Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Hooya
24.10.2022 09:04

Včera viděno živě ve Vídni a zdá se, že jsem z té kapely vyrostl. 2 hodiny 40 minut čistého času (+20 minut přestávka), ale spousta nudy. Jakmile se hrálo z In Absentia tak fajn, ale všude okolo dlouhé kompozice plné noisového bordelu, překážek a pro mě osobně nulového emociálního výsledku. Spousta ambientu a jiného smogu. Zvuk +- ok, lidí plno a ohlas neskutečný. Ale já se nudil.

 

Pekárek
11.08.2022 20:10

Čau, ono se to nezdá, ale ta recenze je chvílemi kritická opravdu dost. Hodnocení je hodně subjektivní a vysvětlené. Já si prostě hodně cením podobného hráčského umění. Chápu, že řadě lidem to stačit nemusí...

 

Pavel
11.08.2022 17:57

Jednoznačně marketingová záležitost. Wilson, hak se zdá uznal, že nad něj není a nepotřebuje spoluhráče. Jde o intelektuální vejžblecht, který nudí. Jako fanoušek PT vidím novinku jako jejich nejslabší věc vůbec. Utápí se to v melancholii a neposlouchá se to snadno. Jediné co funguje je Gavin, jenže... Mám pocit, že jsem to všechno už slyšel. Ostatně čas ukáže. Podle mě to není deska, ke které se bude někdo po 10 letech vracet, jako třeba k Fear of a Blank Planet, nebo k In absentia. 80% je podle mě hodně přehnané hodnocení.

 

Pekárek
23.07.2022 09:15

-k- video pobavilo:-) Mikael je borec a Steven true fan a něco jako zázračné dítě s IQ tak 160;) Wilson musí být jako producent hustej. Viděl jsem video tuším z produkce Deliverance. Nebyli tam spokojený s nějakými sbory, tak se Wilson nakonec sebral a dal to tam jak prd. Mikael byl fakt potěšený:))

 

-k-
23.07.2022 08:39

Ano, teď když čtu ostatní příspěvky, myslím, že to bude kombinace všeho zmíněného.Wilsona opravdu jednu dobu bylo (stále je?) plno všude (podobně jako Townsenda). Svatý Steven. On je výborný skladatel, výtečný muzikant, skvělý vokalista, víceméně i vizionář (recyklátor) a jeho studiové práce na rekonstrukcích alb Yes, Gentle Giant nebo Jethro Tull jsou navždy vepsány do historie. Ale zároveň je to trochu "nemetalový elitář", který si myslí "že mu všechno projde". Prostě takový ten "nerd" a víkendový rocker.

Vždycky mě pobaví tenhle známý test
https://www.youtube.com/watch?v=h2InJpqo_bw&ab_channel=ThePit
kdy si uvědomím, jak často musí být robotický Wilson třeba ve studiu na zabití (oproti člověčímu Akerfeldtovi:-):-)

 

Stray
23.07.2022 08:23

Není to taková ta předsazená sterilita ve spojení s nemetalovým elitářstvím "držím prst na tepu doby"?

 

Majk
23.07.2022 06:40

Já jsem PT hodně dlouho neslyšel. Ten Wilsonhype mě kdysi úplně minul, přestože mu genialitu upřít nelze. Recenze mě ale navnadila tak, že jsem to zkusil a docela mě to baví. Pořád se ale nějak nemůžu zbavit něčeho malého, co mi nedovolí si to naplno užít. Neumím to podchytit ale je to asi podobné co cítím při pohledu na obal desky. Podvědomý pocit, že buď má Wilson pocit, že mu projde cokoliv, i kdyby na ten obal nasral, nebo je mu to prostě jedno. Prostě ta hudba má velmi malé procento "něčeho", co mě popouzí. Je to docela debilní, že? Sakra, co jen to je?

 

Pekárek
22.07.2022 23:40

Tomáš, to video je super. 70 jsem dost dlouho zvažoval, nakonec mi to přišlo málo, protože podobnou hudbu mám hodně rád. Pitchfork tuším 6,9. Někde zas vyhráli.
-k- ano; a také jsem si říkal, co po nich vlastně chci, vždyť je tam všechno jak má být, a strašná spousta muziky navrch.:)

 

-k-
22.07.2022 23:19

Deska je to nelehká - a to i pro sklaního porcupinistu, který ve své době naposlouchal, sehnal a zamiloval si (skoro) vše, co wilsonovci vydali. Album je zvukově božské, instrumentálně nadpozemské a......a zatím nevím co víc k tomu napsat. Očekávám, stále zakleknutý v blocích. Fakticky je vše jak má být: Wilson tradičně melancholický, Gavin sází jeden svůj trademark za druhým, aranže jsou košatější než kdy předtím...ale pocitově lehce strádám. Je to jako zapnout program pro generování hudby a zadat "Porcupine Tree alike music" a ENTER. Stále číhám na tu pověstnou přidanou hodnotu. Snad příjde brzo...
Nepotěšil mne ale obal. Je jasné, že PT = SW, ale to, že nový Porcupine má klasicky wilsonovskou obálku považuji za přešlap. Nebo demonstraci ve stylu "podívejte se pro jistotu ještě jednou kdo je tu pánem"?

 

Tomáš
22.07.2022 17:42

někdy dokonce Wilson hrábne i do 5 strun

https://www.youtube.com/watch?v=V9xuD9cd_Rc

deska to není jednoduchá, na první poslech má minimálně supr zvuk, ale budu potřebovat pár poslechů abych jí trochu víc nasál. Nejsem vysloveně progresivista, a tohle je hodně prog-rock, dlouhé skladby, komplikované melodie, změny tempa, nálad, prostě je tam toho hodně

Za mě zatím 70%

 


 

 

 

 

TOPlist