Boomer Space


Diskuse ke článku : BLIND GUARDIAN - The God Machine
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

spajk
24.12.2022 01:00

Kdo si udělá dvě hodinky času, dostane skvelé povídání s Hansim. Elizabeth ho proklepla důkladně a zapomeňte na generické rozhovory z hudebních magazínů. Tohle je rozhovor! Hansi je strašnej sympaťák. Pochopitelně se probírá spousta věcí spojená se zpěvem, ale i hudební začátky, vášeň ve fantazy literatuře, Andrého nechut dělat covery z Jesus Christ Superstar protože miluje Slayer a spousta dalšího včetně diváckých dotazů.
Odkaz: https://youtu.be/V4IBx0pAGHk

 

Mickej
18.09.2022 09:32

8O%. Starí bardi sú naozaj vo forme. S BG to mám podobne ako s Megasmrťou. Tvorba po zhruba 98 ma nie a nie chytiť a odrazu takáto špičková práca. Radosť počúvať.

 

lukáš
14.09.2022 17:43

To Fenris 13 :
ty klenuté melodie , by se nehodili k riffům. Deska byla dělaná v negativní době. A to je prostě i na písních znát.

 

Majk
13.09.2022 18:12

* vypadla

 

Majk
13.09.2022 17:14

Fenris 13: souhlas s těmi refrény. To je hlavní důvod, proč ta deska, přes všechny klady, nemůže dosáhnout kvalit nejlepších desek. Melodií je dost, ale aby vypadala melodie geniální, to se prostě stává jen párkrát za kariéru.

 

Ancient_Mariner
13.09.2022 12:24

Obal je na ich pomery luxusny. Ziadna prepalena infantilnost, ako je u nich zvykom. Az som nim bol zaskoceny.

 

Fenris 13
13.09.2022 11:37

Obal je netypický, leč výtečný. Hudba...no, jsem rád, že se zbavili rádobysymfonického pozlátka, ale furt mi tam chybí ty kulervoucí melodické (klenuté, jak říkají melody-znalci) refrény typu Somewhere Far Beyond, Time Stands Still nebo Last Candle. Ale jinak jo, rozhodně nejlepší album od Nightfall.

 

Majk
13.09.2022 10:13

Ten obal byl překvapení pro všechny. Ani ne tak kvalita nebo zpracování, ale spíš to, že kapela využila poměrně známý? soubor děl Petera Mohrbachera ze série Angelarium a ne něco speciálně připraveného jen pro tuto příležitost. Každopádně je to pořád hardcore fantasy, jen v modernějším hávu.

 

Stray
12.09.2022 22:28

Mě se na té recenzi líbí myšlenka, že s předstihem zveřejňované skladby hodně často rozkvétají až v rámci albového celku. Zvlášť letos to mám v hodně přípqadech, třeba u MACHINE HEAD "Hallowed", GHOST "Miss Little Sunshine" nebo MEGADETH "Night Stalkers", které jsem samostatně bral tak jako budiž, ale na albu jsou parádní. Těch skladeb je v rámci letošních alb samozřejmě víc, ale tyhle mne napadly na první dobrou. Skladba "....American Gods" je pecka a nová deska BG rozhodně za zasloužených 80%. Spokojenost, i když jsem se těšil na barevnější obal.

 

Pekárek
12.09.2022 19:40

Ukázky se mi dost líbily, fajn zvuk. Na borce za zenitem super:-)

 

Ancient_Mariner
12.09.2022 14:02

Navrat do obdobia Imaginations ... a Somewhere ... sa mi rozhodne paci. Ich najlepsi album od Nightfall... Od tejto nahravky sa mi zacali stale viac a viac vzdalovat a tvorbu som sledoval uz len sporadicky. Ubudlo vsetky tych cingrlatiek okolo a pribudlo riffovaciek a to je len dobre. 80% a objednavam vinyl.

 

lukáš
12.09.2022 10:57

Jak psát o The God machine, když Blind Guardian je Věše nejoblíbenější kapela ...
The God machine představuje další tvář Blind Guardian. Někdo říká, že je to dost přímočará deska, má míň nápadů než desky 90 - tek. Osobně si myslím, že je to proto - ubylo orchestrace, doporučuji si poslechnout instrumentální verzi alba. Tam se teprve projeví nápady, kterými je tato deska napěchovaná. At the edge of time a zejména Beyond the red mirror , těmito deskami se neskutečně prolínají orchestrace .Hlavně At the edge of time na Beyond the red mirror " vyzní " fantasticky díky symfoniím. The God machine je prostě "okleštěný na kost, jako Twist in the myth. Kdo by čekal návrat Imagitions, či Tales spláče nad vejdělkem jenom proto, že tam není tolik kytaroých stop na sobě, jako právě například na albu Imaginations.
The God machine je opět album , které musíte více naposlouchat. A dát mu čas, aby ukázal své kvality.
90 procent ze sta procent.

 

Petro Fialenko
12.09.2022 09:37

Taky mne u řady kapel iritují ty singly předem, vlastně mi seznámení s novinkou kazí. Nicméně to je asi jediné co lze vytknout, deska se povedla, v hodnocení se držím "globálního" proudu, v souboji "velkých desek" Blind Guardian 90%. Megadeth 80%, Machine Head 70%. Mimochodem po několika deskách (např. At the Edge of Time) kde mne zpěv tahal za uši, bych řekl, že na The God Machine je to dost OK a tím se dostávám zpět k Megadeth, já nemohu pochopit jak někdo může sypat absolutní hodnocení a zároveň uvádět, že zpěv je, jako obvykle, příšerný. To mi hlava nebere, vlastně bere ... tomu se říká fandovství až za MEGADETH :) a tak to má být, to znám

 


 

 

 

 

TOPlist