Boomer Space


Diskuse ke článku : THE ATAVISTS - Prettier Than You
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
12.01.2024 13:01

Widl: Bez obav, věřím.



"JSEM NASTAVENEJ NA JATKA." je vlastně úplně boží hláška. :-))

 

Widl
12.01.2024 12:31

Tak zrovna kluci z ČADu jsou jedni z nejvíc v pohodě na celý metalosaurový scéně. A jmenovitě Pišta jedním z nejvtipnějších. Se někdy osmělte a hoďte s nima u merche řeč ;)

A k Atavists? Ty všemožný hrátky se zvukem a náladou mě baví. Naživo je to ještě lepší než z desky.

 

Stray
12.01.2024 12:28

MORTAL KABINET považuji za velice nepovedený projekt.
MOJMÍR PAPALESCU mám asi i radši než VANESSU. na jaře křtí v lampě třetí desku, zřejmě půjdu.
Nechápu, co je na newschoolu elitářského? Mě ta hudba z 99% vůbec nebaví a nezajímá. V současnosti si na české scéně dokážu užít nejvíc kapely, které se kloní víc k mainstreamu než do undroše a které mají skvělé, normálnímu jedinci srozumitelné texty ze života, už nechci žádné bizáry. Chci kapely, které hrajou pro lidi.
Jo v THE ATAVISTS je dost znát obliba Jacka Whitea.

 

/PKR/
12.01.2024 11:46

ono totiž vyrobit kvalitní text v češtině chce fištróna že :), tím bych řekl, že to je. angličtina zní libozvučně sama o sobě, nehledě na obsah + je to primárně rockový jazyk, vše ostatní bude znít vždy exoticky.
report s H.C. jsem četl. ono je paradoxní a vtipný, že R.Škarohlíd je vědec, chemik... chápu, že je třeba občas hlavu vypnout, taky to tak mám.
k Vanesse jsem přišel onehdá přes Mortal Kabinet. vlastně se dílky skládanky spolu s mou oblibou třeba Prodigy a poslední dobou čím dál větší fascinací KRAFTWERK, pořád různě propojují. (ujíždím třeba na DEVO, to je mix obou pólů do jistý míry). i když jsem docela zklamán, že s nima teď zdá se nejezdí Moimir Papalescu. (doporučuji checknout na FB prostor s názvem "Hudební přátelské okénko")
p.s.1: opomněl jsem připsat, že v Atavists slyším hodně moje superoblíbený WHITE STRIPES a trochu QOTSA. (i když ty mám naposlouchaný spíš okrajově)
p.s.2: sem chodím kvůli fascinaci oldschoolem... na jiných webech, kam koukám (kupř. Fobie) řekl bych trochu elitářsky zapomínají na kořeny. ovšem ono je pak třeba o muzice mít načtýno, vidět souvislosti apod., aby se dalo psát retrospektivně...

 

Jirka Čáp
12.01.2024 11:28

Stray: Taky jsem měl jednou to "štěstí" být nečekaně obejmut od Radka Škarohlída. Před pár lety na Fajt festu, když jsem zrovna mířil na záchod. :-)

 

Stray
12.01.2024 11:26

ten týpek co vede ČAD mě přijde jako člověk v pohodě. Jinak to máš jedno, to jsou takové moje soukromé surrealistické boje, které netřeba dovysvětlovat. Darth lidi co vadí už z podstaty nazýval "biologickými nepřáteli" a mě se to označení líbilo, z metalové scény mezi nimi skoro nikoho nenalézám, spíš v rámci bulváru či agilních členů generací Y či Z. Koukneš a vidíš. Mezi lidi, které jsem v životě neviděl a které nemám rád patří třeba namátkou Janek Rubeš.:-) Doufám, že se to pořád smí takhle to prohlásit? Ale když ti dá zpěvák z Hentai pusu, přičemž ti obepíná hlavu dlaněma a ještě se na tebe směje jako nějaká ještěrka a poklepává ti po tváři dlaní, tak to už bych se ho ani neptat, jestli chce pustit jednu do ksichtu, ale rovnou bych konal.:-)

 

pedrosph
12.01.2024 11:08

S Vanessou souhlas, ve finále to nic extra není (naživo možná, ale neviděl jsem).
Hentai, Atavists,...atd - starosvětsky mi tam vadí angličtina ( tou to splývá s masou ostatních.., jejich věc.. ), takže mě to nezajímá.
ČAD tu poznámku jsem nepochopil, ale mám je rád,a to velmi ( vč. Vandalov : )

 

Stray
12.01.2024 10:43

HENTAI CORPORATION moc rád nemám. Ostatně tak jako 35 z 50 nejvýraznějších českých metalových kapel posledních dvou dekád. Přesto jsem viděl tři jejich koncerty a ten týpek je vcelku vtipnej, i když mi přijde, že kdyby mě zmerčil, tak by měl kecy zrovna na mě.:-) Nějakýmu habánovi tam dával pusu, když šel před koncertem kolem baru. Zatímco u jiných z těch "35 z 50" mě moc nelahodí hudba, tak u HC je to právě ten, jak ty říkáš "mámevpíčismus", nejsem typ člověka, co má věci v píči, tady za ten web bych dokázal i zardousit.:-)

Jo a na ČAD jen se samopalem, tedy spíš než kvůli kapele, kvůli jejich managementu.:-) Není to vtipný? Jo tak není. Hm, tak to jsme asi každý jinde. VANESSA mě taky začala celkem vadit.

 

/PKR/
12.01.2024 10:31

tedy ozkusil jsem na zdejší doporučení a líbí se dost, ač zpravidla takovouhle alternativnější cz muziku nevyhledávám. cítím tam ten základní syrový grunt. přijde mi to nějakým způsobem i autentičtější než Hentai Corporation ? (ti ač by mohli být na špičce podobně orientované scény, tak i přes zbožštění fans jim asi trochu dochází dech, možná i pro ten jejich okatý mámvpíčismus a často až zbytečné klaunství. ovšem "Pets" je výborná deska, viděl jsem je 2x, napoprvé super - roztančili i pohybově nenadaného našince, pak naopak nic moc.) - ale jo, mám rád, když kapela kolem sebe staví nějakou auru a nádech mýtu :)/ = THE ATAVISTS bych rád viděl naživo, až se budou vyskytovat poblíž. (btw. jsem zvědav, na kolik z těch plánovaných jarních akcí se jako chronický koncertní nechodič vykopu :) - v ČB má být Vanessa, Catastrofy/ČAD + Ventolin...)

 

Stray
08.01.2024 13:22

Já vím.:-) Víš co sem mu na to řekl? "Proboha, co je to za magora?" :-))

 

spajk
08.01.2024 12:38

Hezkej feedback od kapely na FB

 

Tomáš
05.01.2024 12:44

musím se k tomu vrátit, loni jsem to slyšel, vím, že se mi to celkem líbilo, ale pak to bylo převálcováno dalšími a dalšími vlnami nové muziky..

 


 

 

 

 

TOPlist