Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

DarthArt
24.10.2021 20:18

Ta druhá část článku je za mě Roseho tvůrčí vrchol !! Krupobití otázek, odpovědí, překvapivých vyústění a nekončící fantazie. Pravá pocta filmům, které popisuje. A pasáž s komiksovým hrdinou ... ne, nechte se překvapit !!

 

Stray
24.10.2021 15:58

Druhej článek Kill Bill už mám připravenej, ale nechám ho až na pátek. Je po informační stránce ještě minimálně o level výš než jednička.

 

Konnie
24.10.2021 13:18

Nádhera, Rosi, udělal jsi mi opět radost! Když jsem to poprvné viděla v kině, byla jsem z toho úplně paf. Možná i proto, že vizuální stránka filmu je pro mě hodně důležitá, ale není to, pochopitelně, jen o ní. I když mívám s přebytkem krve ve filmech problém a nemusí to být ani ty potoky, spíš jde o formu, tak tady to fungovalo jinak. Když jsem viděla např. Osm hrozných, tak to už jsem si v duchu říkala, že s Tarantinem končím, že je to fakt magor. Ale "nemagor" by takové filmy natočit prostě nedokázal .-) Moc díky a těším se na pokračování!!!

 

J.Rose
23.10.2021 17:13

Díky chlapci za podnětné, krásně polarizující úhly pohledu. Do puntíku to potvrzuje to, o čem píšu v úvodu.

Proč Kill Bill? Bylo mi jasné, že Quentin Tarantino tady nemůže chybět, ale vůbec se mi nechtělo do notoricky známých "Historek z podsvětí". Pak mi DarthArt pověděl o své slabosti pro Kill Billa a tím bylo více méně rozhodnuto. Tedy není zač :-) Určitě se do budoucna k tomuto svéráznému filmaři vrátím.

 

DarthArt
23.10.2021 12:51

Pro mě je naopak Kill Bill přesně tím, čemu se říká kultovní film, pravá srdcovka. A to vítězství formy na obsahem - tedy nekonečnou vizuální i poslechovou fantazii, si tady nesmírně užívám, i když takových filmů mám taky málo (ale jsou).

Stran násilí - tady je (minimálně v prvním díle) záměrně uvedeno do tak absurdních rozměrů, že to ani není zachycení násilí, spíš čirá bláznivina. Viz Roseho úvaha v druhém díle článku.

Rose, za tenhle článek moc děkuju. Beru ho troch jako osobní dárek :):):) A povedl se náramně!

 

Stray
23.10.2021 09:45

Skvěle sepsáno, výborné čtení.


Na druhou stranu, nejsem příznivcem filmů Kill Bill. Ono upřednostnění formy před obsahem je pro mne bariéra přes kterou nejede vlak. Nemám ani rovnítko mezi spoustou krve a spoustou zábavy, spíš si něco myslím o lidech, kteří tam to rovnítko maj.:-) A šťourat se v dialozích a nejrůznějších slovních zákrutách mě nikdy nebavilo. Plně jsem souzněl s dobovými kritiky, pro které byly oba díly fiaskem. Těm filmům bych nedal ani 70%.

 


 

 

 

 

TOPlist