Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

KrebsKandidat
25.07.2021 23:30

Mne sa tento film až tak veľmi nepáči. Článok mi príde lepší :D

 

Stray
16.07.2021 23:54

Kobro, drž se!:-) Kdo ví, co je zač ten Gigi Becali.

https://www.sport.cz/fotbal/evropske-ligy/clanek/2561577-nemilosrdna-palba-do-kobry-sef-fcsb-tvrde-zkritizoval-ondraska.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez



J.Rose: Skvělý článek, to ti vzkazuje Ciro Strayone i Dante (psáno dle toho, jak se to čte->) Karízi.

ITALIA = EURO Champióne 2021

 

J.Rose
16.07.2021 16:03

Fenris 13: Dík, těší mě, že si článek přečte i někdo, komu mafiánské opusy moc neříkají.

Co se Kmotra týče, tak já viděl nejprve celou trilogii a až po letech se dostal k románu. Kniha je samozřejmě fantastická. Nechápu jak mohl Puzo do tak útlé knihy nacpat tolik informací a dějových linek, navíc se to čte samo.

Trilogii žeru. Koukám na to spíš z technického a filmařského hlediska. Třeba závěr prvního dílu je prostě bezchybný a nadčasový. Mladý Don, Michael Corleone je na křtinách, farář mluví o Bohu, zlu, dobru, Michael přikyvuje a do toho ty prostřihy na brutální popravy, kde se vrazi zbavují konkurence mladého Dona. Ďábelské!


Druhý díl, to jsou vlastně dva filmy v jednom. Cesta nového Dona. Jeho radosti a především strasti. Tato linie se prolíná s příběhem jeho otce Vita Corleona. Vidíme jeho dětství, začátky a vzestup v New Yorku. Tedy vlastně důležitá část z knihy, která se do prvního dílu nedostala.

Trojka nejslabší, ale zase to celé geniálně uzavírá a navíc tam skvěle hraje Andy García, jako horkokrevný syn Santina Corleona.

 

Fenris 13
16.07.2021 15:22

Hmmm, tyhle filmy moc nemusím...ale asi nastal čas oprášit v knihovně Kmotra :-) Je to zvláštní, ale zatímco knihu miluju, filmová verze mi k srdci nikdy nepřirostla. Článek samozřejmě výtečný, tohle psát je už vlastně nošení sov do Atén :-)

 


 

 

 

 

TOPlist