Boomer Space


Diskuse ke článku : ELBE - Eschatology
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
22.05.2023 17:12

Novej klip od ELBE.

https://www.youtube.com/watch?v=s3j-0hvUbAE

 

Pekárek
16.05.2023 20:55

Zase posun, jukněte a čtěte

https://youtu.be/s3j-0hvUbAE

ELBE představují singl s novým zpěvákem!
Your Sorrow? - Tak se jmenuje nový singl atmosférických post-doomerů ELBE. Kapela v něm zároveň představuje nového zpěváka Pavla Hrnčíře (Silent Stream of Godless Elegy)
K singlu vznikl i videoklip, který zrealizovali Standa Jelínek (režie, střih) a Tomáš Nechanický (kamera). Účinkuje v něm herečka šumperského divadla Eliška Navrátilová.
O mastering audia se postaral Magnus Lindberg (Cult of Luna) a o mix již tradičně Martin Spacosh.
"Text není o nikom konkretním, ale lehce se dotýká schizofrenie. Myslíš si, že jsi v pohodě, ale zároveň vnímáš, že Tě někdo pozoruje. Snaží se s Tebou manipulovat a lhát Ti. Přitom je to ale vlastně celé jen ve Tvé hlavě a svět okolo je “normální”. Ovšem na druhou stranu, co je normální svět?" dodává k tématu nového singlu Pavel Hrnčíř

 

Stray
18.11.2020 20:21

Jo, angličtina, anglická výslovnost a zpěv je jejich zatím nejslabší článek. Zatím. Ten člověk se může zlepšit a můžeme se dočkat velkých věcí, jsem o tom přesvědčen. Všechny ty doomové kapely ranných devadesátek taky vydaly tři desky než to za něco stálo...:-) Vždy jsem to koštnul, zkontroloval, řekl - ještě to není ono, za dva roky znovu, prostě ty kapely se mě na prvních deskách nelíbily, ale už když se mě nelíbily, tak jsem z nich cítil potenciál a touhu růst.

 

Hivris
18.11.2020 20:06

Stray: Zkusil jsem to video a trefil ses, hudba ELBE má fakt něco do sebe a rozhodně mě zaujala. Ty post-rockový melodie mi hodně připomínají LONG DISTANCE CALLING, což určitě není na škodu. Vygradovanej závěr se taky povedl. Jen bych si přál, aby měl někdo odvahu vydat podobnou hudbu s kvalitními českými texty. Díky angličtině se může zajímavý album lehce ztratit mezi ostatní světovou produkcí. Navíc ta výslovnost v "Looking Back" občas trochu tahá za uši. Ale rozhodně zajímavej tip, díky za něj. Asi udělám vánoční objednávku u Epidemie Rec.:).

 

Stray
18.11.2020 18:58

Ostatně můžeš to posoudit sám.

https://www.youtube.com/watch?v=GnN3jRmy9tg

 

Stray
18.11.2020 18:40

Hivris : Myslím, že tohle je přesně hudba pro Tebe. Žádnej kýč, naopak hodně vytříbený kus atmosférického metalu. Mě prostě jen vadí absence melodického zpěvu a občasný výskyt growlu. Ale je to vše takové přírodní, občas tam jsou i nějaký pozouny coby aranže podkresu dramatictejsi pasáže, ale klávesy jen tak pink pink, na dotvoření měkčího zvuku kdy to song potřebuje, snad nikdy tam nikdo nehraje na klapky nebo tak něco, je to čistě na kytarach. Recenzi jsem musel napsat takto, nemám zájem lhát. O to víc se těším na rozhovor, protože ta kapela má potenciál dost vyrůst.

 

DarthArt
18.11.2020 18:28

Hivris: Trefil jsi to, já takovou hudbu mám taky rád, ale musí být dobře, skoro až výborně napsané. Pokud to není moc dobrý, působí taková muzika šíleně kýčovitě. Což je bohužel případ většiny takových těch devadesátkových/nultých českých doomových spolků. Spousta z nich žila v představě, že stačí tam vrazit dívčí hlas a hned je to umění. Není. Většinou to znělo jako vykastrovanej osel.

 

DarthArt
18.11.2020 18:25

Carcass: Všechna čest, seš hodně dobrej! Já jsem na té dovolené dělal průměrně těch 20 denně, zase to ale bylo devět dnů každý den bez pauzy. Tu cestu Divokým dolem jsem měl naplánovanou taky - z Ovčárny na Praděd, Divokým dolem k dolní přehradě, pak k horní a dolů do Koutů na autobus do Jeseníku. Byla ale taková mlha, že to nemělo smysl, nic bych neviděl, tak jsem se poflakoval na Švýcárně a v okolí, odpoledne se to probralo a měl jsem nakonec krásné výhledy z Pradědu. Jenže to jsem měl už jen asi dvě hodiny času a to by se na Stráně nedalo stihnout. Příště ale určitě.

S tou muzikou v lese to mám jak kdy - hlavně při takových těch dlouhých nudných úsecích, které mě nebaví a musím je překonat. Třeba cestou na Kraličák, to byla taky totální mlha, jsem tu trasu ze Starého Města deset kilometrů na délku a skoro kilák nahoru zvládl za dvě hodiny. Byl jsem už unavený, každý krok mě hodně bolel, ale nasadil jsem do uší XIII.století, řekl si "neznáš bolest" jako soused Balboa a za chvilku jsem byl na vrchu. Zpátky se to trochu vybralo, bylo vidět do Kladska i na Jeseníky, takže už jsem si bez hudby vychutnával přírodu. Ale zas jsem musel ignorovat turisty, ke Stříbrnické chatě, zbytek cesty od parkoviště pak už pohoda bez lidí.

 

Hivris
18.11.2020 18:09

"Zkrátka jsem nikdy nepropadl hudbě padajícího podzimního listí" To mě dostalo, krásná formulace!:))). Já jsem na ní naopak hodně ulítával a dodneška mám pro ponuré spolky slabost. Jen to nesmí bejt moc plytký a laciný. ELBE jsem ještě neslyšel, ale podle recenze by to mohlo být znít dobře. Seženu, poslechnu. Až přijde čas...

 

carcass
18.11.2020 13:06

DarthArt - teď jsem šel tuhle trasu
https://mapy.cz/s/buvavufala
chtěl jsem se podívat na hráz Dlouhých Strání a hlavně si z nich projít Divoký důl až na Pradět, protože to je asi nejkrásnější horská stezka u nás, v těch skalách žije největší populace sokolů v ČR, nádherná divočina, na 3,5 km ale nastouupáš skoro 800 výškových metrů, takže nahoře cítíš, že jsi něco ušel :-), až budeš zase v Jeseníkách, tak ten Divoký důl po modré z Dlouhých strání na Praděd rozhodně nevynechej :-). V sobotu tam jdeme s kamarádem znovu, bo když pořádně nasype, tak ta stezka bude neprůchodná. No a následný den jsem si dal Beskydský trojlístek - výšlap na 3 nejvyšší vrcholy Beskyd - Travny, Lysou a Smrk, na 37 km nastoupaných 2 400 výškových metrů a stejně tolik sešlapaných, v pondělí jsem se cítil mírně unaveně :-), dneska jdeme na noční výšlap - z Ostravice na Smrk po červené, z něj po žluté do Šancí a z nich po žluté na Lysou a pak dolů po červené zpátky do Ostravice k autu a někdy po půlnoci dodom :-)

P.S, nedokážu si představit, že bych chodil po horách s muzikou, strašně by mně to jednak rušilo a nic bych si pořádně neužil, ideálně nechat mysl být v klidu, ona se sama v sobě usadí a pak se do ní můžeš dívat jak do akvária, co v ní všechno je..a nechat ji prostor aby se mohla vědomě prožívat

 

DarthArt
18.11.2020 11:38

Teď si říkám, že jsem pěknej vůl, když jsem si album téhle kapely nevzal před měsícem na dovolenou - když jsem se týden toulal po JESENICKÝCH lesích :)

 


 

 

 

 

TOPlist