Boomer Space


Diskuse ke článku : KING DIAMOND - Conspiracy
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Michal
15.02.2024 18:18

Martin: video s koučkou jsem neznal, je vtipná :)
K tomu koncertu: myslím, že tam hráli komplet Abigail plus pár dalších hitů, i od MF. Nevím, jakým způsobem se "upravují" živáky, ale pokud ten koncert King dokázal odzpívat aspoň přibližně takhle, tak je (v tom věku) fakt borec :)

 

Jano 100
15.02.2024 17:58

Vďaka za recenzie. Popravde Abigail ma nikdy nechytilo, až na Black Horsemen, a to som to počúval nemálo, zato Them a Conspiracy sú špička a hlavne Conspiracy je nespochybniteľný vrchol tvorby KD.

 

Prowler80
15.02.2024 17:13

Jó, je to tak.:-)

 

Lord VILE
15.02.2024 17:11

V klipu "Sleepless Nights" jsou použity prostřihy z US horror filmu z roku 1960, který se jmenuje City of the Dead (Horror Hotel), kde hrál např. Christopher Lee.

 

Prowler80
15.02.2024 17:10

Výborně sepsáno.
Krátce stran zpěvu. Hned při prvním poslechu mě kdys do uší praštilo, že na rozdíl od alb předešlých (nejmocněji na Abigail) Kingův vokál na celém tomto veledílu k záslechu naprosto bez reverbu, u vokálu užit pouze delay s údajně stabilně nastaveným zpožděním 666 milisekund (jak později uvedl sám King). Uvedeným postupem sic do jisté míry potlačen onen duchařský pel z prací předešlých, leč Kingův projev zejména v pasážích sólových o to více vynikl. Můj náhled na tento fakt zprvu vpravdě ambivalentním, zejména v pasážích sborových jsem reverb poněkud postrádal, leč asi po týdnu jsem uvykl zcela. Jak znatelno i zde, drtivá většina s produkcí spokojena zcela.

V kompozici The Wedding Dream samo zaznívá úprava Treulich geführt z Lohengrina.
https://youtu.be/D4rgx14OabI

V Something Weird lehce rozeznatelné sólo K.K.Downinga, však z recenzentů tuzemských snad nikdy nikdo jeho výpad neidentifikoval, co si tak zpětně vybavuji.

V klipu k Sleepless Nights užito záběrů z bijáku The City of the Dead (1960).

 

Martin
15.02.2024 16:43

Michal: k tomu vrcholu...Tohle znáš ( po cca 5-té minutě)?
https://www.youtube.com/watch?v=X3r-3qRXZR0

Se mi líbí, jak na to koučka reaguje. Nevím, nakolik je to hraný, jestli vážně nevěděla do čeho jde, ale ta reakce mne baví...:-))

Jinak vážně hodně silnej moment, na tomto živáku možná silnější než studiově...

 

Michal
15.02.2024 10:08

Tvorbu King Diamond z let 87 až 89 považuju za geniální. Při zpětném poslechu nedokážu určit pořadí těch tří desek, "nejlepší" jsou všechny. Jako první jsem se dostal dostal právě ke Conspiracy v roce 89 a přesně si pamatuju spoustu detailů, kdo a jak mi nahrávku doporučil a sehnal, co bylo na druhé straně kazety a tak. Okamžitě jsem si zpětně sehnal a naposlouchal celou dosavadní tvorbu King Diamond a Mercyful Fate a byl jsem ztracen :). Pak rychle přišel rok 90, všechno se otevřelo, byl větší přístup k informacím a díky tomu jsem dopředu věděl, že vyjde Oko a o čem bude. Do té doby pro mě něco neuvěřitelného :).
Články se povedly, díky moc! Čekal jsem na ně tady několik let :))) (... a během toho čekání jsem tu narazil na spoustu skvělé muziky...). S většinou postřehů souhlasím, jen jsem měl vždycky jako na první poslech nejhitovější a hudebně nejprůhlednější Them a ne Conspiracy, ale to je malý detail.
Dále bych chtěl upozornit na okamžik, kdy ve Sleepless Nights King uzavírá s NIMI dohodu (...So we made the deal under the starry night and Amon belongs to them now...). To je prostě nádhera a vrchol ... pro mě asi všeho :)

 

Karlos
15.02.2024 08:20

Strayi, tak ty poslední tři recenze jsou opravdu paráda.
Píšeš stále lépe a lépe. Klobouk dolů před tebou.

 


 

 

 

 

TOPlist