Boomer Space


Diskuse ke článku : ALGIERS - Algiers
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Hivris
16.06.2021 09:29

DarthArt: já měl podobný pocity, když jsem byl nucenej zpívat před celou třídou. Přitom mám snad nějakou dysfunkci udržení melodie, jinak to není možný:)).
A na bruslích taky nejsem Pljuščenko ani Sáblíková, ale na klidnějším okruhu problém nemám. Úraz přišel na stezce pro brusle a kola a ta už se dost vlnila.

 

DarthArt
15.06.2021 19:06

Hivris: Taky přeju brzké uzdravení, hlavně relax a pohodu.

Na bruslích jsem stál jednou v životě - tedy na ledě, nikoli na kolečkových. Nepodařilo se mi tehdy ani pět vteřin udržet na nohou, všichni na mě koukali, takovýho exota tam ještě neměli .... hrozný ponížení tenkrát, na základce .... všichni ke mně vlastně byli hodní a velkorysí, ale styděl jsem se příšerně :) Od tý doby jsem to nevzal do ruky a už se k tomu asi nedostanu, protože pod mou vahou by se propadl každý Bolevák :)

 

Stray
15.06.2021 09:46

Piš, jen pokud budeš opravdu chtít, do ničeho se nenuť.

 

Hivris
15.06.2021 07:12

Pekárek: já to tušil!:). Brusle nejsou jen na hřebíku, ale v popelnici. Jedna byla opravdu prasklá. Ale už vyhlížím nové:).

Konnie: Díky!

Stray: pude to. Už mám něco v zaměřovači, zítra mám volnějš v práci, tak to zkusím.



 

Stray
14.06.2021 21:33

Hivris: Vysvětlili jsme si to v poledne po telefonu. Prostě pokud budeš mít chuť, piš teď třeba kratší články, můžeš klidně na maxi-singly, EPka a tak, dáme k tomu nějaký hezký obrázky, trochu to nadejcháme o vono to pude!

 

Konnie
14.06.2021 21:12

Hivris: Auauauauuu... .-( Jinak to radši komentovat nebudu .-)
A hlavně brzké a hladké uzdravení!!

 

Pekárek
14.06.2021 16:38

Přiznávám se, byl jsem to já.:) Když jsem si o tom bruslení přečetl, pomyslel jsem si: "Už by taky mohl mít rozum, něco se mu stane a jsme namydlený...". Přeju pohodovou rehabilitaci a brusle na hřebík. Můj známý si přerazil obě nohy.

 

Hivris
14.06.2021 14:44

Tak příběh má ještě pokračování. Jestli proti mě černí sběrači bavlny použili magii woodoo nebo mi levicoví progresivisté nařízli pravou přezku u brusle, to nevím. Každopádně jsem si o víkendu ustlal na asfaltu v docela slušné rychlosti. Následek je zlomená zápěstní kůstka, ortéza a výrazně ztížené psaní:))).

 

Stray
09.06.2021 23:03

Prostě někdo v představách bruslil kolem pole s černými sběrači bavlny, protože mu to evokovala gospel soulová složka té hudby, co měl zrovna ve sluchátkách, a to se má řešit týden, zda-li to jako není na soud?:-)) Běžte MI do háje! Volte Piráty!

 

Hivris
09.06.2021 22:04

Tři lidi, navíc (pravděpodobně) podobného ražení, a spousta nedorozumění kvůli jedné větě. Jak se má pak domluvit celá společnost vyznačující se obrovskou pluralitou názorů:))).

Ale důležitý rozdíl vidím v tom, že se i přes ta nedorozumění bavíme společně dál a bereme to s humorem. To už dneska není samozřejmostí.

 

Konnie
09.06.2021 20:39

Tak takhle pěkně jsem se už dlouho nezasmála!!!! To je fakt výborný, jak jsme se do toho zamotali a každej se snaží z toho teď opatrně "vybruslit"...
Opravdu Tě, Hivrisi, nepodezřívám z rasismu :-) Já si totiž přesně tenhle pohled, jak na bruslích obkružuješ shrbené dělníky, představila. Jen jsem to nenapsala. A jelikož mám občas sklony k sarkasmu, tak ze mě vypadlo, co vypadlo... A to, že napsaný slovo působí krapet jinak než vyřčený, platí o sarkasmu asi dvojnásob .-)
Darthovo rozumování to pak hodilo zas úplně jinam, a já se v tom už nechtěla patlat, jelikož jsem čula možné komplikace.
A ono to tak stejně dopadlo :-))))
Pěkný večer všem, snad se zasmějete aspoň z poloviny jako já .-)

 

Hivris
09.06.2021 20:17

A teď si představte, kdybych hodil takový komentář v angličtině na Twitter, co by se asi dělo:). Ale samozřejmě jsem to nemyslel jako urážku, naopak. Ten rytmus, ta energie, která je teskná a bolavá, ale přitom plná sounáležitosti, naděje a víry(?).

Nešlo o pocit, že na poli makají rodinky černochů a já jezdím kolem na bruslích a kochám se tím:). I když zrovna tahle představa koloniálního otrokáře na inlajnech mi dost pobavila, za to bych se měl asi stydět:))).

 

DarthArt
09.06.2021 16:25

Nikoliv - ne nikolik. Dneska mám den :)

 

DarthArt
09.06.2021 16:21

Teda - že blbnou víc, než je zdrávo, tím jsem samozřejmě myslel ty genderový radikály a podobně, nikolik asociaci se "sběrači bavlny". Však mi rozumíte.

 

DarthArt
09.06.2021 14:22

Ale je to jednoznačně tou hudbou a jejím vyzněním, u černošských členů deathmetalových SUFFOCATION nebo pro mě za mě hip-hopových ONYX by mě nějaká souvislost se "sběrači bavlny" určitě nenapadla. Takže o vzhledu to není.

 

DarthArt
09.06.2021 14:21

Konnie: Jednou jsem to napsal blbě a už se to se mnou táhlo :) S těmi extrémními závěry souhlasím, někteří lidi dneska blbnou víc, než je zdrávo :)

 

Konnie
09.06.2021 09:10

DarthArt: Tvou úvahu úplně chápu. Jako autor by asi potěšenej byl, ale nevím, jestli jako člověk-černoch... Do hlavy nikomu nevidím a už vůbec se neodvažuju zkoušet uvažovat jako příslušník jiného etnika, náboženství nebo genderu, což jsem se pokusila nadhodit i v závěru recenze. Napadá mě k tomu dost extrémních závěrů, ale nechci se do toho pouštět, protože napsaný černý na bílým (hahaha) to může vypadat blbě a každý to může pochopit jinak.
P.S. Ty sis změnil nick nebo to je vlivem toho piva? :-))

 

DarthArtq
08.06.2021 22:54

Konnie: Možná by byl Fisher naopak potěšenej - jestliže natočil album, kterým chtěl přiblížit současným posluchačům, jak se cítili černoši v době otroctví, tak pokud jeho hudba evokuje právě ty "sběrače bavlny" někde na Jihu, mise byla splněna. Chtěl upozornit na nespravedlnost a podařilo se mu to dostat do emoce posluchače. Asi moc rozumuju, že jo :) Asi těch pár piv po dlouhém lockdownu :)

 

Konnie
08.06.2021 20:11

Hivris: Tak sběrači bavlny, říkáš? To by Ti Fisher dal! :-)))
Jo, tohle album je asi tak nějak "modernější", bylo první, co jsem od nich slyšela. Ale nejvíc se mi líbí druhé v pořadí. Tak pěkně sportuj a užívej bavlnářů!

 

Hivris
08.06.2021 08:07

Včera jsem vyrazil na ovál na brusle a po jednom metalovém nedorozumění jsem zkusil do sluchátek poslední album There Is No Year od ALGIERS. Přijde mi o něco živější a rytmičtější, cítil jsem se, jako kdybych bruslil kolem pole, kde zpívají černí sběrači bavlny:). K fyzické práci nebo sportu určitě doporučuju

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist