Boomer Space


Diskuse ke článku : U.D.O. - Animal House
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Prowler80
30.11.2023 12:48

Jo, ještě se mně vybavilo, že po koncertě v chicagském VT, kdy Accept 4. srpna 1989 předskakovali před Metal Church a W.A.S.P., došlo k fyzické potyčce mezi Reecem a Baltesem. Reece se onen konflikt v pozdějších rozhovorech snažil relativizovati slovy o jedné facce, šlo však o plnohodnotnou bitku s viditelnými následky v obličejích obou aktérů.

 

Stray
28.11.2023 21:39

Jano100: O tobě jsem vůbec nemluvil.

 

Jano 100
28.11.2023 21:27

Páni, ja rozhodne niesom pod inými nickami, čítam tento web rád, a vyjadril som sa do diskusie len dvakrát ...a len k Accept a tuná k Udovi, toto je moja srdcovka.
Ale predstavím sa, som z východu Slovenska, je mi 54, a metal počúvam skoro 40 rokov, takže do doby internetu som zbieral informácie len z časopisov a fanzinov. Odvtedy aj táto informácia ohľadne Animal House, ktorú som tu napísal, a ktorú si pamätám. A potvrdila sa mi viackrát. Porozmýšľajte, napísať do roka 10 - 12 pesničiek nie je podarúnok, gesto, to bolo už pripravené, len to nezapadlo do danej koncepcie budúcnosti Accept, preto to nešírili.....
Ale to je jedno, Stray, kľudne tento príspevok zmaž, pozdravujem Prowlera, a poprosím ho nepoužívať skratky v textoch, občas je to nezrozumiteľné...

Jano


 

Stray
28.11.2023 19:27

Prowler: Díky. Zaráží tvá informovanost, ale odhalení vůbec nepřekvapuje. Tento zkrytý Igor Matovič zdejšího webu, často užívající přízvysek jako DreDe, Devin a další, mne psal psychopatické maily už v době, kdy tu byl třeba Pekárek coby pisálek teprve v plínkách. Nemám pocit, že se tímto zvláštnoidem chci zabývat.

 

Prowler80
28.11.2023 15:53

*Podrobnější informace stran autorství v samostatné recenzi zcela absentují mělo bejt, sorry za slabší mentální chvilku před vobědem.

 

Prowler80
28.11.2023 12:10

Nechtěl jsem se do toho motat, ale jedinec s dvěma nicky níže má de facto pravdu (zdravím Devináče), ten matroš byl napsán pro Uda jako gesto dobré vůle, že rozchod proběhl zcela přátelsky, albem Accept onen materiál nikdy být neměl.
Však to máš i na obalu, že autorem veškeré hudby a textů jsou Accept a Deaffy. Na druhé straně je faktem, že samotní členové Accept toto info v oné době nijak zvlášť veřejně nešířili, dokonce v tomto punktu měli nepsanou dohodu s některými tištěnými periodiky, např. s MH. Animal House se stala albem měsíce prosince s průměrem 6,2/7. Samostatná recenze alba s podrobnějšími informacemi však v daném čísle zcela absentuje. Když dáš desku na jeden zátah, musí tě praštit do uší, že Lay Down the Law má naprosto jiný zvuk než zbytek alba, nadto tamoť jako v jediné kompozici na albu k záslechu typické sbory vytvářené hlasy původních Accept + lehce identifikovatelný kytarový Wolfiho styl k tomu.
Accept následně prubli pár pěvců včetně Tamplina, devět měsíců ve zkušebně pobyl s nimi Armitage, s nímž natočili pár dem a pro časáky se vyfotili, nakonec jej vykopli a čapli D.R. V tehdejší NSR se s ním prezentovali na jediném koncertním vystoupení v kolínském Empire 9. března 1988. V následné recenzi onohoť solitérního koncertu v MH 5/88 k dovršení všeho zkomoleno jméno pěvcovo na David Greese, což jsem dodnes moc nepobral.

 

totkaj
28.11.2023 11:09

no vidis Strayu to je vlastne to co som zmienil vo svojom povodnom príspevku. akurat to akosi zostalo niekde v preklade
Vdaka Jano ze si to sefkovi polopaticki osvetlil aspon sa dozvedel nieco nove.. na to nikdy nie je neskoro no hey, stray?

 

Stray
28.11.2023 07:08

Přiznám se, o tom jsem v životě neslyšel, že Animal House mělo být původně albem ACCEPT, neříkám že to tak není, ale prostě se ke mně tahle informace nedostala. Stran U.D.O. asi nejsem z nejpevnějších stran konkrétních historických reálií. Znám zlatou éru ACCEPT 81-86 a mimo ní už jen poslech alb/žádný příběh, kapelu U.D.O. mám první čtyři řadovky a pak něco ted z poslední dekády.

 

Jano 100
27.11.2023 19:19

stray - autorom albumu neboli U.D.O., ale Accept, ktorí napísali celú dosku a tá bola nahraná spomínanými muzikantmi, okrem skladby Lay down the law, ktorú nahrala celú zostava Accept. Je to spomínané aj v booklete, spomínal to aj Udo v dobových rozhovoroch ( viď rozhovor k reunionu Accept v roku 1993 v Sparku aj v nemeckom Rock Hard ). Je to v podstate naledovník Russian Roulette, len nahraný inými muzikantmi, Accept v tej dobe už nechceli takýto album vydať.
Len tak ako perlička, Animal House hrali aj Accept na reunionovom turné v roku 1993.

Ináč vďaka za recenzie, často ma to donúti popočúvať si už dávno zabudnuté veci.

 

totkaj
26.11.2023 18:54

stray - nuz toto musi byt volaaka jazyková bariera hej? to ani nevyzera ze bi si reagoval na moj prispevok, tot je skor ako osobna exhibicia

 

spajk
26.11.2023 17:57

Jsou to paradoxy v životě muzikantském. Udo na protest proti komerčnějšímu pojetí odejde z kapely, aby natočil jednu z nejměkčích desek na které se objevuje jeho vokál. Možná by prim v nejvíc friendy desce brala Faceless World neboo Mean Business. Záleží jak se kdo k jeho tvorbě dostal a jak jí vnímá. Od čtvrté desky se začala u kapely projevovat germánská zaťatost a možná proto, je Timebomb poslední v řadě mých cd.
Animal House jsem nasával už krátce po vydání prostřednictvím audio kazety. Bylo to ještě na základce a klidně se mohla stát nahrávkou, která mě formovala. Ale nestala...
Když to SPV v roce 2000 vydali v reedici, z nostalgie jsem si jí koupil včetně dalších třech alb. Stray to dobře vystihl s tou nízkonákladovou produkcí, ale mě se to paradoxně líbí. Plus oceňuju krásný nezkomprimovaný měkký analog sound.
Rád jsem zavzpomínal. Dík za to!

 

Stray
26.11.2023 16:02

Tohle už tu dlouho nebylo.

totkaj: Má tvůj příspěvek nějaký hlubší smysl? pokud ano, tak jen upřesním - tvorba kapely U.D.O. mě za jiný typ článku vlastně nestojí. Já si fakt nemyslím, že je to strohý a obecný text.

 

totkaj
26.11.2023 15:26

S tim primerom UDO ku Accept sa staci pozret na zadnu stranu obala. ale ono je celkom notoricky zname ze ....

Following Udo Dirkschneiders departure from Accept in 1987, he formed his own band called U.D.O. He recruited guitarists Mathias Dieth and Peter Szigeti, bassist Frank Rittel and drummer Thomas Franke. They released their debut album titled Animal House on 3 November 1987, which was entirely written by Accept.

 


 

 

 

 

TOPlist