Boomer Space


Diskuse ke článku : BRUCE DICKINSON - Skunkworks
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Sagi
10.07.2021 09:41

Ještě ke Skunworks original , Dickinson šetřil výškami, chyběla mi i jiskrnost instrumentace předcházejícího eposu, leč melodie i riffy povedené, u mně 80 procent.

 

Sagi
10.07.2021 09:16

V Rock reportu vyšla na tu "2" recenze, psal to myslím Šantroch či Petričko, dost z toho ulítaval, cd si kapela "Skunkworks" vydala sama a recenzent si jej nechal přímo od ní poštou.

 

Stray
09.07.2021 18:20

Maidni měli v 95roce nahrát grungeovou desku s nějakým titanem Cornellovskeho typu u mikrofonu a bylo by. :-) Zaváhali, škoda.:-)

 

Stray
09.07.2021 17:44

Je to o ničem. Kytarovy riff zní už na albu Skunkworks. Doogie White je nevhodná osoba pro tenhle typ hudby, vždy z toho vyleze jen nuda. Hardrockovej přístup zazranej až do morku kostí, i v řadách IM by to byla jen další noční můra. :-) Takový ať si zpívají v těch různých Alcatrazzech, Rainbowech, Schenkerech a dalších míšovinach typu třetí Uriaska vydojenina.:-)

 

Milan
09.07.2021 16:24

Zřejmě pujde o tohle: https://www.youtube.com/watch?v=cOKj5TOMxEs. Je to basákův kanál, píše, že po natočení Skunkworks měli nějakej matroš, co Bruce nenazpíval, tak to zkusili dát Doogiemu. Byly to jen demáče, žádný album nevyšlo. Skladba mě nebaví a ten hlas se k tomu absolutně nehodí. Ani do Maiden by mi moc neseděl a to skončil na druhým místě po Blaze.

 

Petr
09.07.2021 14:06

Možná se jedná o toto:https://indavideo.hu/video/Chain_-_Eros_of_Love_and_Destruction_-_1997Full_Album

 

Prowler80
09.07.2021 10:36

Osobně vedu s Whiteovým vokálem v patrnosti album MIDNIGHT BLUE - Take the Money and Run. Vyšlo oficiálně kdys jen v Japonsku, ještě před Balls to Picasso. Někdy před 9 lety jsem v časáku zahlédl avízo na reedici. Navíc z muzikantů SKUNKWORKS v sestavě s Whitem figuroval snad jen ten kytarák. Pokud má Sagi na mysli toto, chronologicky, personálně, ani kvalitativně nelze považovati za dvojku. Vyposlechl jsem to kdys dvakrát u šváry, nic zvláštního to nebylo. Nevýraznej melodickej hard rock jak z konce 80. let. Pro mne tak za 50%.
Tajdle to máš i na YT:
https://youtu.be/rwD3Dya6Mhs

 

Stray
09.07.2021 09:25

V životě jsem o podobném projektu neslyšel. Asi nejsem fajnsmekr. Doogie White, jako miláček všech HnH zatatcu, se po ukončení eskapady s Rainbow nikdy nezúčastnil ničeho pořádného. Vůbec mě nejde do hlavy, proč by si ho měli Skunkworks vybírat za zpěváka. Na netu o nějakém druhém albu nic není, ale hledám telefonem. Tak nevím...

 

Sagi
08.07.2021 20:41

Jestli se nepletu, muzikanti Skunkworks bez Dickinsona, ale Doogie Whitem (který později nastoupil k Rainbow)nahráli fajnšmekry ceněnou dvojku... Sám ale nemohu sloužit:-)

 

Milan
08.07.2021 10:40

Díky za perfektní recenzi. Připojím pár dobových vzpomínek.

Bruce a kytarista Alex byli v Česku asi tři dny v rámci promo na Skunkworks. Průvodce mu dělal Aleš Brichta. Byl hostem v ranním pořadu na České televizi, kde zazpíval jen s akustickou kytarou skladbu Inertia a při refrénu totálně přebudil mikrofon.

V nějakém rozhovoru kytarista Alex Dickson říkal, že jak vznikaly jeho kytarové party spontánně ve studiu, tak měl pak velkej problém se je po sobě naučit pro koncerty. Někde vůbec netušil, jak to vlastně na tom albu zahrál.

Už při turné ke Skunkworks zazněla skladba od IM, a to Prisoner.

Turné Skunkworks minulo Českou republiku.

 

KrebsKandidat
07.07.2021 13:37

Desať bodov z desiatich. Škoda, že šlo len o projekt na jeden štúdiový a jeden živý album.

 

-k-
07.07.2021 10:23

Moje zkušenost se sólovou tvorbou BD je taková, že jsem měl krom debutu vše na jedné flešce, smícháno a bez ladu/skladu. I tento "grungeový" úlet, od kteréhop dávala spousta metalheads ruce pryč. Ano, bál jsem se toho alba :-) Po týdnu poslouchání v autě jsem se sám sebe ptal: kde je to grungeové album? Zapomněl jsem jej na disk uložit? Po pohledu na tracklist jsem si uvědomil, že jej už týden spolu s ostatní tvorbou plynule poslouchám a ukňouraný cobainovsko-vedderovský grunge nikde (nikdy jsem grunge nemusel, přestože poslední AICh jsou super...tedy pokud je to ještě grunge). Pouze a jen poctivý bigbít, rock a metal. Výtečné výkony všech, výtečně šlapající muzika. Není třeba se recenzovaného alba obávat. Dle dobových recenzí jsem totiž očekával rozevlátého Bruce v rozevláté flanelce s texty o tom, jak mě svět nechápe a drogy nebo kulovnice jsou jedinou cestou ke světlu a pochopení vesmíru :-)

 

natias
07.07.2021 08:20

Moje nejoblíbenější album, na kterém se Dickinson podílel. O to víc zamrzel návrat do heavymetalových vod na dalším albu. Sólová dráha pak už přestala dávat smysl.

 

Endyamon
07.07.2021 07:20

Všeobecne nemám rád grunge ani grunge vplyvy, ale tu súhlasím stopercentne s recenziou aj s hodnotením. Skvelý album, ten potrebný úkrok stranou.

 


 

 

 

 

TOPlist