Boomer Space


Diskuse ke článku : CARCASS - Torn Arteries
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Ancient_Mariner
24.10.2021 19:54

Surgical Steel urcite nie je zly album. Dal by som mu vlastne len o 5% menej, teda 80. Torn Arteries ma proste bavi viac, ale Surgical Steel je urcite jeden z najzmysluplnejsich metalovych comebackov.

 

Stray
24.10.2021 08:48

Lepší než všechny zmíněné návratovky i než CARCASS z roku 2013 se mě jeví comebacková deska EXHORDER a vlastně i ten sedm let starej AT THE GATES.

 

Valič
23.10.2021 22:24

Já považuji Surgical Steel za jedno z nejlepších comebackových metalových alb vůbec (spolu s návratovými deskami Possessed, Autopsy, Asphyx a Benediction, i když u těch posledně jmenovaných se o comeback v pravém slova smyslu nejednalo). Na stejnou úroveň jako ty jejich dvě největší klasiky bych ho sice nestavěl, ale určitě se jedná o kvalitní, tvrdý a trvanlivý materiál (co taky čekat od „chirurgické oceli“, že?). :-)

 

J.Rose
23.10.2021 14:39

Já mám Surgical Steel taky rád. Neuvěřitelně našlapaný úvodní trojblok skladeb, včetně nádherného intra.

 

Hooya
23.10.2021 13:38

Proč se Surgical Steel tak podceňuje? Vždyť to je vystrizený hitový deathmetal jak z učebnice. Šlape to jak sviňa a každá píseň je mezi sebou dobře rozpoznatelná.

 

Ancient_Mariner
22.10.2021 19:54

Jednoznacne ich najlepsi album od Heartwork. Bavi ma urcite viac ako Surgical Steel. Tie riffy, melodie, Steerove sola a ten legendarny Walkerov stekot. Death metal to asi uz nie je, ale tento ich groovy hevik s modernym death metalovym zvukom ma jednoducho bavi. Jeden z TOP 5 albumov roku 2021. 85%.

 

Lord VILE
17.10.2021 20:07

Jo to jsou dobrý alba.Já těch true grindcore věcí moc doma nemám. Spíše klasiku typu CARCASS, TERORRIZER, REPULSION, DEAD, DEAD INFECTION, GENERAL SURGERY, NECRONY, GORE...

 

Valič
17.10.2021 15:49

Lord Vile: Nevím o tom, že by Impaled oficiálně skončili, ale je pravda, že poslední nový materiál vydali někdy před čtrnácti lety (ten znovu nahraný debut samozřejmě nepočítám). První tři řadovky Exhumed byly tou starou „mršinou“ opravdu silně načichlé, ale líbí se mi i jejich novější desky, na kterých hráli spíš klasický OSDM (nejvíc asi All Guts, No Glory).

 

Lord VILE
17.10.2021 10:57

EXHUMED byl fajnový deathgrind, tejně jako IMPALED.ty už taky nehrají.A první EP švédských GENERAL SURGERY bylo taky dost ovlivněNno "zdechlinou".

 

Valič
17.10.2021 10:28

The County Medical Examiners byl v podstatě vedlejší projekt Matta Widenera z Cretin (krátce byl členem začínajících Exhumed, což byl tenkrát taky trochu „Carcass Revival Band“). Podle Metal Archives je většina informací o zbývajících dvou členech kapely smyšlená, takže je celkem pravděpodobné, že si Matt všechny nástroje nahrál sám, stejně jako na jediném albu Better To Die On Your Feet Than Live On Your Knees svého dalšího projektu Liberteer (fanouškům grindcore vřele doporučuji).

Co se týče kopírek raných Carcass, k těm zdařilejším určitě patří japonští Pharmacist, kteří se na své loňské desce Medical Renditions Of Grinding Decomposition zjevně inspirovali i našimi Pathologist (stačí se podívat na obal).

https://www.youtube.com/watch?v=JnNMHMyicOY&t=127s

S novinkou samotných Carcass žádný problém nemám (solidní album, kterému bych momentálně dal silných 80%). Jejich nejlepším albem pro mě asi navždy zůstane Necroticism, na kterém svůj styl dotáhli k naprosté dokonalosti. Heartwork je samozřejmě taky skvělá deska, ale mě osobně ta jejich melodičtější poloha až tak moc nesedí.

 

Lord VILE
16.10.2021 18:55

Kam se poděl tenhle "Carcass rivival" band?
https://thecountymedicalexaminers.bandcamp.com/

 

Petr Budaj
16.10.2021 18:12

Je to strasně "vykastrovaný". Pusťte si třeba "Wake up and smell" (to album rarit a tak) a tam jdou naprosto po krk do všeho. Tady to je takovej fakt hevík bez snahy.

Jinak - pořadí:
1 - necroticism a symphonies
2 - wake up and smell
3 - heartwork (furt tak 4,8 z pěti)
4 - Swansong


reek beru až tu verzi z japonske verze symphonies.

 

Stray
16.10.2021 10:48

Tak jo, k obalu. Líbí se mě ten nápad, nejen jak je to srdce tvořeno kousky zeleniny, ale i jak je ten motiv rockově minimalistickej, vůbec to nepůsobí jako obal deathmetalové kapely, což je skvělý. Hardwired od METALLICY je třeba hnusnej obal, to už je lepší Lulu. Lulu je vlastně nejlepší obal METALLICY od And Justice For All.:-) Mluvíš o speed obalech GAMMA RAY, RAGE atd. jako o hnusech, zde s vážností plukovníka z filmu Americká krása při řízení tohohle vozidla odpovídám: "Dobře synku! Jsou to hnusy."
Jenže za ještě větší hnusy považuji tu grind/death stylizaci coverů se spoustou náčiní, emočně rozbouřených ksichtů, zubů, pařátů, nožů, větví a klikyháků. Nemám nic proti skvělým obalům daného žánru, ať už zdobí alba jako Leprosy od DEATH, Like an Everflowing Stream od DISMEMBER, Blessed Are The Sick od MORBID ANGEL, Cause Of death od OBITUARY nebo Those Once Loyal od BOLT THROWER, to všechno jsou buď kresby v klasickém stylu nebo, v případě poslední položky, fotografie s úhledným motivem, tohle mám rád. Ale nějaké počítačové koláže a temné chaotické čmáranice vybuzující negativní emoce naopak rád nemám. CARCASS se z toho paklu prostě vyjímá, dokážu si představit, že by s obalem Torn Arteries vyšlo album QOTSA nebo TOOL/PERFECT CIRCLE, a to je dobře.

 

Martin
16.10.2021 09:24

Vzhledem k minulosti Carcass je prostě zeleninový srdce nápad s nadhledem. Tak to chápu já..:-)). Stejně jsem to vnímal, když třeba na Swansong je Keep on rotting in the free world - kdy slovo Rotting zde už neznamená něco řekněme nechutného, což by v minulosti Carcass určitě bylo :-). Prostě posun k inteligentnějšímu vyjádření při zachování vlastní identity, podobných motivů , slov ...

 

zdenos
15.10.2021 21:32

já to s těmi obaly roku nějak nechápu. Nechápu to nadšení. OK - pořád dokola obaly typu RAGE, GAMMA RAY, MANOWAR je otřes, ale tyto bílé desky s jednou fotografií uprostřed, ala Torn Arteries, Hardwired, Rammstein Rammstein? NUDA

 

Stray
14.10.2021 19:56

Dneska jsem se pisatelsky rozšoup a dal jsem na jeden zátah recenzi Heartwork během opáčkovýho poslechu, u mne jasná 100% známka. Článek zveřejním nejdřív příští týden.

Naproti tomu jak teď poslouchám Swansong, tak tahle věc je pro mne prostě "jen" na 70%. Kdyby všechny songy měly úroveň nějakých prvních pěti skladeb, bylo by to lepší, jenže pak to nějak sklouzne do vzájemně si podobných riffovaček a nějak tam dedukuju míň nápadů.

 

Hooya
14.10.2021 16:51

Zatím jsem se s tím úplně emocionálně neprotknul, minula deska zasahovala na první dobrou víc a tak nějak působila svěžejším dojmem. Uvidíme. Tak či tak nějak tuším, že na stupně vítězů to nebude, tam je to u mě takto: 1) Necroticism – Descanting the Insalubrious, 2) Swansong (kdyby vyšlo dnes, tak recenzenti sází 100% jak na běžícím pasu, na to si vsadím), 3) Heartwork (kvalita, famozni riffy a zvuk, ale pár vatovějších songů).

 

Lord VILE
14.10.2021 11:50

Nejlepší věc od CARCASS je EPko Tools Of The Trade!!!

 

Petr Budaj
14.10.2021 02:45

Bohužel, naprostý souhlas s Mickey. Pořád jsou u mě na prvním místě - po Swansong.

 

Widl
13.10.2021 14:08

Jedna z nej desek roku :) A Carcass to je láska, která nerezaví, ještě nenahráli neskvělý album. Torn Arteries smrdí ještě víc po Heartwork než předchůdce, což není vůbec naškodu. A Swansong? Vždyť jsou tam parádní hitovky, Firm Hand, Room 101, Tommorow... Taky super deska, která byla zase o kus jinde.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist