Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Mauglí
28.08.2023 22:35

Koncert MEGADETH naprosto super a report z něj taktéž - díky, Kropis!
Snaživí kluci z FROZEN POPPYHEAD nebyli nic pro mě a před Mustainovce se ani nehodili, mnohem víc by tam stylově sedli EXORCIZPHOBIA.

 

DarthArt
28.08.2023 21:33

Kropis: Právě, zkusil jsem si představit, jak Dave Mustaine, nebo kdokoli z jakýkoli velký kapely, soustředěně poslouchá nahrávky kapel někde z Chrudimi nebo Brandýsa nad Orlicí, a přemýšlí, koho si vzít jako předkapelu ... představa to byla trochu legrační, a to nic proti těm kapelám nebo městům jejich původu. Obě jmenovaný jsou moc hezký města :)

 

DarthArt
28.08.2023 21:28

Já to "setkávání s mistry" v devadesátkách dělal tak, že jsem po koncertě čekal třeba dvě hodiny u tourbusu, než mí hrdinové vylezli ven z haly. Takhle jsem se dočkal Tony Iommiho s Bobby Rondinellim, Trevora Pereze nebo trojice Scott Ian, Frankie Bello a John Bush. Jasně, bylo to ve stylu "Můžu poprosit o photosession? Jasně, no probem! Díky moc!" a konec, ale bylo to zážitek na rok dopředu. Perfektní byl John Bush, kterej se nás zeptal, jak se nám líbil koncert, jakej byl dole zvuk a že se uvidíme příště + pár vět v angličtině, kterým jsem nerozuměl. :) Fakt kámošskej přístup, nejlepší zážitek vůbec. No a pravdu má Stray, dneska skoro v padesáti mě taky photosession nebo podpisovačka taky už neberou a radši stíhám poslední autobus :) Ale samozřejmě setkání s kapelou jako měl Kropis je úplně jiná liga, zvlášť když je to jeho srdcová kapela!

 

Stray
28.08.2023 20:53

Asi je tohle u velkých kapel běžný. je jasný že KING DIAMOND, IRON MAIDEN nebo JUDAS PRIEST se asi těžko budou procházet s kelímkáčem mezi lidma, nicméně na Brutalu jsem kolikrát zažil známé hudebníky (třeba IMMOLATION), kteří běžně chodili mezi lidma a bavili se jen tak s kdekým, neměl jsem pocit, že by si od někoho něco účtovali. Čím jsem starší, ta potřeba VIP setkání se kamsi vytratila, nicméně pokud bych se mohl v osmnácti setkat s METALLICOU, tak bych se z toho štěstím snad zcvoknul.:-)

 

Tomáš
28.08.2023 20:17

Každá velká kapela začínala jako předkapela jiné velké kapely. Já takhle objevil spoustu zajímavých kapel, o kterých jsem nikdy předtím neslyšel. Osobně teda preferuji, když si "velká" kapela jako předkapelu bere partu z podobného žánru, ale proti gustu... když mi prostě předkapela nesedne, jdu na pivo a očumuju ženský (tipuju, že těch bylo dost i na tomto koncertu)

zajímavá je ale ta Strayova připomínka ohledně "placeného setkání s kapelou". Přemýšlel jsem nad tím, a nějak sám nevím, jestli jsem PRO nebo PROTI. Protože sám jsem skrblík, bych si to asi nezaplatil, na druhou stranu to musí být fantastický zážitek. Každý fanoušek by to určitě rád absolvoval, ale kapela taky nemá čas (a chuť) se seznámit s 10tis lidma každý večer že?

 

Kropis
28.08.2023 20:11

Díky za věsměs pozitivní reakce, vážím si toho. U druhého příspěvku od Boba jsem se trochu lekl, že to začíná nabírat na zajímavých obrátkách :D

Jen snad poslední reakce k těm předkapelám. Já jsem snad ten poslední, kdo by nedokázal ocenit předkapely. Je tady za celou dobu existence webu ode mě spousta reportů, kde jsem se vždy poctivě zabýval předkapelou a vždy napsal, jak jsem to cítil. Například předkapelu Black Mirrors, kteří hráli před Night Flight Orchestra, poslouchám do dnes, mám obě jejich desky, tu první mám podepsanou od celé kapely v rámci toho jejich koncertu a myslím si, že to je bezva objev a nadějná kapela do budoucna. Ale je to jedno, já se před nějakým Bobem nemám potřebu obhajovat.

DarthArt: Také jsem na 90% přesvědčený, že to vybíral někdo z týmu Megadeth, ale určitě ne kapela. Další samostatná kapitola je pak to, že předkapela je zajímavá, ale má totálně zabitý zvuk. To se mi naprosto standardně dělo u koncertů Metallicy.

Stray: Lokalizace přesná :D Jinak tě chápu, ale on už to asi není ani tak americký trend jako trend obecně. Člověk to musí brát jako sváteční událost a nekupovat VIP ke každému druhému koncertu. :)

 

DarthArt
28.08.2023 19:49

No jo, nesmrtelný argument: nelíbí se ti, to co mě, tak víš o hudbě hovno :) Cos dokázal, že kritizuješ? Ono je větší umění, než napsat článek, točit ty tři vulgarismy, co jsou základem mého slovního projevu, furt dokolečka, a nasázet to tam každýmu, co něco tvoří.

A teď vážně. Co si budeme povídat, kolik lidí, co jde na velký koncert, soustředěně sleduje předkapelu? Jasně, pokud jde o nějaké exportní zboží, tak jo, ale takový ty lokální supporty jsou tam fakt spíš na nastavení zvukařskýho pultíku. Osobně je mi těch kapel spíš líto, protože to musej cítit, že se čeká, až zmizej a přijde co co je na plakátu.

Poslední zamyšlení ... nějak se mi nechce věřit, že tyhle výběry z lokálních supportů dělaj členové kapel, spíš bych to viděl na tourmanagera nebo zvukaře, při čem se mu budou líp štelovat šavle. Takhle jsem viděl Slayer, Trivium, Mastodon, Amon Amarth, a ještě před nima Malignant Tumour, hráli snad patnáct minut. Nic proti MT, ale tam jsem to vnímal fakt spíš jako "další čekání navíc".

 

Stray
28.08.2023 17:50

Report je v pohodě. Říct, že jsem na předkapelu nebyl zvědavej a že se mi nelíbila, mě přijde úplně normální a v pohodě. Co je na tom špatného? Někde jinde vyjde třeba článek, kde to autor bude cítit opačně. Navíc tohle ani nebyla předkapela jedoucí s MEGADETH celé turné, ale jen místní vybraná partička, zvlášť v mladším věku jsem na podobné předskokany taky nebyl zvědavej.

Spajk: Tak já ti klidně Kropise ukážu. Najdi si místo přesně mezi hlavama Lomenza a Mustainea a z toho bodu jeď kolmo vzhůru, první chlapík, na kterýho v rámci jízdy nehtem po pár centimetrech narazíš, to je von, myslím, že má tričko s logem MEGADETH, čouhá mu tam žlutý H, podívej jak se usmívá, připlatil si a setkal se. K něčemu se ale přiznam, mě tohle nepřijde moc fér od kapely, nechat si platit od lidí mastný částky za setkání, to je něco, co se mi fakt příčí, ale holt asi nemám to správně Amícký myšlení, respekt těm, kteří jsou ochotni do toho jít.

 

Prowler80
28.08.2023 16:40

Zdařilý report, slyšel a viděl bych to vcelku obdobně. MEGADETH hráčsky výteční, jako vždy. Zvuk v pardubické hale výborný. Upřímně řečeno, současný Mustaineův vokální projev se nikterak dramaticky nelišil od dob, kdy jsem měl možnost popatřiti živého vystoupení těchto hudebních vyslanců z města andělů vůbec poprvé. V setlistu bych též přivítal alespoň dvě další skladby z posledního alba + svou oblíbenou Tornado of Souls, jež poslední dobou povětšinou vyhrazena vystoupením, na nichž spolupřítomen Friedman, jehož hráčských kvalit kdys v prosinci 1990 všiml si i Jiří Černý ve svém tehdejším sobotním hudebním pořadu na Radiožurnálu, ač pokorně doznal, že obdobný styl jinak vůbec neposlouchá. Dvě ukázky z RiP (úvodní dva songy) paradoxně zařadil hned po dvou vzorcích z druhého alba LONDONBEAT (jo, ta profláklá + cover vod Boba).

Stran české předkapely proběhl jakýsi předvýběr hlasováním posluchačů Radia Beat, nejvíce hlasů obdržely spolky Frozen Poppyhead, Exorcizphobia a Refore. Z těchto tří kapela sama vybrala předmětné účastníky zájezdu. Osobně jsem dal jistý náslechový čas všem třem. Studiové výtvory všech pro mne de facto torturou, u vyvolených tomu bylo nejinak i naživo.

Priske ven!

 

spajk
28.08.2023 15:24

Skvělý report. Chybí mi u společné fotky s VIP šipka s nápisem JÁ :-)
Teď staví v Jihlavě novou víceúčelovou halu, tak se třeba taky dočkáme podobných akcí v blízkém okolí.
A nedá mi to zareagovat na Boba. To bude asi pěknej zmrdek!

 

flooder
28.08.2023 14:47

Díký za report z acke, škoda jen že není více detailů z VIP setkání.
A to že se subjektivně recenzentovi nelíbí/nebaví předkapela, která je žánrově mimo, tak na to má snad objektivně právo. Navíc že se mu to vystopení nelíbilo bylo popsáno věcně a korektně, prosto balastního ěpinění.

 

sagi
28.08.2023 13:55

Souhlas ,"Poppy head" byli ok., překvapili mně jak si poradili s velkým podiem a zaplněnou halou. Co bohužel rozhodně nebylo ok. ,byl zpěv Davea... Vím, čím si prošel,ale od počátku to bylo slabší a časem se to ještě zhoršovalo... Za mně skvěle nazvuceno, úžasně zahráno, pohodová atmosféra, ale ten zpěv už nikdy nebude co býval. Dave za to nemůže,ale je to tak . ....

 

Bob
28.08.2023 12:15

Frozen Poppyhead byli dobří, není nutné je tady takhle neobjektivně hodnotit když o hudbě víš zřejmě hovno. Jestli chodíš na hudební akce jen "přežívat" předkapely a čekat až zahraje tvůj mainstreamový interpret nějaké odrhovačky typu Tout le monde, tak raději zůstaň doma a čum na youtube. Typický český fanoušek, nadávat na zvuk, nadávat na předkapelu, nadávat na cenu piva. :-D

 

Kelly
28.08.2023 08:59

Děkujeme za bezva report. To VIP setkání muselo být skvělé.

 


 

 

 

 

TOPlist