Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Konnie
30.08.2021 11:41

J.Rose: Páni, vidět Matrix ve 13 letech, to musel být dost zásadní zážitek...!
Vůbec mi nevadí, že to nebude příští ani přespříští týden. Není kam spěchat. Jak sám trefně píšeš, je dobré se správně naladit a počkat na tu pravou chvíli, obzvlášť, když jde o tak zásadní věc. Tlačit to násilím nemá smysl, stejně by se to na tom výsledku podepsalo.
Tak držím palce ke skouknutí třetího dílu. A budu čekat a těšit se, až přijde den D :-)

 

J.Rose
29.08.2021 07:18

Konnie: Zdravím. Já mám Matrix velmi rád. Vzpomínám, že jsem ho viděl poprvé ve třinácti. Navíc se zasvěcenou starší osobou, která mi trpělivě a srozumitelně vysvětlovala děj. Pokud bych sestavoval pomyslný žebříček deseti nejlepších filmů z devadesátých let, Matrix by tam jistě byl. Vtipné je, že dodnes nevím, jak to celé dopadlo. Po obrovském zklamání z druhého dílu, jsem nikdy nenalezl odvahu podívat se na závěr trilogie. Bratři Wachowští... tedy dnes už sestry Wachowské, jsou pro mě režisérky jednoho filmu, ovšem naprosto úžasného a revolučního.

Takže ano. Určitě mám Matrix na seznamu a jistě by to konceptuálně byl, jeden z těch dlouhých článků. Chce to jen ten prvotní zážeh a naladění, na tu správnou vlnu. Já věřím a doufám, že tyhle zásadní filmy tu do budoucna zpracuji všechny, což je smělá myšlenka :-)

Příští týden to sice Matrix nebude, ale žánrově půjde o něco velmi podobného, tak ti snad udělám radost.

 

Konnie
28.08.2021 18:10

Přesně jak píšete. Z Willise a Cage je mi fakt smutno, obzvlášť u toho druhého nechápu, proč ze sebe musí dělat pekelného jezdce. Přitom by z něj, při troše snahy, mohl být druhý Robert de Niro...
A co Keanu Reeves? .-) Nechci Ti, Rosi, nic podsouvat .), jen by mě zajímalo, jestli nemáš v plánu Matrix? Zajímalo by mě Tvé pojetí...

 

J.Rose
27.08.2021 14:00

Toho Cage fakt nechápu. Obchodník se smrtí, byl asi poslední film co se mi s ním líbil. Muselo mu hrábnout, jinak si to vysvětlit nedokážu. Těžko dnes uvěřit, že kdysi získal Oscara. Takových případů je dost. Tarantino filmem Pulp Fiction, nakopnul znovu kariéru Travolty a podívej kde je dnes.

 

Walram
27.08.2021 13:31

Slušný úpadek zaznamenal také N. Cage...

 

Fenris 13
27.08.2021 13:13

J.Rose: V tom Willisovi se rozhodně shodneme, není smutnějšího úpadku v Hollywoodu.

 

J.Rose
27.08.2021 12:19

Fenris 13: Bruce Willis za posledních deset let také velmi sešel, myslím teď kvalitu jeho filmů. Nebezpečně mi začíná připomínat právě pana aikido - Stevena Seagala. Smrtonosnou past beru do čtvrtého dílu. Ten paskvil co se odehrával v Rusku, jsem ani nedokoukal.

Pekárek: Jóó Anakonda a obracený úsměv Jona Voighta :-) To už je let. Jako kluk jsem byl nadšen z těch digitálních efektů a taky ze scény, kdy had vyvrhne natráveného záporáka. Asi si tu kravinu připomenu.

Hivris: Bojovníka silnic jednou také zpracuji. Ta základní trilogie je zajímavá. Jednička mě nikdy za srdce nechytla, trojka nudí a prostřední část beru jako jeden z nejlepších postapokalyptických bijáků, co jsem kdy viděl. Za Van Damma si můžu sám. Zařekl jsem se, že budu zpracovávat i filmy aktuálního data, a tady to mám :-) Fakt jsem naivně doufal, že to angažovanost Netflixu trochu pozvedne.

 

Hivris
27.08.2021 09:24

Hezky napsáno. Občas lituju Roseho a ostatní filmové recenzenty, že musí z profesionálního zájmu podobné skvosty dokoukat. JCVD se blíží nadprodukcí a nekritičností ke kolegovi Seagalovi; na rozdíl od něj si ale ještě uchoval aspoň důstojnou fyzickou kondici.... Ale zas neumí hrát na kytaru:)

A největší akční hrdina je samozřejmě MAD MAX!

 

Pekárek
27.08.2021 08:43

Skvěle jsem se pobavil, vosková figurína...:))
Doufám, že budeš psát hodně dlouho a 259 článek věnuješ třeba mé oblíbené Anacondě:))

 

Pekárek
27.08.2021 08:30

https://www.csfd.cz/tvurce/5628-bolo-yeung/biografie/
👍

 

Fenris 13
27.08.2021 08:19

Hmmm, nevím proč, ale JCVD mi byl vždycky nesmírně nesympatický...stejně jako třeba Segal. V tom blahém čase osmdesátek a ranných devadesátek jsem byl věrným uctívačem Arnolda a Slye (ten zážitek, když jsem u spolužáka na videu viděl poprvé Komando!!!), ale belgická roznožka mi nikdy k srdci nepřirostla. Což ale nikterak nesnižuje hodnotu této recenze :-) Ale když se nad tím zamyslím, tak za nejlepší akčňák všech dob bych stejně asi vyhlásil Smrtonosnou past 3, John McLane, Hejzůs a Hanse Grubera bratr jsou nej!

 


 

 

 

 

TOPlist