Boomer Space


Diskuse ke článku : DARKTHRONE - Arctic Thunder
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Valič
23.11.2016 20:47

Původně jsem se chtěl omluvit za ty gramatické chyby ve svém předchozím příspěvku, ale došlo mi, že je to vlastně taky "známka punku". :-)

 

Valič
23.11.2016 20:01

Darkthrone punkem samozřejmě ovlivněni byli (na novince je ten vliv v některých pasážích i dost slyšitelný), ať už přímo (Fenriz mezi svými oblíbenci občas nějaké kapely z tohoto žánru zmiňuje a jak se u něj zdá předpokládat, jedná se většinou o téměř zapomenuté obskurní spolky, o kterých 99% současných punkerů v životě neslyšela) nebo nepřímo (punkem byly do jisté míry ovlivněny i ty staré metalové kapely, které Darkthrone uvádějí jako své největší vzory, Tom Fischer nebo Quorthon se tím v rozhovorech ani moc netajili, pokud se nepletu, tak uváděli hlavně Discharge a G.B.H.). Co se týče novinky, Fenriz v audiokomentáři ke skladbě Tundra Leech (https://www.youtube.com/watch?v=CaPAKs-7W8E) zmiňuje kromě metalových kapel Black Sabbath, Hellhammer, Dream Death, Sadistic Intent a Necrophagia taky dnes už skoro zapomenuté Poison Idea. Mezi fanoušky této kapely patří shodou okolností i členové Machine Head, kteří kdysi nahráli i cover verzi jejich skladby Alan´s On Fire: https://www.youtube.com/watch?v=Q-RFr5Sgwww

 

OrimslaV19.11.2016 13:16

Ja len k tomu Punku napisem tolko , ze uz Venom na albume Calm Before the Storm mali song Metal Punk a vela kapiel sa tiez snazilo v NWOBHM spojit surovost a rebeliu a zvuk do jedneho. Tak to bol asi aj pokus Darkthrone . Nic viac by som v tom nehladal alebo moze ist o jednoduche prvky v Punku prenesene do Drsneho prevedenia Blacku .Navrat ku korenom a ku jendoduchosti . Arctic Thunder pokracuje svoju cestu v starom duchu Old School .

 

Valič
15.11.2016 22:04

Ze začátku mě tahle deska moc nebavila, ale s každým dalším poslechem se mi zažírá pod kůži a rozhodně ji považuji za lepší než ty předchozí, které hlavně díky Fenrizovu "zpěvu" působily spíš jako parodie kapel, které členové kapely označují za své vzory.

 

sicky
19.10.2016 12:47

Oceňuji, že už to není takový ten bigboš z posledních alb, a že se vrací nazpět ke starému klasickému blacku. fajn deska.

 

Valič
17.10.2016 18:41

80% Mě kapely z té první vlny norského black metalu nikdy moc nebraly, ale Darkthrone jsou mi teď celkem sympatičtí (spíš celkovým přístupem ke své tvorbě než hudbou samotnou). Ty skupiny z první poloviny 80. let, které dost výrazně ovlivnily jejich novější desky, mám taky rád, ale raději si poslechnu originál. Mimochodem, absenci Fenrizova uširvoucího halekání na tomto albu hodnotím spíše kladně. :-)

 


 

 

 

 

TOPlist