Boomer Space


Diskuse ke článku : DARKTHRONE - Eternal Hails
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Hooya
25.07.2021 00:21

DarthArt
23.07.2021 16:01
Přemýšlím, jestli jsem něco četl výstižnějšího o jakékoliv kapele v globálu na těchto stránkách v diskuzích.....


... a snad ani ne. Vlastně místo sepsání profilu by stačil tento dokonale podnětný odstavec o Darkthrone. Je tam vše.

 

Stray
23.07.2021 20:59

Někteří dříve občasně přispívající čtenáři z tvrdšího ranku už nad námi, jak známo, dávno zlomili hůl, takže POHODA, nikdo ti tu nadávat nebude.:-)

Mě je docela jedno jestli je nebo není vůl. Byl to inteligentní kluk, ale zrovna na mne jaksi podrážděně reagující.:-)

IMMORTAL, jakkoliv je nijak nesbírám, tak si uvědomuju, že v tom statusu maj na severu jen malou konkurenci (EMPEROR, SATYRICON, jinak byly velká kapela se vším všudy). DARKTHRONE spíš vnímám jako kultovku pro alternativce a fríkůlíny.:-)

 

DarthArt
23.07.2021 20:40

Tak to byl ten Trn vůl, navíc když IMMORTAL právě byli tí vůdčí a progresivní prakticky po celou tvůrčí kariéru, kdežto DARKTHRONE jen v krátkým období devadesátých let a pak už jeli jako kafemlejnek a ty desky neměly co nabídnout. Rozdíl ve statutu DT a IMMO je nepředstavitelně velkej, samozřejmě taky proto, že DT nehrajou vůbec naživo, maj minimální promo apod. Ale posun, invence a prapor šéfovství je u IMMORTAL narozdíl od DARKTHRONE naprosto evidentní. Na druhou stranu, za kámoše bych chtěl daleko víc Fenrize/Nocturna než Abbatha/Demonaze.

Takže radši ještě jednou, než mi někdo začne nadávat: MÁM RÁD DARKTHRONE! MÁM RÁD DARKTHRONE!

 

Stray
23.07.2021 16:46

Vidíš a mě byli vždycky úplně jedno, neřešil jsem je, natož abych si uvědomoval jejich status či nějakou údajnou přeceňovanost. Ani mě to nenapadlo. Když jsem kdysi dávno chtěl trochu prozkoumávat norskej blackovej terén a to jako úplnej neznalec tohoto druhu hudby, dostal jsem na MP v zákulisí od Trna vynadáno, když jsem se ptal, jestli jsou IMMORTAL čelní kapela. Bylo mi řečeno, že IMMORTAL jsou průměr a DARKTHRONE ti skvostní. Pak už jsem se neptal, nemám rád, když mě někdo odsekává a vybírám si k sobě jenom samé milé a pozitivně naladěné lidi. Je ale pravda, že určitá sorta "vytříbenců" nedává na tuhle kapelu dopustit, stejně jako fanoušci Lemmyho na MOTÖRHEAD.

 

DarthArt
23.07.2021 16:01

DARKTHRONE - to je fenomén, jak se patří! Klidně by se dali označit za nejpřeceňovanější metalovou kapelu v dějinách, protože prostě neumějí a celé jejich kouzlo je jakési nehmotné něco, které se nezrodilo z muzikantské zručnosti, ani ze skladatelského nadání, ani z nekonečných koncertů ... prostě se to tak nějak stalo. Před třiceti lety Nocturno Culto patrně náhodou strčil ruku na hmatník tak, že to udělalo ten zvuk, co otočil směřování tvrdé hudby, a od té doby jsou DARKTHRONE vzýváni, i když u jejich posledních deseti alb je skoro jedno, jestli vyšla nebo nevyšla. On i Fenriz mají kouzlo osobnosti, jsou to sympaťáci a když je člověk vidí, tak prostě chce mít jejich kapelu rád, stejně jako chce mít rád někoho, kdo vede po ulici roztomilýho huňatýho pejska. A podle mě je právě v tom ten vtip. DARKTHRONE je mnohem víc fenomén než kapela. Můžou nahrát dalších padesát alb a padesátkrát drhnout to samé, furt stejně blbě, ale pořád je člověk bude mít rád. A když nějaký pošetilec řekne nahlas, že vlastně neuměj, dostane pořádnej kartáč, jako já minule pod svou recenzí na "Under A Funeal Moon" :)

 

Obsolete
23.07.2021 12:57

Tohle se moc nepovedlo.Darkthrone mám moc rád a poslouchám je od devadesátek.Některý alba byla slabší jiná parádní.Tohle album je ale bohužel dost velká slabota a neskutečně utahaná nuda.Po výborným Old Star propad dolů..

 


 

 

 

 

TOPlist