Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Fenris 13
15.02.2022 08:38

Jooo, Gran Torino...celé závěrečné titulky jsem brečel jak želva...

 

Hellraiser
14.02.2022 19:31

Když sme u těch spoilerů, tak nedávno se mi vyspoilovalo Gran Torino, a nejlepší na tom je to, že mi ho vyspoiloval dokument o Clintu Eastwoodovi.
Neplánujete někdy zrecenzovat něco od/s Eastwoodem?

 

Havran
07.02.2022 09:07

Sorry, za ten SPOILER chlapi, som si v tej chvíli stál na kábli. Pozývam vás na pivo: ) Inak zaujímavá debata, ktorú by som na stránkach metalového magazínu nečakal. Ten film som videl pred rokmi a neprišiel mi až tak za hranou, videl som aj väčšie zvrátenosti, pri ktorých mi fakt rozum stál a ktoré som nedokázal ani dopozerať do konca. Henry je podľa mňa ešte stále film s určitým presahom a nielen samoúčelné sadistické porno. Ale samozrejme toto je vec vkusu a Stray ako šéfredaktor má právo a aj zodpovednosť, zrejme pozná cieľovú skupinu tohto webu a čo si môže dovoliť a čo nie. Na druhej strane rozumiem J.Roseovi, pre ktorého je nadovšetko dôležitá tzv. "tvurčí svoboda". Ale je fajn, že ten rozchod prebehol v priateľskom duchu, aspoň navonok to tak vyzerá.

 

Stray
06.02.2022 15:06

Tak ještě jinak, protistranu i lidi potencionálně stojící za ní naprosto nechápu.

1.J.Rose psal neuvěřitelně skvěle, na člověka, kterej to nikdy předtím nezkoušel až neuvěřitelně vypsaně, každej z nás byl rád, že tu píše a jako team jsme mu vyšli vstříc. Vstříc více, než komukoliv jinému z nás.

2.Vstříc v tom, že mu byl přidělenej DarthArt jako osobní korektor, kterej mu velmi rád a ochotně s každým článkem pomohl, ta pomoc spočívala v tom, že jeho dlouhé texty (mnohdy se jednalo o třináct stran A4) několikrát, třeba v průběhu dvou dní po napsání, pozorně pročítal a vychytával potencionální nedostatky. Ne že by těch nedostatků bylo moc, ale přeci jen text byl dlouhý a filmový článek platil za vyvrcholení týdne, které bylo nutné prezentovat dokonale. Já mám na čtení prostě už moc ostatního, takže filmové články už jsem nebyl schopen hlídat po stránce textu.

3.Mým úkolem bylo posléze takto projetý text vsadit do systému, upravit obrázky na přesnou velikost, rovněž je vsadit do systému a pak po jednom ze skladu přehazovat do otevřeného článku. V tomto případě, jak se všichni dovtípíme, nejde o vhození obalu desky a jedné fotky kapely (tohle trvá i s úpravou na správné pixely tři minuty), ale o vkládání klidně třeba i pětadvaceti fotek z filmu (když to vezmu kolem a kolem, strávil jsem jenom s fotkama do jednoho filmového článku cca 50-60 minut a to aniž bych se vůbec kdy zabýval textem). I mě tato činnost nevadila a stejně jako DarthArt jsem to dělal rád, protože jsem věděl, že budeme mít super filmový článek.

4.Lidi, kteří si myslí, že výsledek s úderem "Boom!" se tak nějak sám zjeví a má všechno potřebné, co je ve finálu vidět, a navíc třeba věří, že mezi napsáním podobného textu a jeho zveřejněním není spousta další práce, jsou u mě blbci.

5.Na jeho odchodu dokážu najít i pozitiva (i když pro některé čtenáře se to tvrzení jeví úplně nesmyslně). Určitě v tom smyslu, že bude více času na vlastní věci, třeba na začátku právě končícího týdne se to projevilo naprosto odlehčeným napsáním tří recenzí. Co odpoledne, to jeden článek. Podobnou kadenci už si u sebe dlouho nevybavuji, po dlouhé době jsem cítil opravdovou radost z psaní.

6.Byl by nesmysl, aby Rose přestal psát. Měl by pokračovat, ať to bude kdekoliv, akorát mě není jasný, kde najde tým chápavých a zkušených kolegů, kteří budou na jeho pracech ochotně a rádi provádět obdobný finalizační servis, jako tomu bylo tady.

 

-k-
06.02.2022 13:16

Kauza Stray vs J.Rose….. škoda přeškoda, ale je třeba chápat obě strany ☹☹☹ Biti na tom budou asi nejvíc čtenáři, ale takový je život. Bude Rose nadále někam psát?

 

martin
06.02.2022 00:43

Havran:dakujem ti velmi pekne ze si prezradil pointu fimu....mam chut ti vynadat do tupych kktov.....ale asi si len idiot ktory nepozna slovo SPOILER,a to ze sa na neho UPOZORNUJE v diskusiach....

 

Stray
05.02.2022 17:57

Příspěvek jsem napsal hlavně díky tomu, aby bylo jasné, že Rose se tak rozhodl zcela svobodně.

K žádnému předběžnému schvalování tady nikdy nedocházelo. Dotyčnému bylo zveřejněno zatím 48 článků z celkového počtu 49 dodaných.

 

J.Rose
05.02.2022 17:32

Já se k tomu vůbec nechtěl vyjadřovat. Tedy pouze stručně a naposledy.

Spolupráce začínají a někdy bohužel končí. Stray to napsal jasně, byť nesouhlasím s tím, že bych upřednostňoval pokleslou, krvavou kinematografii. Píšu to, na co mám zrovna chuť a nepřemýšlím jestli jde o akci, thriller nebo horor. Umění jako umění. Já Straye chápu. Jeho web, zodpovědnost, pravidla atd. Má pravdu. Bohužel se neumím ukočírovat a nutit se psát pouze "nezávadné" filmy. Nechci si nechat dopředu schvalovat co je a není v pořádku. Není to ničí chyba.

Rozhodně za tím není absolutně nic osobního. To chci zdůraznit. Stray tu má partu super lidí a všichni píšou skvěle. Přeji webu jen to nejlepší a nadále ho budu navštěvovat.

 

Fenris13
05.02.2022 17:15

Za sebe musím říct že je mi to velice líto, ty články byly skvělé, byť se často jednalo o filmy které bych si rozhodně nepustil, ale na druhou stranu naprosto chápu Straye, že tu prostě některé věci mít nechce. Je to jeho web, jeho cesta. A zdůvodnění proč stáhl Henryho je pro mne naprosto srozumitelné.
Ale Horal by se mi také líbil, třeba J.Rose v budoucnu ještě změní názor.

 

Mickej
05.02.2022 16:34

Vlastne sa mu ani nedivím, že nechce pokračovať.

 

Stray
05.02.2022 12:13

Obávám se, že to asi nevyjde. Sice mám v zásobě ještě pár filmových článků, ale J.Rose je už v tuto chvíli rozhodnutý nepokračovat. Zkušenost z posledních let mě pobídla k tomu, veřejně nerozebírat zákulisní situace, ale právě tady mám pocit, že by se slušelo k nastalé skutečnosti něco sdělit.


Před týdnem v sobotu došlo k zveřejnění článku k obskurnímu filmu z osmdesátých let HENRY: PŘÍBĚH MASOVÉHO VRAHA, nebyl jsem moc nadšen opětovným příklonem filmové náplně webu k tématu zabíjení, ale nějak nechci moc nikomu říkat, co by měl a neměl psát, nicméně na film jsem se druhý den kouknul a bylo vymalováno. Desetisekundové táhlé záběry na rozřezaná ženská těla, explicitní scény zabíjení v autech a temných uličkách Chicaga, doplněné žvaněním dvojice naprostých úchylů, mě donutily článek s tímto snímkem stáhnout. Prostě nechci, aby naše stránky poukazovaly právě na tento autentický a syrový typ béček s náplní vraždění bez příčiny. Vše natočeno prakticky dokumentárním stylem a nikde nebyl ani náznak něčeho, co by poukazovalo na to, že tohle je špatně. Nemám potřebu tohle podporovat a z tohoto portálu nabízet veřejnosti.
Jsem zodpovědný za článkové složení webu, za image stránek, za jejich fungování a článkovou náplň. Vím, že v minulosti tady proběhly nějaké krváky, nějaké kontroverzní filmy, budiž, Rosemu jsem sdělil, že nemám zájem na tom, aby tady filmy s touhle tématikou převládaly, že kinematografie je tak různorodý obor, proč tedy nepsat taky o něčem jiném?
Výsledkem bylo jeho rozhodnutí dál nepokračovat, protože v sobě nemá filtr mezi filmy mainstreamovými a obskurními, a ani se nechce omezovat, natož přizpůsobovat něčím požadavkům. Nechce mezi filmy rozlišovat, a za žádných okolností nechce psát někam, kde bude jeho práce procházet určitou drobnou filtrací. Pochopil jsem to tak, že potřeba psát o vraždění je u něho větší, než psát pro tento web, a popřál mu hodně štěstí.

PS: Nebudu mluvit o tom, že článek o "Babičkách" byl výrazně ovlivněn jedním youtuberským videem, ani o tom, že rok 2021 byl v historii webu prvním, kdy návštěvnost spíš mírňoulince klesala, než aby šla nahoru, s jednou výjimkou, týkající se období seriálu IRON MAIDEN s vrcholem u recenze Senjutsu, kdy naopak atakovala rekordní čísla. Tyto věci jsou jen background a nehrají žádnou důležitou roli v rámci fungování stránek, týmového složení apod.

 

spajk
05.02.2022 08:14

Kdo by si po Nebezpečné rychlosti nebo Slečně drsňák nezamiloval Sandru? Tohle ovšem žádná řachanda není a herečka skutečně předvádí skvělý dramatický výkon.
Třeba V pasti jsem nedokoukal, ale tohle mě bavilo velice. Závěrečný twist mě nenapadl a nebudu snad ani přemýšlet, zda by to bylo technicky možné, ale posunulo to děj kam mělo a všechno začalo dávat větší smysl.
Možná bych z castingu zmínil ještě Violu Davis, výborná sympatická herečka a nejen to.
Diky Rousovi za skvělý článek, ale příště už kousni do toho Highlandera, jo? Nejlépe na 5-6 A4 stran, aby čtení vydrželo na celý poslech Kind Of Magic :-)

 

Fenris 13
04.02.2022 11:06

Havran: uniká ti, že je slušností upozornit na SPOILER než tu takhle vyžvaníš celou pointu :-)

Jinak opět tradiční Roseova kvalitka, ale já si se Sandrou raději pustím Demolition Mana :-)

 

Havran
04.02.2022 09:45

Dobrý film, ale ten záver mi skazil celkový dojem z filmu. Absurdné a hlavne zbytočné rozhodnutie vziať na seba vinu maloletej sestry, ktorá by aj tak nebola zo skutku obvinená vzhľadom na jej vek. A ak tu šlo skôr o to, že to malo tú maloletú uchrániť pred psychickou traumou z toho, že zabila človeka, s tým sa tiež akosi neviem stotožniť. Nie som psychológ, ale tá malá by to za pomoci dobrého psychoterapeuta a samozrejme podpory zo strany blízkych zrejme rozchodila. Z môjho uhla pohľadu zbytočné hrdinstvo hlavnej postavy, ale možno mi niečo uniká.

 

-k-
04.02.2022 06:19

Dosti nepříjemný film, který jsem ještě chvíli po závěrečných titulcích vydýchával. Sandru B. bych v takovém filmu, plném totální depky a beznaděje ani nečekal…

 


 

 

 

 

TOPlist