Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Zetro
01.09.2018 23:13

Videl som Warrior Soul teraz v lete na jednom festivale v Londone.Corey na mna posobil pohybom asi jako Petr Novák ,proste zivotny styl na nom zanechal svoje stopy ale spieval dobre to sa musi uznat a aj sa snazil trosku agitovat ale uz to bolo jemne kostrbate.Kapela slapala ,celkovo to posobilo dobrym ,nie trapnym dojmom.Skoro by som na tuto kapelu uz aj zabudol.
Dik za profil

 

Stray
21.09.2016 20:42

Ano, "Flesh and Blood" (1990) je nejlepší album od POISON.

 

Imothep
21.09.2016 20:25

spajk: AIC bych nebral jako typicky priklad grungeove kapely, byli mnohem vic hard rock a do pytle grunge je hodili hlavne proto, ze byli ze Seattle. Add Jason Becker: jiste byl to kytarista - logicky ho znali predevsim kytaristi. Ale toto neomlouva autora, ktery se stavi do pozice redaktora. Kdyz vim o necem hovno, tak o tom nepisu. Autor ale neco znat musel, protoze tam byl citit ten nadech prirovnani ke starsi, resp. radove tvorbe.

 

spajk
21.09.2016 20:15

Imhotep: já se o hudbu zajímám přes 30 let a že existuje nějakej Jason Becker jsem se dozvěděl nedávno, jak šla na Facebooku ALS výzva. To bych mu nevyčítal. Beckera znali především kytaristi.

 

spajk
21.09.2016 20:12

Pro mě by AIC nemusely existovat :-) Měl jsem kazetu MTV unplugged a kdysi koupil opěvovanou desku Dirt. V hlavě mi zůstala jen akustická Down In a Hole. U mě to mají grunge kapely těžké :-) Vzal jsem na milost jen PJ a SGDN. Na druhou stranu se na profil těším, třeba mě to nalomí a změním názor. Minimálně si jejich desky poslechnu, to mě nezabije. Ad Poison, vidím jejich vrchol v roce 1990.

 

Imothep
21.09.2016 20:07

add dodatek k Jason Becker: Jednalo se samozrejme o stare demosnimky z obdobi kolem Cacophony(cca 1987 - 1989). V dobe kdy ta kolekce vysla(1999) uz se nemohl v podstate vubec hybat a ani mluvit. Ty demosnimnky byly samozrejme hudebne v poradku(jednalo se z podstatne casti o kratke uryvky nebo napady, ktere se nasledne ve finalni podobe objevily na deskach Cacophony, ale bylo tam tusim i par nepouzitych kousku), akorat byly proste toceny v domacich podminkach na prenosny 4 stopy magnetofon. Vzhledem k technickym moznostem te doby se to proste projevilo na zvuku. Ale jak uz jsem psal, nejednalo se o regulerni radovku.

 

Imothep
21.09.2016 19:51

Heavy World byla strasna zalezitost, aspon teda v dobe, kterou znam ja, kdy recenze psal pouze Holecek sam. Neupriam nikomu snahu a je mi jasne, ze casove i financne to nebylo jednoduche, ale vysledek byl tak nejak po Cesku = ani ne na pul. Korunoval to "recenzi" na desku Jasona Beckera - Raspberry Jams slovy jakoze: "Jasone, Jasone, slabota, mas prece na vic nez toto".....hmmm, jenze Jason tou dobou uz byl skoro 10 let na voziku(ALS, forma roztrousene sklerozy, kterou mu diagnostikovali kolem roku 1990) a tahle deska byla vlastne kolekce jeho domacich demo snimku a mela mimo jine slouzit jako zdroj financi na lecbu. Toto vsechno byly verejne znama a snadno dohledatelna fakta. Za tento fail by mel byt HH zbaven svepravnosti. Add POISON? Co? Provar to bylo vsechno krom desek Native Tongue a Crack a Smile :oD. Add Alice in Chains, souhlas, jedna z nejdulezitejsich kapel poslednich 25ti let, tedy az do roku 2002, kdy bylo jasne, ze uz je konec. To co nasleduje pote odmitam akceptovat jako AIC.

 

Stray
21.09.2016 17:57

Nepsal. Zkrátka jenom můj článek vyšel v úplně posledním čísle, co pod názvem Heavy World vyšlo. Vlastně jsem si ten časopis ani nikdy nekoupil, takže vůbec nevím o co jako šlo, prostě jsem jen v určitý době dostal příležitost něco tam napsat. POISON - no já bych se stejně věnoval jenom éře do "Crack a Smile", pak to nemá cenu ty šaškárny a stopadesátý koncertní reuniony. GALACTIC COWBOYS jsem v životě neslyšel, znám jen název, takže z toho určitě nic nebude. ALICE IN CHAINS rozhodně důkladně proklepnu, pravděpodobně hned do měsíce. Dle mého jde o jednu z nejdůležitějších rockových kapel posledního čtvrtstoletí.

 

spajk
21.09.2016 17:47

Jsi psal pro Holečka :-) to byl dobrej časopis. On psal recenze ve verších někdy :-) Já tam rád četl recenze Dana Frimla. Od té doby jsem jeho osobu nikde nezaregistroval. Asi na to hodil bobek. Škoda, psal pěkně, sice o Vágnerech, ale mělo to hlavu a patu. Špatný nebyl ani pakostův Top Rock. S tím zvukem mi tam možná podvědomě skočili Endless Nameless od Wildhearts, to byl plech neskutečnej. Jinak si piš, co chceš. V klídku, no stress. Almighty jsou cool, MM jsem nikdy neposlouchal. AIC taky ne. Ono psát o Poison asi nebude žádnej med. Prvních 5 desek bomby a pak velikej komerční a kvalitativní propad z kterýho se dodnes nevzpamatovali. Já si koupil lonskou Michealsovu solovku True Grit nebo jak se to jmenuje, ta se mi líbí hodně. V budoucnu by se tu mohli objevit třeba američtí Galactic Cowboys, to bude tvoje parketa, je to metal, žádnej uhejkanej Vágner. V mládí jsem měl originál kazetu Machine Fish a byla to slušná muzika. Tak hodně zdaru a chutě.

 

Stray
21.09.2016 15:35

spajk: Dík za příspěvek. No WARRIOR SOUL moc plechovej zvuk neměli, myslím že nazvučený byli v pohodě, byli prostě tak nějak přirozenější a opravdovější než třeba kapely jako WARRANT, to jsem tím chtěl říct. Srovnání s THE CULT dle mého není špatné. Mám teď zrovna chuť na podobnou hudbu a tak v mém výhledu retra figurují THE ALMIGHTY nebo MONSTER MAGNET, jejichž profily určitě vzniknou, hodně mám poslední měsíc chuť na ALICE IN CHAINS, kde bych to viděl na nějakou tu recenzičku starších alb, no a pak znovu ten hair-metal, tam furt na tu chuť čekám, každopádně na řadě pelotónu jsou BON JOVI, POISON, CINDERELLA a TESLA a momentálně to vypadá asi nejblíže na POISON, ale chuť zatím moc neni. Hele, teď ten poslední článek HELSTAR, asi je to na něm viděl, ale tohle je přesně ten typ článku, kterej vzniknul rutinně, jen aby nějakej článek byl, ale takhle ty stránky dělat nechci. musim se nějak vyhrabat z té díry a začít psát s chutí, WARRIOR SOUL už vznikal před dávnými a dávnými dobami (dokonce vyšel v mnohem horším podání v roce 2000 v Heavy Worldu jako můj osamocený tiskovinový debut) :-) a nyní jsem ho jen osolil a opepřil, prostě trochu zlepšil.

 

spajk
20.09.2016 17:00

Byly časy, kdy jsem víc kupoval než poslouchal. Desky Warrior Soul stávaly tehdá do stokoruny, tak jsem pořídil kompilačku Classics. Ťuknul jsem pár songů a desku založil s tím, že je to docela dobrý a někdy si to musím poslechnout. Samozřejmě jsem poslechl hovno :-) Ale garážovej plechovej sound si pamatuju až moc dobře. To máme my milovníci pomp rocku a košatých aranží rádi...Takže díky autorovi za připomenutí této v Čechách ne příliš známé kapely. Díky i za zmínku o Freak of Nature, kteří by si zasloužili článeček. Dvě a půl desky co vydali by nezabralo tolik času.

 


 

 

 

 

TOPlist