Boomer Space


Diskuse ke článku : SABATON - The War To End All Wars
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Pekárek
09.10.2022 10:31

To album ve mě je a v akci bych si ho klidně koupil. Tak prostě každej bodujeme jinak. To ovšem neznamená, že někteří jedinci nutně soudněji.

 

Stray
09.10.2022 10:21

Rušit známkování nebudeme, jen by třeba bylo záhodno, aby si někteří jedinci uvědomili, že kvalitně zhotovené album, které v dotyčném nezarezonuje, ale jen jím proteče a on už nemá po napsání článku potřebu si jej opakovaně pouštět, natož pakj kupovat, prostě nikdy nebude na 70%. Známku 70% dávám v dost případech věcem, které si koupím. třeba nové QUEENSRYCHE Digital Noise Alliance jsem si koupil na blind, a soudě dle dvou prvních poslechů, tomu snad nebudu schopnej dát možná ani 60%, tedy 60% asi nejspíš jo, ale na 70% to fakt není.

 

Pekárek
09.10.2022 10:07

Zrušit bodování jenom proto, že vyvolává kontroverzi? Nikdy, to je v našem boomer světě skoro cancel culture.:-)

 

Kelly
09.10.2022 09:25

Já bych jednou pro vždy zrušil známkování. Někomu chutná Lavazza, jinému Illy. To se nemůžeme nikdy shodnout. Pohled starší generace posluchačů versus mladší.

Pro mě naprostá ztráta času poslouchat Sabaton. Není tam NIC, co by někdo jiný neuměl líp.

 

Stray
09.10.2022 09:08

Tak větou "já neberu Crazy D sympatie k Sabatonu..." jsi tomu dal fakt korunu. Ani si nemyslím, že by Pekárek tu kapelu nějak sledoval, navíc dávat článek do souvislosti s kolektivní redakční myslí? Takže jaké sympatie? Od té kapely znám trochu jen minulou desku The Great War a asi pět klipů z youtube, vůbec tak nevím, o čem mluvíš. V podstatě je mě ukradená. Na jejich koncert bych nikdy nešel a Pekárkovi jsem zhruba koncem léta řekl, že pokud to bude chtít napsat, tak klidně může. Obsidian od PL je podle mne, v rámci diskografie té kapely, při nejlepším velmi průměrná deska.

 

Petro Fialento
09.10.2022 08:41

ajta krajta, takže po Senjutsu, Bloodbath, Zeit, Obsidianu a mnoha dalších "kontroverzních sedmdesátkách". Kdy jsou výborné (80%) a až vynikající (90%) desky označeny pouze za nadprůměrné tu máme jednu další "nadprůměrnou věcičku", která tomu dává korunu a konečně je vše jasné. Tvl já si vždycky říkal, že buď jde o určitý nezasloužený despekt (např. novější tvorba Paradise lost nebo Rammstein obecně), nebo, že tomu prostě nerozumím. A nyní je to jasné - NEROZUMÍM :). Vůbec nejsem anti power metal, např. některé kusy Sabaton bratrů Powerwolf (Lopus, Bible, Blood nebo Sacrament ...) považuji za povedené a vysoce zábavné a každou desku Sabaton prověřím. A přátelé, fakt to nejde, podobně jako u již dávno zapomenuté novinky Megadeth, kdy ten vokál prostě zabíjí jakoukoli snahu o trvalou radost, pač to fakt nejde, tak u Sabaton je to mnoho násobně horší, nuda se doplňuje s nabubřelostí a hlavně absolutní neškodnost. Válečné zrůdnosti si nechám představit raději, třeba od Hail of Bullets, nebo 1914. Tento euro produkt představuje válku pubošům jako zapomenutou pohádku. Fakt šílená je i vytrvalost a množství s jakou to Sabaton valí. Mám-li najít v jejich discografii něco co sice na CD nevlastním, ale budiž, tak snad 60% Primo a Carolus zbytek je neidentifikovatelné opakující se "COSI". Já neberu Crazy D právo na sympatie k Sabatonu, ale doporučil bych zůstat v obdivu k válečníkům trochu nad věcí. Tohle je 50% deska (určitě nadprůměrná v rámci Sabatonu, ale jen mírně). Nebo napsat, že prostě mám Sabaton deviaci a PROTO BEZ HODNOCENÍ a recku pojmout jako určité Sabaton představení (což i částečně je).

 

Pekárek
08.10.2022 19:56

Já vím, když mi po odeslání recky neodepíšeš, vím, že zpravidla zhluboka vydejcháváš:-)

 

Stray
08.10.2022 19:43

Popravdě, mě ta tvá 70% známka pobouřila, ale nepřekvapila!:-)

 

Pekárek
08.10.2022 19:39

spajk, Majk: Díky!

spajk: Zajímal by mě tvůj názor na tu „The Valley of Death“, jestli to stran toho AOR prvku, a vlastně i kvality, slyšíš podobně.

Majk: Zpěv mi přestal vadit záhy. Velmi tě respektuju, takže jsem tam nakonec nezmínil, že jsem tam v některých momentech slyšel jednoho tvého velmi oblíbeného zpěváka (tak ve 20% verzi) z jedné nejmenované švédské power/thrash kapely, kterou máš taky hodně rád.:-)

Původně jsem chtěl dát 60%, ale celkově mi to nakonec bylo dost sympatické.:-)

 

Majk
08.10.2022 18:29

Recenze super, rád jsem si to přečetl, ale Sabaton fakt osobně nedávám. Zajímalo mě proč to vlastně Peky píše a k čemu dojde.
Já, přes přiznané klady a pro mě nepochopitelně velkou fanouškovskou základnu, jsem nikdy nenašel důvod je poslouchat. Vysloveně průměrný až nepříjemný zpěv je asi základ, ale i materiál mi přijde fakt dost slabší. A v tom kvantu žrádla kolem prostě nemám na suchej chleba chuť.

 

spajk
08.10.2022 14:13

V životě jsem neslyšel ani skladbu od Sabaton, ale článek jsem přečetl. Zajimalo mě, jak to mistr Pekárek pojmul a musím říct, že velmi čtivě. Paráda! Nejlepší obrat? Jednoznačně acceptovatelně!
No dobře, tu citaci v kurzívě jsem vynechal.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist