Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

lukáš
17.11.2021 13:36

A recenze Titanic - On ???????????

 

Hivris
17.11.2021 11:56

Pekárek: že se třeba jednou k tomuhle albu budu vracet jako k Nymphetamine, jsem chtěl napsat už v původním příspěvku, je to hodně pravděpodobné:). Zatím tam cítím jen tu hudební stránku, která je skvělá, ale "něco" tomu chybí. Až se přejím taky zatím přehlíženého epka Bitter Suites to Succubi, tak dám Existence další šanci. Tentokrát ale bez větších očekávání:).

 

Pekárek
17.11.2021 11:24

Ze starých nejčastěji sahám po Damnation a Godspeed - to je fakt krutá věc.

 

Pekárek
17.11.2021 11:16

Hivris: Mně se Nyphetamine líbilo hned;), šak se jednou vrátíš i k tomuto.:) Ano, výtky, které máš, jsou naznačeny a pojednány (neříkám vypořádány:)) i v recenzi. Takže chápu. Ano, je zde určitá paralela s DT, oni to prostě uhrají a ukomponují. Ostatně, touhle cestou šel i Townsend na Empath.Jenže já jim absenci atmošky vytknout nedokážu, prostě tam tu přidanou hodnotu, atmošku, cítím i dnes. Určitě bych si album ještě poslechl být tebou. Minimálně jde o top metal. A metal prostě není rokenrol, blues ani punk:), resp. ne vždy tam musejí tyhle prvky být, aby šlo o žánrovou kvalitu. Tohle má blíž k odpočinkové klasice.

Rose: Díky:), zkus a dej vědět.

 

Hivris
17.11.2021 10:54

S promakanou recenzí vlastně souhlasím, přestože celkové hodnocení mám úplně jinde. O dost níž. Vyzdvihnuté muzikantské výkony, metalové nápady i precizní zpracování zakrývají fakt, že CRADLE OF FILTH už dávno přišli o notnou dávku svojské atmosféry. Namísto téměř filmového napětí a přesvědčivých temných nálad nám předkládají stejnou extrémně natlakovanou hru, na kterou sází od Hammer of the Witches. Připodobnění novinky k vrcholnému Cruelty jsem slyšel vícekrát, hudebně na tom něco pravdy bude, ale feelingem a atmosférou je tam stále rozdíl jako mezi Draculou a Bladem. V dnešní době se radši vracím k albům COF, která jsem kdysi zatratil jako měkká a nevýrazná. Takové Nymphetamine zdaleka neoplývá stejnou virtuozitou jako Existence Is Futile, ale i přes výrazně menší dávku hudebních nápadů má pořád to autentické kouzlo a atmosféru starých gotických hradů, pohanských obřadů a temných vášní.

 

J.Rose
17.11.2021 10:47

Cradle of Filth. Vzpomínám na dobu kdy mi mohlo být tak sedmnáct. Tehdy bylo CoF všude plno a v kurzu byla alba jako Thornography, Nymphetamine, Damnation and a Day. Poslouchal to kde kdo, ale mě a naší bandu ta kapela srala. Dokonce je zbožňovala i moje mladší ségra, což mě dokonale vytáčelo. "Kinder metal", tak se hudbě CoF posměšně říkalo. Potají, abych neztratil auru drsňáka jsem je také zkoušel poslouchat, ale ten hlasový projev zpěváka, to bylo silné sousto. Člověk časem zapomene a mladická stanoviska mění. Popravdě mi ani pořádně nedošlo, že ta kapela vlastně stále žije a vydává alba. Zkrátka hudba, která kolem mě dokonale proplouvá.

Nicméně, ta recenze je opravdu skvělá a vtahující. Zapomenu na celou jejich diskografii a prubnu rovnou tuhle novinku. Mocně navnadilo!

 

Stray
17.11.2021 09:01

Filthův hlas mě vždy spíš iritoval, než aby se mi přímo líbil, a to v jakékoliv části existence této kapely. Koncerty jsem zažil tři a vždy hluková koule za hranicí snesitelnosti, prostě to žádná moc velká paráda nebyla. Jedno se však CRADLE OF FILTH nedá upřít, od té doby co jsou tam ti dva čeští krajánci, to jde s alby dost znatelně nahoru, takže i tahle třetí deska s účastí obou má dle mého vysoké parametry a překonává tu divnou a pro mne neskousnutelnou řadu alb nacházející se mezi Midian a Hammer of The Witches. Existence je dostatečně různorodá a heavy deska, kde je znát zručné skladatelské řemeslo, entusiasmus, energie a nápady vklíněné do několika zřetelných chytlavých hymen a dokonce jedna velmi povedená blacková balada uprostřed, ta o té rozpravě mezi chlapem a jeho duší. Za mne 80%.

 

Mbody
17.11.2021 08:39

Na Irrational Anthems prisaham dodnes😉

 

Pekárek
17.11.2021 08:30

MBody: Čau:), díky! Mně to prostě přijde hodně dobré; uvidíš. Každopádně zkus:) Jde o dokonalé metalové řemeslo. S tím Danim, styl ani hlasovou formu jsem neřešil. Já mám podobné zpěváky prostě rád:

https://m.youtube.com/watch?v=BDaUTXYRCBY
:))
Navíc si vždycky vzpomenu na mého oblíbence Martina Walkyiera.

 

Mbody
17.11.2021 07:57

COF ma uz dost dlho minaju, dokonca po nedavnom pamaetnickom posluchu Cruelty and the Beast, co mam v origu, mi hlasovy prejav Danyho sposobil mensiu sluchovu , traumu...Po precitani skvelej recky, vsak mam opaet chut odskusat novu vzorku.Sila slova, Pekarku!👍

 

Kuklač
17.11.2021 06:46

Fantastický album. Co skladba to klenot. Pre mna album cislo 2 v tomto roku. 1. Iron a 3. Dream Theater. Bomba!!!!!

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist