Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

wuxia
29.11.2017 10:53

Valič: O tý jeho aktivitě s Hell vím, mám pocit, že se nějak rozešli ve zlým. Každopádně demo The Clan Destined je moc dobrý, mrzí mě, že se nedokopali aspoň k jedný desce.

 

Valič
29.11.2017 09:23

Wuxia: To demo od The Clan Destined mi nějak uniklo. Díky za upozornění. Věděl jsem, že se Martin po odchodu ze Skyclad snažil rozjet novou kapelu, ale netušil jsem, že s ní i něco natočil. Pro úplnost ještě dodám, že během let 2008 - 2010 byl členem obnovených Hell, ale na žádné jejich studiové nahrávce se nepodílel.

 

wuxia
29.11.2017 09:00

Je velká škoda, že to Walkyier nedotáhl dokonce s The Clan Destined, to mohlo bejt velký.

https://www.youtube.com/watch?v=VTL6lPNTmao

 

Valič
29.11.2017 08:52

Stray: Momentálně se na nějaké podrobnější hodnocení diskografie Skyclad moc necítím. Většinu těch desek jsem za posledních deset let slyšel pouze jednou nebo dvakrát.
V devadesátých letech jsem určitě nejvíc poslouchal A Burnt Offering For The Bone Idol, The Silent Whales Of Lunar Sea a Irrational Anthems, které mi přišly nejzábavnější a obsahovaly hodně různorodé a lehce zapamatovatelné skladby. Dost velkou roli v tom hrálo i to, že jsem je slyšel už v době vydání, zatímco k debutu a Prince Of The Poverty Line (což jsou samozřejmě taky výborné desky) jsem se dostal až s hodně velkým zpožděním a už jsem si k nim nevytvořil až tak silný vztah. Jonah´s Ark se mi z těch starších desek pořád zdá nejslabší, i když se pořád jedná o hodně dobré album. Neumím to nějak logicky zdůvodnit, prostě se mi ty skladby nezdají tak výrazné jako ty z ostatních desek. The Answer Machine? mám hodně rád, i když na něm Skyclad už hodně inklinovali k folk rocku. Oui Avant-garde á Chance je celkem v pohodě (nevím, jestli se jedná o plnohodnotné řadové album, značnou část materiálu tvoří cover verze a předělávky starších skladeb). Poslední dvě desky s Walkyierem jsem v době vydání moc neposlouchal, ale někdy před týdnem jsem si je zkusil pustit a překvapilo mě, jak jsou dobré.
K textům kapely je asi zbytečné se nějak podrobněji vyjadřovat. Podle mě většina z nich patří k tomu nejlepšímu, co kdy v metalu vzniklo. Pochybuji, že existuje nějaká jiná kapela, která by měla v textech tolik různých slovních hříček, dvojsmyslů a podobných srandiček jako právě Skyclad. Je velká škoda, že se Martin po odchodu ze Skyclad už hudbě moc nevěnoval. Pokud vím, tak proběhly pouze nějaké koncerty obnovených Sabbat, ale poslední studiovou nahrávkou, na které zazněl jeho hlas, byl Folkémon z roku 2000 (tedy když nepočítám to, že se jako host objevil na albu Dawn Of A New Sun od Tuatha de Danann).

 

Bluejamie65
13.06.2016 17:57

Je sporný, jestli je jedno, o čem text je. Za starých (mladých) časů mě vždycky zajímalo o čem text je a hledal jsem je nebo dokonce opisoval z obalu, když to jinak nešlo. A ten úplně nejjednodušší text se stal dokonce sekundárně literárním žánrem, tzn. blues. Já se dodnes u novýho cd dívám na to, jestli jsou vevnitř texty, jsem divnej????

 

Valič
13.06.2016 15:13

Diskuse o obsahu metalových textů mi přijdou jako naprostá ztráta času. Je to asi tak stejně smysluplné jako řešit, proč country kapely zpívají o kovbojích a zlatokopech. Celkem mě pobavila pouze představa toho, jak třeba Glen Benton sepisuje ty svoje bláboly "u kavárenského stolečku". https://www.youtube.com/watch?v=-l-OiglL460 - Ano, už na první pohled se jedná o typického kavárenského floutka. :-)

 

Imothep
13.06.2016 09:31

Rozhodne se primlouvam za Nevermore!

 

Stray
12.06.2016 15:36

Já to pochopil, ale chtěl jsem se i tak vymezit vůči nějakému chytračení. Ano, ty kapely to tak často maj a je mi to jedno, uznávám, že jde o klišé - dokonce i ten novej klip od DESTRUCTION, jak tam ten zmrd donese bombu v kufříku do atomový elektrárny, nezobrazuje hlavní postavu jako muslima, ale korektně jenom jako bílého chlápka, kterej se před svým činem modlí. :-) Ve chvíli, kdybych měl tyhle stránky zasírat celospolečenskými názory, tak bych se na to radši vysral. :-) Mě opravdu nezajímají miliony dusících se v Bangladéši, ale to, co si večer pustím za muzičku.

 

carcass12.06.2016 14:32

Stray - asi jsi ten můj příspěvek uchopil za špatný konec. Tvá recenze mně pouze inspirovala k tomu mému postesku, že z bezpečí kavárenského stolečku se hudebníkům určitě skvěle smolí ty jejich všemožné satanistické a antikřesťanské texty, které mi vždy přišly jako neskonale stupidní póza, ale žádný nemá koule napsat pořádný protest song proti skutečnému náboženskému temnu - které se na nás, a jen díky nám, nezadržitelně řítí...ne, že ty píšeš tyhle skvělé recenze z kavárny :-). Prostě bych rád viděl nějakou odvážnou kapelu, která by místo těch trapných antikřesťanských póz se v textech vymezila vůči islámským sračkám, ktere teď válcují západní Evropu, a které tady za chvíli budeme mít také

 

Bluejamie65
12.06.2016 13:27

No on je v tom docela problém, který za námi přijde: http://kamil-tom.webnode.cz/news/dva-blogy/

 

Stray
12.06.2016 12:21

Nemám s kavárenskými stolečky co do činění, prakticky jsem v jednom laufu, články kolikrát vznikají ve chvilkách mezi aktivitami jako - chození do práce, na nákup, domácí vaření, žiji na nejminimálnějším možném bodu sociální interakce, tedy tak nějak pro sebe, jo občas si zajdu na pivo, na výlet nebo na koncert, ale že by mne žíly drásal nějaký stav textové složky satanistických kapel a nebo to co se děje tam někde venku, tak to asi ani ne. tak například dneska už se těším až si pustím při dělání šopského salátku debut od Tankard Zombie Attack a pak se kouknu na fotbal. :-) K obsahu recenze - jenom tam prakticky letmo nastiňuju textovou náplň skladeb, tak to prostě je.

 

carcass12.06.2016 12:02

Stray, v pohodě, jen na ty Neveromore nezapomeň :-)jo, tak mně při četbě té recenze napadlo, že to kopání z bezpečí kavárenského stolku do křesťanství je neskutečně stupidní póza, beru to, že před 20 léty to byla taková trapná módní vlna, na které se přiživilo spousta kapel. Čekám, kdy se na západě objeví první skutečně odvážná kapela, která nakope ve svých textech prdel zasranému islámu - což je opravdová temnota se vším všudy, a hlavně - nebude to jen bezpečné plkání moralit od kavárenského stolečku, ale půjde o reálné nesení kůže na trh, fakt by mně zajímalo, jestli ti všichni zlí "satanisti" mají koule obrátit svou temnou nenávist ke skutečně nebezpečnému zlu - islámu, určitě bych podpořil a respektoval kapelu s poetickým názvem Jebat Aláha...:-)

 

Stray
12.06.2016 11:42

Něco od NEVERMORE v horizontu dvou let nevylučuji. Teď jsou však jiné plány, jiné kalendářní záznamy a rozpracované papírové koncepty na plném stole. :-)

 

carcass12.06.2016 11:30

Stray, to, co jsi poradil kolegovi s tím Nevermore, bych poradil i já tobě - jdi do toho, a přiber i Sanctuary, to bude nádherný seriálek......:-)abych zůstal u tématu, tak Sabbath mě ve své době úplně nechytnul, spíše mně pak bavil následný Skyclad, to byl takový správně svěží vánek z Ostrovů ...

 

Pekárek
12.06.2016 00:27

Trojka je moje srdcovka. Zrovna nedávno jsem ji dost točil. Naprosto unikátní věc. Hodně zvláštní atmosféra.

 

Stray
11.06.2016 09:40

Svého času jsem měl nahranou na kazetě i trojku "Mourning Has Broken", pokud se oprostíš od faktu, že je to trochu stylovej rozdíl, tak si myslím, že Tobě jako příznivci takových těch třeskutě metalových žánrovek by se to mohlo fakt líbit. Ta deska mě totiž vokálně v něčem a při troše fantazie připomíná NEVERMORE. :-) Jdi do toho.

 

Valič
11.06.2016 09:15

80% Dreamweaver se mi sice líbí o něco víc (90%), ale tohle je taky vynikající, obzvlášť v kontextu tehdejší britské scény. Ostatní thrash metalové kapely, které tam koncem osmdesátých let působily a přitom za něco stály, by se daly spočítat na prstech jedné ruky a to doslova: Pariah, Xentrix, Acid Reign, Onslaught a Deathwish. Třetí album kapely jsem dodnes neslyšel a ani mě nijak zvlášť neláká (vzhledem k extrémně nízkým hodnocením, které všude má). Ještě bych doplnil, že po kapele kromě studiových alb zůstal ještě výborný záznam jejich koncertu v Berlíně: https://www.youtube.com/watch?v=cceP_fYo4Vw

 


 

 

 

 

TOPlist