Boomer Space


Diskuse ke článku : IRON MAIDEN - Virtual XI
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Majk
29.07.2021 16:44

Stray: Nojo, první kousky Pretty Maids, to je lahůdka. Budeme se těšit

 

Stray
29.07.2021 16:03

Díky za vaše příspěvky a poděkování.

Majk: Otázku, zdali se mi poslední články IM maratonu nepíšou snadno neřeším. Od začátku vím, že to tady chci komplet. Možná kdybych si furt připomínal, že mě tu chybí články na skvosty typu Pretty Maids - Red Hot And Heavy nebo Future World, tak bych se u psaní mnohem horšího matra, jako je třeba právě Virtual XI od IM, ošíval. Ale tyhle paradoxy neozivuji. Pohoda.

Afro: Vzdělávat zajímavým způsobem právě ty látkou neobeznamene je prvotním úkolem. Články budou doufám v éteru viset i v časech několika příštích generací. :)

 

afro
29.07.2021 15:05

Jsem si poslech tu zmiňovanou The Angel And The Gambler (desku jinak neznám), a to je totální šílenost. Naštěstí byly v tý době už snad docela rozšířený CD, protože mít to na kazetě a zbytek byl poslouchatelnej, tak mě vomejou. :-)


Jinak se připojuju k poděkování Strayovi, protože jako nefanoušek IM se díky němu dovzdělávám.



 

Majk
29.07.2021 08:34

Je fakt, že Blaze se ke svému úkolu postavil "prsama", ale asi i jemu muselo být po chvíli jasné, že to nepůjde. X Factor měl snahu přijít s něčím trochu jiným, ale stejný vzorec by možná mohl fungovat na dvě - tři věci a ne nalepený na kompletní materiál, který je pro mě v kuse nevstřebatelný, právě z důvodu ubíjející úmornosti. A začalo se pidlikat:-)
No a Virtual to dorazil. Ano asi shodneme, že je to nejslabší deska.
Bohužel Harris už pak nadále ustrnul ve výrazu "čím delší, tím lepší - nápad nenápad" a Maiden, přestože to Bruce opětovně nakopl, už od té doby v podstatě jeli "dole kopcom". Sem tam sice povyjeli o chlup výš a alespoň nějaké skvělé solitérní kousky se sem tam objeví, ale pořád ta cesta směřuje dolů a trochu se bojím, že samuraj už čeká v cílovce s katanou připravenou na výkon definitivní.
Vlastně i po stránce grafické, kdy Eddie a celkově obaly byly pravděpodobně v top 3 snad úplně každého rockera, se poslední dobou dostaly ke stylizaci na úrovni žáků prvních ročníků grafické školy. Obaly plné příběhů se změnily na samotnou figuru bez pozadí, provedenou stylem PC her 15 lez nazpátek.
Na druhou stranu fanoušci jsou vděční za ta léta a hromady perfektní muziky, a já jsem jeden z nich, že je nejspíš podrží ještě pár let a letadlo doletí důstojně na domovskou ranvej - a to je dobře. Tenhle cirkus za to sakra stál!

P.S. Díky Strayovi za skvělý seriál, jehož poslední kapitoly už se mu asi nepíšou zrovna nejsnadněji

 

Stray
28.07.2021 14:56

Je pravda, že tu je časový limit pro napsání a odeslání příspěvku. Nevím ale kolik, odhaduji tak 15 minut.

Co budu psát, bude i Bayleymu myta hlava za jeho působení v IM :) , přitom vinu nese především Harris. Už po víkendu recka na The Chemical Wedding, není nač čekat.

 

KrebsKandidat
28.07.2021 12:03

P.S.: V pôvodnom príspevku bola gramatika podstane viac v poriadku :D

 

KrebsKandidat
28.07.2021 12:02

Fajn, neodoslalo mi príspevok, ktorý som písal 45 minút :D

Takže zhrnutie:

"Virus" je dobrá vec, ktorá skvelo graduje.

"Virtual XI" - po desiatich rokoch som si to pustil znovu a album celkom funguje až na toto:
1. pokazený zvuk - matne si pamätám, že Harris hovoril o, na tú dobu, novú techniku nahrávanie - nevýšlo, mali ostať pri osvedčených postupoch
2. "The Angel and the Gambler" - toto prosto nefunguje, buď skrátiť alebo prekopať text
3. album nasledoval po "The X-Factor" - dvojku natočiť nemohli, to by im zobralo ešte menej fanúšikov ako toto.

 

zplihlé tělíčko
28.07.2021 11:03

Bayley je neustále trestán za celou dobu působení v Iron Maiden, přitom on má velkou zásluhu na tom, že se kapela nestala revivalem sebe samotné, angažováním typově podobného pěvce jako Dickinson. Odvedl to nejlepší co dovedl (pro někoho málo) a byl nevyhnutelně vyhozen a v euforii z návratu Dickinsona patřičně ukřižován.
The X Factor a Virtual XI jsou však poslední alba Iron Maiden, které jsem schopen bez problému doposlouchat do konce.
Nová tvář "progresivních" a příliš na umění zaměřených Maiden mě už téměř neinteresuje.
Jinak recenzetský maraton Iron Maiden na těchto stránkách je opravdu výborná práce. Čtivé a zábavné. Děkuji.

 

Milan
28.07.2021 09:43

Ale jo, je to nejslabší album Maiden. Asi jsem divnej, ale mě se Angel Gambler líbí :-) Nejsilnější skladba z alba pro mě Como Estais Amigos, ale zde bych asi autora poopravil, neb skladatelem je Gers,m Baylay textoval. S recenzí jinak souhlas a Blaze dobře že odešel, nevznikla by tak skvělá deska Silicon Messiah, kterou si u mě napravil hodně rozlitý mlíko po koncertě v Praze, kde byl prostě příšernej. Tečka :-)

 

Lord Džoudemort
28.07.2021 08:15

s odstupem času vždy vnímám discografie velkých kapel v takových blocích .... podobně jako třeba u PF se minimálně vracím k éře po odchodu Waterse, tak u IM vlastně postupně zcela zapomínám na většinu desek po Fear of the dark. Obě desky s BB považuji (pohldem roku 2021) za naprostý omyl a z desek po návratu BD miluji jen Brave new world (+Rio) ... ostatní považuji často "epicky" příliš nudně roztahané cosi (o únavném vzorci deska + živák ... ani nemluvě). U IM bych zmínil ještě to, že jsem se na novinku vždy maximálně těšil ... tzn. po odchodu BD jsem chtěl vědět co pánové vyvedou a deskám dal šanci ... bohužel v poslední době se již na novinky ani netěším ... a samurajská deska není v tom mém netěšení výjimkou ...

 

Endyamon
28.07.2021 07:32

Nepatrím k Bayleyho haterom, takže album mám vyššie. Určite spieva lepšie než na X factor. The Angel and the Gambler bude zrejme najhoršia pieseň od IM (bola by celkom v pohode v tej 6 minútovej edit verzii).
Chybička se vloudila - The Educated Fool (imho výborná vec).

 

kuklač
28.07.2021 06:49

Tak určite naslabsí Maiden to je bez debaty ale aj tak o sklamaní na vtedajsiu dobu nemohlo padnut ani slovo. Vtedy som to bral ze ok album ale len pre skalných fandov. 6,5/10

 

lukáš
28.07.2021 00:18

Virtual XI když si pustím , tak mi vždycky zvedne náladu. Koncert Curitiba 9á mám hodně rád. Ty písně jsou svěží. Neobsahuje písně jako Alexander the great, či to tame a land. Písně mají příběh a postupně se rozvinou v rychlé skladby jako předtím třeba Afraid the shoot strangers. Jsou rychlé, ve středním tempu, progresivní.Z desky mám rád nejvíce -Lightning .., when to worlds collide a education fool. Do dneška mě neoslovila deska Brave new world.

9 z 10 možných

 


 

 

 

 

TOPlist