Boomer Space


Diskuse ke článku : FALCONER - From A Dying Ember
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Louža
02.11.2020 20:01

seventh : Lande. Hmm. To mě nenapadlo, ale jo. Máš pravdu. Má ho asi hodně najetýho minimálně technicky. Ale nemá tak pěknou barvu hlasu. Stejně jak se nemůže moc rovnat s Barlowem, ten kontrast s ním je prostě obrovský.

 

seventh
02.11.2020 12:38

Louža: z novinky jsem narazil na YT na 2 lyrics videa A Stroke Of Magic a Particle. Zní to zatím dobře.
A konečně už vím, koho mi Terje v těch vypjatějších, nakřáplých hlasových polohách připomíná: Jorn Lande jak vyšitý. Hlavně v A Stroke Of Magic je to evidentní.

 

Louža
02.11.2020 12:31

seventh : tak určitě zkus ještě aspoň Immortal a novinku. Ty ostatní zase neznám moc já. Pustil jsem si z nich jen pár singl skladeb na youtube. Ale pamatuju si, že mě to nijak neuráželo. Jinak první album Falconer bylo někdy kolem roku 2000 fakt dobrý. Ale pak to kouzlo nějak vyvanulo. Na to aktuální vůbec nemám odvahu...

 

seventh
02.11.2020 12:25

Louža: Pyramaze shodou okolností znám, ale slyšel jsem jenom předposlední řadovku Contingent. Mimochodem hodně dobrá deska od málo známé kapely. Na ní už ale zpívá jistý Terje Harøy.
A když už jsem psal o těch hlasech: zrovna Terje má jeden z těch příjemněji znějících a přirozenějších projevů, ani jednou mě při poslechu nenapadlo obrátit oči v sloup...

 

Louža
02.11.2020 12:05

Ty jo tyhle ještě hrajou? Na to sem psal recenzi snad před patnácti lety a už tenkrát to nebylo nic moc. Tak co to může být dneska? Příznivcům síly bych doporučil k pozornosti spíš Pyramaze jejichž album Immortal s Mattem pokládám za jedno z nej no name power ever. Teď mají čerstvou novinku, kde už je Matt jen v závěrečném opusu, ale furt se to docela dá. Hansen (ne TEN Hansen, ale TEN důležitější z Beyond Twillight) to tam drhne slušně. A taky se mi docela líbil sava Archon Angel.

 

seventh
02.11.2020 11:37

Falconer nijak cíleně nevyhledávám, slyšel jsem asi 2 alba, ale jejich hudba mi nepřijde natolik zajímavá, abych se jí nějak hlouběji zabýval.
Baví mě ale chlapský civilní styl zpěvu Mathiase Blada, tak trochu podobně zní v čistých polohách třeba Dan Swanö. Jaký to příjemný rozdíl oproti některým power metalovým upištěným vykleštěncům, kteří pro mě v minulosti spolehlivě dokázali zabít spoustu jinak nadějné hudby :-(

 


 

 

 

 

TOPlist