbí a prakticky mě připomíná časy pár let nazpět na MP, kde bylo také pár jedinců nepřipouštějící žádné jiné názory než ty své, které byly dle nich jediné možné a jediné správné. Hlavně mě to vadí z toho důvodu, že tyhle stránky tu nejsou od politicky zaměřených diskusí, protože se jima chci bavit a ne řešit mě bytostně nepříjemná témata. Lidi většinou posuzuji jako jednotlivce, ne jako národ s jednotnou charakteristikou, takže kdekoliv jsou lidé dobří i zlí, neexistuje, že zlej Waters ubližuje 20 milionům dobrých Židů. Taková situace ani nastat nemůže, protože nikdo z nás neví jistě, že je pan Waters skutečně zlý člověk :-), a pak samozřejmě ještě jasněji, nikdo z nás neseděl v posudkové komisi, která by zhodnotila charakterové vlastnosti 20 milionů jedinců tohoto národa. Mám v oblibě pár jejich osobností, z žijících třeba Woody Allen, to je totální bourák, ale nějak se o ně spíš nezajímám. Mít je v oblibě mne ani nenapadlo, stejně jako někoho jiného by nenapadlo fandit ve fotbale reprezentaci Portugalska. Do politiky se snažím moc nesrat, prakticky vše co se tady řešilo jsou tak velké a odvěké problémy, že si každej normální jedinec ani nemůže myslet, že má téma v malíčku, že věci přišel na kloub, nebo dokonce, že něco ovlivní, na to jsme tady moc malý páni. Dál mě docela vadí, že ani nevím, kdo mě to tady pod nějakým nickem vlastně ty názory píše, jestli je to nějakej Franta Procházka z Libně nebo Chaim Stiglitz, dočasný obyvatel luxusní rezidence v Praze Bubenči, zatímco druhá strana mou identitu alespoň dle jména a článků zná, "v této situaci se opravdu necítím komfortně", jak jednou pravil pan Křetinský, majitel Sparty. :-) Není to fér, i když skutečnost, že mě tu tvrdohlavým politickým názorem někdo deformuje plážově nalazený klub přátel metalové hudby je větší zlo.:-) Vždyť jste oba do teď patřili mezi mé velké oblíbence? Co se to s váma stalo? Přijde řeč na nějaký Židy a je všechno jinak. Člověk, kterej nemá ujasněný, že jsou děsně super, je snad vůl? A vůbec tady nejde o nějaký Arabáky, o těch se tu nebavíme, to je kapitola sama pro sebe, zkrátka jsem chtěl jenom říct, že nejsem schopnej zavrhnout hudebníka jen na základě jeho životních názorů a postojů, buď se mi něčí hudba líbí a bude se mi tedy snad líbit většinu života a nebo naopak nelíbí, nějaký brblání okolo umím přejít. Já jsem prostě chtěl tyhle stránky jako oázu dobré nálady, ne něco, co člověku zasere hlavu pořád musí zastávat nějakej postoj k věcem, o kterých se ani bavit nechce.

 

Bluejamie65
25.10.2016 15:24

ONE WAY TICKETS TO HELL

 

Bluejamie65
25.10.2016 15:23

ONE WAY TIKCETS TO HELL

 

Stray
25.10.2016 13:11

Carcass/ Patrick: Jsem rad, ze sem chodite, ale zároveň mne udivuje az šokuje s jakou agresivitou a presvedcenosti jste do tématu vletli a po pravdě, není mě to příjemné, protože kvůli podobným diskusím jsem to tu nedelal.

 

Patrik
25.10.2016 11:54

Imothep: To vůbec ne, vím co tím chceš říct. Jen vím, že je spousta lidí, který se o tohle téma prostě nezajímaj a utvářej si na to názory z novinovejch titulků. A všichni víme, co jsou novinářu za žumpu. A z toho pak vznikaj stereotypy, jako "židák, nosál, stejně si za to můžou sami, utlačujou, roztahujou se, je to stejná verbež jako muslimové", atd.

 

Imothep
25.10.2016 11:26

carcass / Patrik: vy to ale chapete tak, ze ja snad schvaluji arabsky terorismus nebo jejich praktiky vubec. Tak to ale neni, ja pouze poukazal na to, ze to holt druha strana vidi jinak, at uz v pravu je ci neni. To ze se jim neutnul tipec hned ze zacatku a maji podporu od te podle vas nerozumne casti nejen zapadniho sveta(a tady bych si dovolil zapochybovat, protoze kazda valka je predevsim byznys a mj. USA jiz nekolikrat hraly na obe strany) je proste hola skutecnost a nasledky si za to jednoho dne poneseme vsichni.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist