Boomer Space


Diskuse ke článku : THRESHOLD - Dividing Lines
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Petr
31.12.2022 18:17

Na první poslech mě to zaujalo víc než předchozí deska, která je zbytečně dlouhá a ani mě moc nebaví a dost mě zklamala. Toto se vrací někam o dvacet let zpátky k největším peckám s Macem. Na jeho hlas Morgan zdaleka nemá, ale stylově k tomu sedí a řekl bych, že tady zpívá líp než na Shires. V minulosti se mi líbil jeho zpěv na Psychedelicatessen, ale vůbec netuším, kde působil do svého návratu k Threshold, jestli byl vůbec hudebně aktivní. Deska mě mile překvapila, Threshold nebožíhranice žánru, ale na poli melodického progmetalu tvoří špičku, i když to není žádná velká kapela.
Pro zajímavost, Richard West nedávno vydal knižní biografii a připravuje desku se svým novým projektem Oblivion Protokol. A komu se líbí Legends Of The Shires, tak by měl zbystřit, neboť má jít o pokračování s názvem The Fall of the Shires. Více na https://oblivionprotocol.net/

 

Pekárek
05.12.2022 23:07

Ten zpěv jim teď sedí, prostě britskej prog, ideál:)

 

Honza H.
05.12.2022 21:38

Já si na hlas Glynna Morgana pořád ještě zvykám. Přece jenom jsem si až příliš oblíbil Damianův zpěv, mám rád i jeho sólovky s Adamem Wakemanam...

 

Seventh
05.12.2022 21:19

Marek: pokud vím, kapela vždycky tvrdila, že za odchodem stál Wilson a jeho nabitý diář. Threshold pro něho byli jen jedním z mnoha projektů, v nichž se angažoval.
Ono to možná až tolik nevadilo Damianovi, ten by se s tím i nějak popral, jako spíš kapele, která chtěla mít frontmana, pro něhož bude Threshold prioritou. To se jim angažováním Morgana podařilo.
A já jsem za to rád. Nedokážu si ke stylu Threshold představit lepší a vhodnější hlas.

 

Marek
05.12.2022 10:01

Desku jsem ještě neslyšel, ale moc se na ni těším. Threshold mě zatím nikdy nezklamali, ať už za mikrofonem stál kdokoliv ze trojice jejich skvělých zpěváků. Osobně jsem začal tuhle partičku poslouchat po tom, co jsem "objevil" jedinečný hlas Damiana Wilsona na albech Ayreon a Star One od Lucassena. Přesto asi moje nejoblíbenější období tvoří řada studiovek s Macem. Legendy z Kraje pak stavím v rámci celé diskografie podobně jako autor recenze hodně vysoko (možná i nejvýš...?). Mimochodem - nevíte někdo co přesně stálo za tím "odejitím" Wilsona z Threshold? Našel jsem jen nějaké drby a třeba Damiana to prý tehdy hodně zaskočilo.

 

Seventh
30.11.2022 20:11

Nebudem si lhát do kapsy, bývalo už líp. Třeba na March of Progress a For the Journey bylo zajímavých nápadů větší množství. Na druhou stranu laťku nepodlezli ani tentokrát a nižší, rockovější a civilnější projev Glynna Morgana je mi mnohem příjemnější, než vlezle vypjatý, vysoko položený zpěv Damiana Wilsona.
Takže za mě v podstatě spokojenost se standardně odvedenou prací. A můžeme doufat, že třeba další deska nás zase posadí na prdel.

 

Honza H.
30.11.2022 14:07

Jj, jak píše Pekárek, recenze shrnula vše podstatné, jako vždy se u nich těším na poslech!

 

Pekárek
29.11.2022 20:52

Poslouchám je, prostě jistota:-), recka, myslím, připomněla vše podstatné a navnadila na trochu té krásy...

 


 

 

 

 

TOPlist