Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
26.08.2016 15:42

spajk: Víkend nesporně, i když neřeknu kterej den a v kolik hodin, mám zhruba 70% látky sepsáno a trochu se bojím, že tě zklamu. :-) Dnes večer budu hmotu zdobit a vyšívat dramaturgii textu.

 

spajk
26.08.2016 15:07

Napjatě očekávám pokračování. Už jsem pro jistotu naposlouchal Psycho City, Sail Away a Let It Rock. Víkend?

 

spajk
23.08.2016 20:55

Já mám prd, jen vzpomínky :-)Ohledně toho požáru, existuje wiki page, kde je vše: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Station_nightclub_firePak mrkni na tohle video, je to brutal: https://www.youtube.com/watch?v=xY59mR44TLs

 

Stray
23.08.2016 20:44

Já v tom Golemu byl taky. Dokonce do pěti do rána. Mám dokonce hromadu fotek včetně momentek s Russellem a Seanem McNabbem (baskytarista), ráno jsem naskočil ve Zlíně na bus a po desatej jsem byl doma. Holt divokost života v roce 2000 nelze opakovat.

 

spajk
23.08.2016 20:38

Ale zlínskej koncert v klubu Golem nezapomen zmínit. Bylo nás tam asi 300 skalních. Kdo ví jestli. Nejed za 250 kč na Great White. Bohužel bez Kendalla. Myslím, že zaskakoval Matthew Johnson s kterým točil první solovku a krátce se mihl i ted v Jack Russell Great White. Sice hráli pouhých 80 minut, ale viděl jsem je. Skoro slza ukápla. Jack se schovával za sloup nešikovně umístěnej na podiu. Hele, dohráli, vysprchovali se a za chvíli už kecali s návštěvníky a podepisovali desky. Vzpomínám, jak Jack dostal k podepsání jejich výběr Rock Me na pololegální firmě Disky a s pobaveným úsměvem ho zkoumal. A podepsal :-)

 

Stray
23.08.2016 20:14

Ještě doplním. Hele, pro detailní sledovače obskurností ze života kapel to nikdy nebude ono. Já se snažím o to, detailně to nedělat, ale napsat to čtivě a srozumitelně, aby to bavilo lidi, kteří hudbu té kapely nikdy neslyšeli a ne se hrabat v nesmyslech, které spáchali lidi mnohým značně neznámí. :-) Dle mého, nepřeplácanost a jasná struktura příběhu v kombinaci s nějakým určitým pisatelským pojetím, pokud bůh dá tak i vtipem či emocí, je základ všeho. :-)

 

Stray
23.08.2016 20:05

No já právě o posledních 15ti letech nevím skoro nic, krom té tragédie, ani ty poslední alba neznám zrovna dokonale, takže se je tam chystám jen vyjmenovat s okolností, která se týče změny zpěváka. Ten novic je poměrně šílenej. :-) Vlastně ani nevím jak z té tragédie Russell vyvázl, zdali to přišili majitelům klubu nebo za tom mohl pořadatel nebo snad kapela, fakt nevím? prostě jsou věci, které mě do dokonalosti a ke komplexnímu psaní některých kapel chybí. Já mám třeba Great White do 2000 nastudované obstojně, ale pak už prostě, v době rozdělení na dvě grupy, nebavili ani mne.

 

spajk
23.08.2016 20:01

Škoda, že budou jen 2 díly. Klidně by to šlo i na 3 :-) Třetí díl se pověnovat době po pauze, tragedii na Rhode Islandu, Jackovými problémy s chlastem, přeci jen pili s Jani Lane první ligu a byli si velice blízcí. Vzpomínám i na rádiové interview, kdy byl Jack úplně pod obraz, že si ani nepamatoval otázku. A nakonec tu máme dvoje GW (fandím Jackovým), kdy i ti s Jackem údajně točí nový materiál ve studiu. Minimálně je na youtube k poslechu jeden vál. Pak se chci zeptat, jestli zakomponuješ i Great Zeppelin a obě Russelovy solo nahrávky? Kendall vlastně taky jednu natočil. Ale nejlepší desku nahrál Tony Montana. Tombstone shuffle je mocná věc. Otázka je, koho kromě mě a Bluejamieho by to bavilo číst :-)

 

Stray
23.08.2016 19:07

Jisté srovnání mezi Hooked a Psycho City bude přítomno v dalším díle, protože já opravdu výše hodnotím mladší z alb a budu se tam tedy snažit osvětlit, proč tomu tak je. Dík za díky. :-)

 

Bluejamie65
23.08.2016 18:00

sice jsi dřív v pořadí, ale příspěvky byly napsány současně, ty seš telepat?

 

Bluejamie65
23.08.2016 17:56

Jo jo Hooked mě taky zahákovala, navíc se to LP u nás opravdu běžně prodávalo. Už první písnička na tom albu dává radu, jak s jejich hudbou naložit. Na jejich vývoji v tom období, které máš na mysli, je jeden zvláštní paradox. Dalo by se říct že z pohledu hlasitosti, velkoleposti a nařvanosti nahrávek, postupně tichnou, aniž by hudba byla míň ostrá nebo míň působivá... Taky je zajímavý, že když se nějak zapletou s country vyjde to o pořádný kus drsněji, než když totéž zkouší Bon Jovi. Taky mi připadá, že je v nich dost podobná rocková oddanost jako u Aerosmith. Za celé ty roky nevypustili žádnou nepoctivost nebo hovadinu.

 

spajk
23.08.2016 17:44

Pozor, pozor! Emergency Alert! Přichází kapela z mého osobního top 5. Oceňuji velice, že byl zvolen podtitul dle jedné z nejlepších písní kapely. Jako vždy je vše hezky sepsáno. Z tohoto období v zásadě nejde sáhnout vedle u jakékoliv desky. Určitě půjde z celého sleaze rockového seriálu o kapelu s největší vazbou na blues. A proto je mám tak rád. Všímněte si, že GW přichází se zajímavým modelem ohledně vokálů. Zatímco jiné kapely zpívají refrény sborově, aby umocnili jejich naléhavost, u GW se moc sborově nezpívá a skoro všechno leží na bedrech Jacka Russella. Proč ne, když máte v kapele vyjímečného zpěváka plantovského střihu. Trochu mě zamrzelo, že u Hooked se vše přešlo dost rychle a vypíchnul se jen úvodí song. Je to moje jejich nejoblíbenější deska. Začněme obalem. Nebudeme tomu říkat mořská panna, ale zkrátka je to nahá kozatá blondýna na kotvě. Můžete sehnat i desku, kde je blondýna ponořená do vody a kozy nejsou vidět. Zřejmě edice pro v tu dobu puritánskou USA. Mimochodem vyšlo i u Popronu. The Angels - australská legendární kapela, kterou coverovali už na druhém albu SITD, je zastoupena i tu. A to hned dvakrát. Poprvé předělávkou Andělího multihitu Can´t Shake It a podruhé u songu Original Queen of Sheeba, kde je jako spolu autor uveden Brewster. Jde o bratry, takže nevíme o kterého se jedná, ale je to jedno neb oba dva hrajou na kytaru. Sežeru svoje boty, jestli úvodní zabijáckej riff nenapsal právě Brewster. Pod číslem 7 se nachází vrchol celé desky. Naprostá bluesová lahůdka Congo Square se silným odkazem na Jimiho Hendrixe v prostřední sólo vyhrávce. Co potěší dvojnásob je zvuk. Takhle křišťálově znějící rokenrolovou desku budete hledat široko daleko. Všechny nástroje pěkně odseparovány, radost poslouchat. Mastering - George Marino. Dynamika u vinylové verze na hodnotě 14. Holt Great White. Ještě jednou díky Strayovi za veškerou jeho práci. Kurva, kde jinde si na českým internetu počtete o našich kapelách. Jen tak dál!

 


 

 

 

 

TOPlist