Boomer Space


Diskuse ke článku : RUNNING WILD - Blood On Blood
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Alda
27.11.2021 18:51

RUNNING WILD - párkrát poslechnuto, a úplně v pohodě, nemám chuť to vypnout :-) po dohrání si CD klidně pustím znovu, jsou tam melodie, sóla, je to prostě typický Runnig! Takže líbí, silných 80%, a dovedu si představit originál nosič ve sbírce. A Honza to napsal taky hezky.

 

lukáš
27.11.2021 00:11

Přál bych si album typu Blazon stone. Tam jsou písně v různých tempech. Stejný problém mám i s albem Metallicy Hard...Blood on blood je jako kolovrátek. Iron Maiden se třeba sejdou ve studiu a natáčej. Running wild je " bohužel dnes jen Rolf. Ostatní muzikanti jsou na druhé koleji. Nejhorší co mohl Rolf říct - prý nejlepší album. Připadá mi že Rolf používá autopilota. Když to srovnám s Iron Maiden , tak od nich nikdy nebylo album průměrné, nebo podprůměrné. Running wild taky vydali hodně alb jako Iron maiden. Ale Maiden si drží kvalitu. Tento rok mi už podruhé přinesl velké zklamání. První - Helloween. A druhý - Running wild. Pro mě osobně - Jediná metalová , která si drží vysokou kvalitu desek je Blind Guardian.

 

Kelly
26.11.2021 23:07

Hudba patří mezi umění a nápad si nenacvičíš, ten buď přijde nebo je to otrocká kolbenka. Takže chápu, jak je to pro hudebníky těžké, navázat na jejich top přelomová alba. Ale já vidím problém ve třech věcech:

1) one man show kapela si myslím dobře nefunguje. Skoro nikdy jen jeden vedoucí kapely neutáhl nápady kapely a nebyl tak dlouho na vysoké úrovni se všemi vydanými deskami. Já nejlepší - zbytek kapely jen zahraje, co jsem složil.

2) skládání na dálku a posíláním si podkladů přes net je smrt chemie a tvůrčí kooperace v kapele

3) ta produkce je strašná. Jako kdyby to Mistr Rolf všechna nabouchal do svého NTB ve svém studiu.

Ano, je tam spoustu klasických pěkných RW nápadů ale je to jako deska ze základky. A Mistr Rolf patří na vysokou.

 

Honza
26.11.2021 22:16

to lukáš:já jsem taky stará vykopávka :) poslouchám RW od roku 88 a pro mě je jejich vrchol Death or Glory. Ale jejich poslední 2 desky mi prostě připadaj dobrý, no. Ne tak dobrý jako ten vrchol, ale to nemá z jejich souputníků nikdo, pokud ještě existuje.
To Pekárek: jo, recenze je dobrá, já s ní celkem souhlasím.

 

Pekárek
26.11.2021 22:04

Honza: Já ti naprosto rozumím. Poslech byl fakt v pohodě. V jednu chvíli jsem zvažoval i víc, ale nakonec jsem v hodnocení zdůraznil kontext daný diskografií, ve které figurují i totální pecky. Kdybych ho neznal a vycházel jen z toho, co v daném žánru vychází dnes, možná bych dal víc. Nevím, ta nostalgie dělá také hodně. Bodování mezi 50 - 70 % u téhle desky beru. Méně a více už mi přijde mimo.

 

lukáš
26.11.2021 21:35

Dodatek :
Ale Shadowmaker, Resilient , Blood on blood ano !

 

lukáš
26.11.2021 21:34

To Honza :
Já si kupuju desky z kterých mám zážitek. Možná tobě "stačí míň ". Já Running Wild vnímám od roku 1989. V časopise Melodie byl o nich článek. I o koncertu, kde zapomněli na to , že existuje déšť - Rock a sport ekologii festival. Máma mi v Německu koupila album Port royal a byl jsem z něho naprosto unešený . A Port Royal mám dodnes mezi top albumy . " Možná " , že kdybych začal resilient a Shadowmakerem, tak se mi nové album líbí. Prostě si myslím, že Rolf má na víc. Runnig wild je legenda. Možná od 8 desky Rolf nahrával alba v cukuletu. Prostě rok , co rok album.Ale jedna podstatná věc - nikdy se až tak moc žádným albem nezadrhl.

 

Honza
26.11.2021 21:16

Running Wild schytávají často kritiku, že nový desky jsou příšerný, ale já bych třeba tuhle bodoval i za víc, než recenze. Pořád tam v tom kabátku z roku cca 1990 je schováno dost melodií a sól, které stojí za to. I přes diskutabilní zvuk (který mi ale zas tak moc nevadí) je to pořád kus solidního heavy metalu ze staré školy. Líbí se mi i Rapid Foray, já takovou desku RW jednou za cca 3 roky docela ocením :)

 

Pekárek
25.11.2021 23:22

Kelly, Alda: Díky moc, pánové!;-)

 

Alda
25.11.2021 22:06

Pekárku, díky Ti za super objektivní/subjektivní recenzi. R.W. je u mě silně zapsán trojicí alb v rozmezí tří let - 1987 -1989. Současná tvorba je taková, jaká je, myslím ale, že je třeba brát pozitivně, že pořád hrají a vydávají desky. Z Tvé recenze bych vypíchnul dvě věci: nostalgii a třetí větu od konce. Za mě zatím bez hodnocení, neb to nemám řádně naposloucháno, i když... +-70%... za... nostalgii :-)

 

Kelly
25.11.2021 21:44

Pekárek: za styl a hloubku recenze 👍👍👍
Majk: za vysvětlení 👍👍👍👍

 

Pekárek
25.11.2021 21:13

Díky Majku, skutečně se lze dovtípit, když se chce číst a porozumět.👍

 

Majk
25.11.2021 20:28

Tak jako všichni víme, že ta deska je prostě strašně slabá a špatně. A v kontextu se starou tvorbou ještě násobně víc. Pekárek to ví taky a v podstatě to i tak napsal a vystihnul. RW nám ale dali za ty roky hodně skvělých kusů a zkrátka proto si od něj zasloužili velmi korektní jednání. Je fakt jednoduché nahrávku spláchnout do hajzlu a nakydat Kašpárkoj (sorry:-) hnůj na záda. To to umí každej. Pekárek našel i ty zbytky pozitivna a přičetl mu je k dobru. Každému je jasné, že současný stav RW se může líbit jen nejbrutálnějším hardcore fans a i těch už bude jen na prstech jednoho člověka. Tak k tomu tak přistupujme. Hodnocení ať si každý dosadí podle svého. Přece nikdo tady nepotřebuje radit co a jak má poslouchat, nebo jo? A recenzi, jako takové, není co vytknout. Čte se to mnohem líp, než se deska poslouchá.


 

lukáš
25.11.2021 10:34

Strašně jsem se na novou desku těšil. Bohužel deska je skoro celá ve středním tempu. žádná píseň mě neohromila. Silné písně tu nejsou. Nic k zapamatování. Miluju Port royal.
3 / z 10 bodů

 

Stray
25.11.2021 10:13

Harkonen: Ty budeš asi hodně hloupej člověk, co?

 

Vladimir Harkonnen
25.11.2021 10:07

jo ne dneska na Echoes recka Thy Catfalque, nedávno Skepticism ... asi lepší mrknout tyhle desky ... než Running Wild ... pač to je vážně ostuda co Kasperk vydává .... hodně mi to vadí a dost to devalvuje slavná léta ... nechápu ... letos Helloween velmi solidní deska.... dali si záležet o Maiden nemluvě to je zahrané srdcem ale tohle ...

 

Vladimir Harkonnen
25.11.2021 09:54

hmm ... tohle 60% ? ... Senjutsu 70: ... Cradle 90% ... podivná hodnocení pokračují ... za mne tohle Rolfovo demo 40% ... rutina COF 70% ... probuzení IM 90%

 


 

 

 

 

TOPlist