Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
10.07.2015 10:03

připravují se recenze na novinky REFUSED, CRADLE OF FILTH a HARDCORE SUPERSTAR, ve výhledu GUS G., GHOST, SOULFLY, MOTÖRHEAD, DISTURBED, ACT OF DEFIANCE, LYNCH MOB, ...na poslech a zabývání se novinkou SIX FEET UNDER nemám žaludek ani buňky. :-)

 

rumcajs25.06.2015 10:23

Vidíš a u nás jsou docela hvězdy. Jejich status tu je podobný jak na začátku devadesátek a nejhranější jsou písničky se Standou Hranickým. Nenapadlo mě, že je to jen lokální záležitost, ale je pravda, že Pařízek tu vlastní rádio a televizi, tak má prostor pro marketing. Osobně mám jejich archaický hard´n´heavy rád.

 

Stray
25.06.2015 07:31

Jsem ze západních Čech, nás tu CITRON od osmdesátých let zas až tolik nezajímá, mě konkrétně tedy vůbec. Ale přiznám se, že mi na chvíli problesklo hlavou recesistické zařazení KREYSON, ale pak jsem uznal, že to prostě není nutné.

 

rumcajs24.06.2015 20:56

Teď koukám, že tam ten příspěvek je. :-) Omlouvám se za opakování, ale aspoň jsem měl možnost zmínit ty Citron.

 

rumcajs24.06.2015 20:54

Tak s původním příspěvkem mám zas smůlu, nepodařilo se jej vložit. Neva.Osobně se dost těším na nového Kinga, případně Mercyful Fate či Force of Evil, pokud ještě plánují někdy spolu fungovat. Z českých kapel jsem zvědavý na nové Citron, Bigbítový pánbů se mi dost líbí, ale pokud bude novinka metalovější, budu jen rád.

 

Stray
24.06.2015 10:53

ATHEIST? Já tu potřebuju kapely, které lidi baví a ne kapely, u kterých si hrajou na inženýry. :-) Potřebuju prostě spíš MANOWAR, ale odsud až podsud - tedy MANOWAR ano, ale ty další plagiáty už ne. OZZYHO jsem tam nedal, kvůli aktivitám u BLACK SABBATH, jenž neproběhly zas tak dávno.

 

Valič
24.06.2015 09:23

Poslední tři Ozzyho sólovky nemám moc naposlouchané, ale zrovna ten Scream se mi celkem líbil. Těch kapel, u kterých se na novinku čeká víc než tři roky, bude určitě víc, ale většina z nich by asi nespadala do kategorie "Metal Giants". Neumím si představit, že by tam Stray zařadil třeba Atheist. ;-)

 

Kropis24.06.2015 09:05

Poslední Ozzyho deska byla děsivý průměr, stejně jako BS... Z top kapel mě napadají ještě KISS. Nechci teď kecat, ale nemělo být poslední album, které vydali Psycho Circus a poté zaručeně poslední Sonic Boom? Kvalitu posledních dvou nechám na posouzení. Já jsem s nimi vyloženě problém nikdy neměl, i když s odstupem času šáhnu radši po něčem jiném.

 

Patrik
24.06.2015 08:31

Stray v podstatě vypsal vše z top kapel, takže se těžko hledá něco srovnatelné. Pro mě osobně je na prvním místě Ozzy. Vrchol měl sice v osmdesátkách, ale na jeho album se vždycky těším nejvíc. No a to poslední vydal před 5 lety a nové bude kdy (řečnická otázka)?

 

Valič
24.06.2015 08:21

S těmi Emperor je to dost zvláštní. Sice se oficiálně rozpadli už v roce 2001, ale od té doby už se dali dvakrát dohromady kvůli koncertům. Ihsahn prý kdysi v nějakém rozhovoru uvedl, že možnost natočení další studiové desky nevylučuje, ale že Emperor už nepovažuje za svou prioritu.

 

Stray
24.06.2015 00:07

Co se týče THORNS tak tu kapelu ani moc neznám, znám název, ale pořád je to z mé perspektivy právě ten Ug, kterej sem tahat nechci a až na pár recenzí se tohoto směru držím celou dobu. Co se týče Norska dalo by se mluvit o zařazení EMPEROR, pokud by však platili za kapelu plně funkční, avšak albově nečinnou, v jejich případě bych viděl blackového zástupce právě za těchto podmínek. Srdcařská srovnání současných Exodus, Death Angel, Testament s rozpačitostí kapel jako Metallica a Slayer taky chápu, na to tuhle scénu sleduju dlouho a z blízké perspektivy, jenže právě ty menší bandy vydávají prostě pravidelněji.

 

Valič
23.06.2015 23:57

Ty Sisters jsem uvedl jen tak pro srovnání (je ale pravda, že ten název článku jsem si pořádně nepřečetl). Co se týče metalu, tam bych určitě zmínil norské Thorns. To sice nejsou tak úplně „giants“, ale v rámci norské scény bývají řazeni k těm nejkultovnějším kapelám. Jejich počátky sice sahají až někam do roku 1989, ale na kontě mají pouze jedno plnohodnotné album, na kterém se podíleli i někteří členové Mayhem, DHG a Satyricon, a které v době vydání sklízelo převážně nadšené ohlasy. Hlavní mozek a v podstatě i jediný stálý člen kapely Snorre W. Ruch nedlouho poté oznámil, že začíná pracovat na druhé řadovce. Od té doby uplynulo už skoro patnáct let a deska pořád nikde. :-) Ohledně Slayer, Megadeth a Metallicy jsem se asi špatně vyjádřil, jejich stará alba se mi pořád líbí, ale jejich novější tvorba už mě prostě moc neoslovuje na rozdíl třeba od Exodus, Testament, Death Angel a Overkill, u kterých mě baví i novější studiovky. Kapely neposuzuju podle toho, odkud pocházejí. Je pravda, že mám hodně rád klasický švédský death metal, starý německý thrash, některé norské a finské blackové kapely a ve Velké Británii mám taky plno oblíbenců (Carcass, Bolt Thrower, Benediction, Akercocke, Anaal Nathrakh). Na druhou stranu v USA mám těch srdcovek taky dost. Kromě těch zmíněných thrasherů jsou to třeba Morbid Angel, Autopsy, Deceased, Obituary, Monster Magnet, Neurosis, High On Fire a z těch, co už nehrají ještě Death, Pantera, Nevermore a Type O Negative. Ti zmínění Sabaton mi v podstatě nevadí (většinu jejich alb jsem zběžně slyšel), ale styl, který hrají, zrovna moc nevyhledávám. Z klasického heavy metalu poslouchám převážně ty původní kapely z osmdesátých let. Některé novější se mi taky líbí, ale nějaký silnější vztah k nim většinou nemám.

 

Stray
23.06.2015 22:12

Jo tak Sisters Of Mercy by do konceptu "Metal Giants v nedbalkách" asi tématicky nezapadli... ale z tvého příspěvku (podnětného, o tom žádná) je zjevné odkud přicházíš (Diamond, Maiden a pak v té dvanáctce daleko nic), prostě Evropa, Evropa, EVROPA, METÁL v té jeho třeskutosti...a to já prostě sleduju mnohem míň, než scénu za Atlantikem, já tam prostě ty Megadethy, Anthraxy a Testamenty místo Sabatonů a Mercyfulů musím mít, vždyť na ty skandinávce tu ani nemám recky? :-)

 

Valič
23.06.2015 16:26

Nikdo z uvedených kapel nemá na The Sisters of Mercy - poslední řadové album před čtvrtstoletím! Jinak já si raději počkám třeba i deset let na opravdu kvalitní materiál, než abych se každý rok musel prokousávat nezáživným sedmdesátiminutovým albem, na kterém jsou tak tři výborné skladby a zbytek tvoří vata. Z uvedených kapel mě jich velká část přestala zajímat už někdy začátkem devadesátých let a to, jestli ještě někdy něco vydají, už je mi v podstatě jedno. Samozřejmě se těším na nový Testament, Iron Maiden nebo Kinga Diamonda a určitě si rád poslechnu i nové věci od Tool nebo Anthrax. Od Morbid Angel už žádné zázraky nečekám, ale vyhození Vincenta byl z mého pohledu správný krok. Jejich klasické desky si bez něj taky neumím představit, ale jeho návrat kapele v podstatě nic pozitivního nepřinesl.

 

Stray
23.06.2015 15:16

Kdyby měl čirou náhodou někdo potřebu se k článku vyjádřit, nechť to udělá, zpětná vazba konkrétně v tomto případě má pro mne asi větší význam než u normál recenze. Důvodem je daleko větší množina lelkujících a alibismy šermujících zabezpečených kapel, takže nevím zdali ty, co jsem nakonec z výběru vyřadil, mám dál rozpracovávat. Ale na druhej dvanáctipoložkovej díl by vystačily. Vyřazeni byli např. RAMMSTEIN, DEFTONES, KORN nebo MANOWAR... rovněž i případné další návrhy vítám a budu se jimi ve své spisovatelské laboratoři zaobírat. :-)

 

rumcajs23.06.2015 00:06

Já teda koukal jak blázen, že GnR a Metallica vydali své poslední desky už 2008, nevím proč, ale furt mám zafixované 2010. Stejně tak poslední Testament mi přijde tak max. 3 roky starý, ale to je asi tím, že jsem se k DRoE vrátil asi přede dvěma měsíci a furt ji sjíždím, když v době vydání jsem z ní byl dost zklamaný.Čili - je mi celkem jedno, jestli někdy něco vydá Metla, Axl, Tool, Megadeth a další (mimo Testament). Jediné, na co z výše uvedeného netrpělivě čekám , je novinka King Diamond. A s prominutím, pal Kinga čert, i kdyby něco vyšlo pod značkou Force of Evil, budu nadšený! Ale King ani jeho bývalí či současní parťáci z MF se zatím k ničemu kloudnému nemají, nepočítám-li různé zapomenutí hodné projekty jako Sherman Tank či Demonica. Sakra, chlapi, probuďte se! Hudba KD a MF nám hrozně chybí!

 

Kropis22.06.2015 21:37

Jasný názor mám pouze k několika kapelám, tak tedy rovnou k věci, ať se začnou roztáčet kola této diskuze, od které si hodně slibuji. GnR je pro mě mrtvá kapela, Chinese Democracy se mi líbí a moc. Patřím k těm lidem, kteří respektují vlastnictví a dominantní podíl Axla Rose na této značce a může si s ní dělat, co chce. Při vší úctě k autorství písní, Slash se jen vezl... Bohužel je to přesně tak, jak píše Stray, i kdyby byla Čína sebepovedenější, Axl se vysral na propagaci, prostě na všechno a kde jsou ty sliby, že následně budou vycházet desky už s krátkými rozestupy. Z Metallicy je mi na zvracení. Ještě do roku 2008 jsem je bral, se vším, co k tomu patří, od té doby to šlo strmě dolů. Naživo jsem je viděl 3x, byly to parádní koncerty, ale tím to bohužel končí. Magnetka stojí za hovno, nové album v nedohlednu a Metallica tříská prachy už absolutně ze všeho. Film bych přežil, i když to byla pičovina, ale vydávat na CD všechny koncerty z jednoho turné? To je vtip ne? Návrat SOAD mi přijde jako zbytečnost, Scars on Broadway je cesta jakým si měl Daron ubírat. To byl skvělý krok, když už se teda rozpadli jednou. Slayer bude průser roku, tady naprostý souhlas. Anthrax v poho, tam nevidím problém. Megadeth jsou zde trochu nevinně, Chris ani není člen, jen záskok za bubeníka, který bude teprve ohlášen. Z těch všech kapel si myslím, že budou Megadeth největší překvapení, v tom pozitivním slova smyslu. Tak sorry za výlev, ale musel jsem reagovat. Jinak super čtení, doufám, že bude část druhá, těch kapel je spousta. Třeba věta s houpajícím se Axlem je bezchybná :)

 


 

 

 

 

TOPlist