Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

KrebsKandidat
30.05.2021 00:13

Stray: mal by sa preventivne potrestat sam :D
J.Rose: na tej teorii, nieco byt moze

 

J.Rose
29.05.2021 14:26

Když o tom tak přemýšlím, tak šlo možná v případě Lucase a Spielberga o cílenou pomstu vůči něžnému pohlaví. Tedy vzhledem k faktu, za jakých podmínek ten scénář vznikal :-)

Jo a díky všem za kladné ohlasy. Teď jsem naplno ponořen do světa Jonese, díky čemuž jde psaní závěrečné části opravdu samo.

 

Stray
29.05.2021 12:27

KrebsKandidat: A měl by být Spielberg dodatečně potrestán?:-) Za mě, film jsem dvacet let neviděl, ale už tehdy mě bouchnul do očí ten nesoulad mezi ženskou rolí v tom filmu a proměnami, kterými na přelomu milénia společnost procházela. není smyslem někoho dehonestovat a asi je dobře, aby se cítily v pohodě, nicméně ne každej chlap je nepřítel a "šovinistické prasa":-), stejně jako není každá žena bezvýhradně charakterní, obdivovatelná a nedostižně skvělá. To je třeba mít na paměti.

 

KrebsKandidat
29.05.2021 00:30

Temnejší než prvý diel ale paradoxne miestami skoro až komiksovo spracované (niektoré časti "súboja" na konci). Minimálne jeden dialóg je stopercente Lucasovým dielom bez úpravy.

Som si celkom istý, že niečo takéto by dnes cez pani Kennedyovú neprešlo, je to totiž vlastne nehorázne sexistický film a úplná dehonestácia ženy

PS: Druhá časť príspevku nemá spúštať flame ware, viac menej je to myslené ako žart
PS2: Opäť sa tento článok príjemne číta

 

Hellraiser
28.05.2021 20:00

Děkuji velmi za recenze série o legendárním "Indym", za mě jasných 100% stejně jako všechny díly, teda kromě "Křišťálové lebky".

 

spajk
28.05.2021 15:16

Z vejšky na vás Kálí
Butrus Butrus - Ghálí

Rous za jedna. Jako dycky.
Není to vůbec špatný díl, jen si ho nesmíte pouštět bezprostředně po jedničce.

 

Stray
28.05.2021 10:35

Jo, taky jsem si článek užíval, když jsem to ládoval do systému, četl to a dával k tomu obrázky. Na Archu to nemá, ale mám k tomu filmu vlastně větší vztah než k trojce "Křížová výprava". Tu jsem viděl nějak se zpožděním a ani to nebylo v kině. Trojka bude asi lepší, pestřejší, dějově různorodější, ale ten vztah tam u mne chybí. Už si třeba nepamatuju, kdo tam hraje hlavní ženskou roli - ta blonďatá nacistka? To tady ve dvojce ta hysterka mě vždy spolehlivě vrhne do doby, kdy byl svět ještě v pořádku. Vlastně mě baví a cítím se s ní mnohem komfortněji než s nějakou dnešní moderní feministkou. U trojky jsem se několikrát setkal s hláškou "jiskření mezi Fordem a Connerym" WTF? Vážně někdo stojí o jiskření mezi dvěma chlapama?:-) pro mě je hlavní, že ženskou z dvojky budu mít v paměti věčně, ale tu z trojky si prostě nejsem schopen zapamatovat.:-)

 

Fenris 13
28.05.2021 07:47

Za mně poctivých devadesát! Už nebudu nosit dříví do lesa, potažmo sovy do Athén psaním o tom, jak je J.Roseova recenze skvělá, takže k filmu :-) Temnější ladění mi nevadilo a řekl bych, že bylo víc než vyváženo skvělými fórky, kterými je film prošpikován – hledání diamantu mezi kostkami ledu – a vůbec celý začátek, kde Indy skvělou akcí zválcoval valnou většinu Bondovek, večeře v paláci Pankot, vskutku legendární kousek s kloboukem v místnosti s pohyblivm stropem, scéna, kde Indy s mačetou v ruce s řevem zažene padouchy do lesa, aby vzápětí vyběhl zpět pronásledován celou hordou… Prostě pecka. Moc se těším na příští článek o nejlepším díle trilogie – ne, s Křišťálovou lebkou na mně nechoďte. Největší umění je včas skončit a to bohužel v Hollywoodu neumí skoro nikdo.

 


 

 

 

 

TOPlist