Boomer Space


Diskuse ke článku : TURNSTILE - Glow On
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Hivris
03.02.2022 08:33

Kelly a ost.: nikdy jsem nepochopil, že se pod termín hardcore punk zahrnují tak odlišná hudební pojetí a životní postoje. Na jedné straně nesmlouvavé kapely jako třeba TRAGEDY, TOTALITÄR, R.A.M.B.O., BALACLAVA, SEE YOU IN HELL, nebo taky NAPALM DEATH v začátcích; a na straně druhé IGNITE, SHELTER, PENNYWISE a teď třeba i TURNSTILLE. Má to nějaký historický důvod? Dřív jsem totiž HC punk a crust hodně poslouchal a tohle mi nešlo do hlavy. Teď už se ptám jen ze zvědavosti, protože aktivismus většiny HC punk kapel mi znechucuje jinak zajímavou hudbu. Přesně ve stylu citátu: "Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.":).

Ale TURNSTILLE jsou fakt příjemné osvěžení, to zas jo:).

 

Tomáš
02.02.2022 21:44

Taky jsem je objevil díky žebříčkům za rok 2021 a byla to láska na první poslech. stáhnul jsem si i předcházející album, a taky supr.

Líbí se mi kvalitní zvuk, i zajímavé a vkusné zapojení synťáků/elektroniky.

Asi bych to nenazval neopunkem, myslím, že spíš takový melodický hardcore/skate punk/ cross-over, ale to je už jen slovíčkáření

za mě 80% s přehledem



 

Kelly
02.02.2022 21:27

Jirka Čáp:jj BE WELL znám a jsou mi bližší, to jsou vzpomínky na melodické devadesátky, TURNSTILE mají toho HxC devadesátek jen trochu k tomu všemu ostatnímu ale namíchaný je to dobře.

 

Jirka Čáp
02.02.2022 20:58

Kelly: To určitě znáš i Brianovu kapelu Be Well. To mě taky moc baví a těšil jsem se na jejich koncert s Comeback Kid, Be Well a Scowl, který se měl konat zítra. Bohužel odloženo. Téměř celoživotní fanda HC jsem taky, už to je asi 30 let. Mucky Pup i Dog Eat Dog jsem měl taky vždycky moc rád.

 

Kelly
02.02.2022 19:42

Proti gustu žádný dišputát. Já si jejich logo stříkal na tričko a objevil jsem je pro soustu kámošů, kteří je neznali (ještě že v té době byla půjčovna CD v Pakulu a Rádio 1 mělo programovou nabídku podle žánrů a ve všední den dopoledne jel 2 hodinový blok HxC).

 

Stray
02.02.2022 19:07

Mě třeba MUCKY PUP nikdy nezaujali, když jsem si před pár lety koupil na blind ve výprodeji to jejich nejznámější album z roku 1990, tak jsem si to jednou poslech a hned to zas odnes do bazaru.:-)

 

Kelly
02.02.2022 18:59

Stray: Zajímavější jsou, protože míchají více vlivů, MUCKY PUP a DOG EAT DOG byli v tomto směru průkopníky a všichni na ně koukali s otevřenou pusou. Ale z TURNSTILE ta stará doba je krásně znát díky producentovi :-)

 

Stray
02.02.2022 18:24

Díky za příspěvky. Brendan Yates má mezi nejvýraznějšími inspiračními zdroji sanfranciské D.R.I. z časů alba Thrash Zone 89´, to mě na ně přijde dost tvrdé, ale budiž. Dle mého jsou TURNSTILE zajímavější kapelou než MUCKY PUP i DOG EAT DOG. Ze začátku jsem spíš myslel na 70%, ale 80% je nakonec optimálních, víc by bylo moc. Do módy "be normal" se mě fakt nechce.:-)

 

Kelly
02.02.2022 17:53

No pro mě jako pro celoživotního fandu HxC nic nového pod sluncem, a pořád mě tam něco bylo povědomé. Baltimor = skupina BATTERY = zpěvák Brian McTernan = producent TURNSTILE. (jeho brácha Mike McTernan je zpěvákem DAMNATION AD a WHEN TIGERS FIGHT). TURNSTILE se vrací do dob, kdy se míchalo všechno se vším a crossover hýbal světem. Ale směska je to velmi dobrá.

Dávám tip na kapelu MUCKY PUP nebo DOG EAT DOG.

 

Jirka Čáp
02.02.2022 16:06

Už dlouho jedna z mých oblíbených kapel a Glow On bych v pomyslném žebříčku za loňský rok měl v první trojce. Za mě 90%

 

afro
02.02.2022 15:50

Nedávno jsem to pouštěl doma, zaslechla to manželka, že jako dobrý. "No, aby se ti to nelíbilo, když to zní jak z devadesátek..." :-) Já jsem spokojenej 7/10.

 

Jan Tleskač
02.02.2022 11:33

Stray: s potěšením jsem si četl už recenzi na poslední Architects, podle mě jejich průlomové album, které je z klubů posune do sportovních hal a obecně větších sálů, pokud to teda bude v době covidové možné. A teď Turnstile, děláš mi radost :-) doporučuju parádní videa na YT z jejich koncertů, to je čistý Saigon, co se tam děje, správný hardcore bordel a maximální interakce mezi fanoušky a hudebníky. Zpěvák Brendan je v dobrém slova smyslu magor. Moc se mi líbí zmíněný optimismus, který z Turnstile čiší, vždycky mi při poslechu zvednou náladu. I je může aktuální deska vystřelit výš, v řadě zahraničních žebříčků fanoušků či redaktorů je dost nahoře. Otázkou ale je, jestli Turnstile vůbec chtějí šplhat někam výš, nebo je jim dobře v rámci jejich poctivě budované komunity, o níž v rozhovorech často rádi mluví. Hrozně rád bych je někdy viděl naživo a propotil tričko při jejich koncertě :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist