Boomer Space


Diskuse ke článku : AC/DC - High Voltage
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Hivris
30.07.2020 13:56

Stray: jo na Patti Smith i Buzzcocks jsem zapomněl, taky něco mám. Ale ty asi myslíš reedice, co? Já mám jen origoš vinyly z roku, kdy LP prvně vyšlo. Většinu jsem koupil ještě před vinylovým boomem za rozumný ceny. Dneska bych se na to vykašlal, prodejci za to chtějí nesmysl. Ona i spousta reedic šla pořádně nahoru a to i u Day After, kde to pro byznys určitě nedělají.
Mickej: jo tenhle koncert mi nějak unikl, za to jsem pak o něm hodně slyšel:-)

 

Mickej
30.07.2020 13:40

Stiff little Fingers mi urvali dekel tak sest/sedem rokov dozadu ked hrali v Lucerne. Boli sme, s teraz uz pani manzelkou, na vikend zaspominat v Prahe a chcelo sa nam kamsi za kulturou a zrovna sa nikde nic nedialo a asi jediny papierovo prijatelny koncert boli prave oni. Pamatam sa, ze som ich zaregistroval u spoluziakov, ktori isli punk ked som bol pubertak a veci, ktore neboli dost *brutal* som samozrejme nemohol, aby som sa neznemoznil. V Prahe vtedy pred nimi hrali mam pocit Do Rady (?), co bolo cirocire utrpenie a v klube cca 10 ludi, potom sa zacala Lucerna plnit a na podium vyliezli tito "strycovia", spevak vyzeral ako moj foter ked sa hra na Elvisa. Vravim, to bude peklo, kukneme dva songy a padame a potom zacala show jak z ucebnice. Absolutne dokonaly koncert, publikum vo vytrzeni. Najprijemnejsie koncertne prekvapenie v zivote.

 

Kropis
30.07.2020 13:36

Sakra to měly být dva odstavce, které spolu nesouvisejí :) to je tak když se něco píše na mobilu

 

Kropis
30.07.2020 13:35

Začíná to zavánět slušnou magořinou, už jsem AC/DC dlouho neslyšel a ted s tím profilem jsem si dal debut a zase mě to pohltilo jako za mlada. S AC/DC jsem začínal někdy ve 13, dostal jsem od taťky živák Donnington 1994 a to byl neuvěřitelný nářez. Dodnes je to jeden z nejlepších živáků v rocku/metalu vůbec. Úvodní riff, úvodní song Its a Long Way To The Top má vše. Na 76. mají a vždycky měli AC/DC brilantní zvuk.

 

Stray
30.07.2020 13:22

Jo debut Lords Of the New Church z 1982 jsem koupil v Day After za 700,-, což je asi nejdražší nové vydání starého alba, které jsem vzal. Bators, James, Tregunna neber to. :-)

 

Stray
30.07.2020 13:16

Jo jo, spíš USA. Patti Smith Horses je super deska, obě Dead Boys, debut Television a takový věci. Z Anglie favorizuji Buzzcocks, nejlepší punková deska je pro mne London Calling od The Clash. Tam je všechno. :-)

 

Hivris
30.07.2020 13:05

Koukám, že jedeš spíš US punk ze CBGB. Já zas radši Anglii - UK Subs, Sham 69, Angelic Upstarts, The Clash apod.,ale nějaký Ramones by se třeba taky našli.

 

Stray
30.07.2020 12:54

Obě alba New York Dolls, Ramones živák 2LP Alive, debut The Damned, Johnny Thunders And Heartbreakers LAMF, dvě alba Dinosaur Jr. Z konce osmdesatek i když to není punk, The Clash - London Calling 2LP, jedny HANOI ROCKS, debut Dead Kennedys, MC5 - Kick Out the Jams, Iggyho album s Jamesem Wiliamsonem - Kill City, The Stooges - Raw Power, pak asi 5 alb Rolling Stones z konce sedesatek a začátku sedmdesatek, ještě možná něco,...

 

Hivris
30.07.2020 12:43

Pánové mít někdo kolem sebe víc kámošů, co poslouchají stejnou muziku, tak sem asi tolik nechodíme. Moji známý maj většinou hudbu jen jako kulisu, kromě jednoho co jede black a thrash, což mě baví jenom někdy. Občas se s někým sejdu na koncertě, ale málokdo hudbou fakt žije.
Stray: s názorem na Postcards...jednoznačně souhlasím, strašně preceňovaná kapela, nafouklá bublina, nic jinýho. A ještě se pochlub, co máš za punk vinyly z punku 77. Sbírám to samý, nejvíc jsem hrdej na první čtyři desky Stiff Little Fingers. Tuhle kapelu už léta vykrádají Green Day...

 

J.Rose
30.07.2020 11:59

Stray: Tohle ti vlastně docela závidím. V práci už nějaký ten rok o metalu a hudbě vůbec, nepokecám s nikým. Na směně jsme dohromady čtyři. Jeden je na Hip-hop, druhý moderní punk rock (Green Day apod), třetí poslouchá jen rádio... (divný).
Jsem z malého městečka s kolegy se sice občas scházíme i mimo práci, ale vše se motá kolem dětí, sekání trávníku a tak...


Když přijedu k práci na parkoviště a z okénka mi duní "Demanufacture" tak lidi čumí a musím poslouchat jak jsem brutální člověk a že poslouchám to "blití"

Smutné :-)

Tady si o hudbě přečtu a pokecám asi nejvíce...

 

 

Stray
30.07.2020 11:47

Rose: Zvláštní. Já prakticky nemám kámoše, se kterým bych se hudebním vkusem sešel.:-) Absolutně nikoho z glam metal sféry, žádnýho Stouna ani Ejsika, Ti nejzásadnější tři, se kterýma se vidím několikrát za měsíc, hudbu žerou jen povrchně - tzn. maj třeba vypaleny nějaký U2, Metallicu, Kravitze a Red Hoty, diskuse probihaj spíš všeobecné, od celospolecenskych témat, přes fotbal až po zdraví. :-) Pak z hudebních příznivců se lidsky víc shodnu s fanoušky modernější a tvrdší hudby než s bigbitaky, nevím jak je to možný, nejdu tomu výsledku vůbec naproti, ale vždy se to tak rozdělí, takže bych rozhodně netvrdil, že člověk, se kterým se lidsky nesejdu zároveň poslouchá i jinou hudbu. Většinou spíš poslouchám to, co nikdo jinej z těch mejch a naopak stejnou, co ty, který nevyhledavam. Snad to nebude pravidlo, přijde mi to smutný. Zkráceně, mám mnohem víc znamejch mezi lidma co poslouchaj djent, než mezi pure hard rockery. To je fakt. Třeba Pekárek je příklad člověka, kterej mne hrozně dobře jako posluchače čte, poslouchá sám něco jiného a dobře si lidsky rozumíme. Co on mě doporučí, tak to sedí, prostě mě zná, ale hudebně se mnou vůbec nesouvisí.

 

Prowler80
30.07.2020 11:45

¡Ya basta!

 

Prowler80
30.07.2020 11:44

¡Viva El Socialismo!¡Viva El Gringo Metal!

 

Alda
30.07.2020 11:25

Chodím na tyhle ty stránky moooooooc rád, i když nejsem fanouškem a ani neposlouchám AC/DC. Na druhou stranu jsem měl jejich logo napsáno na pouzdře na ZŠ,
měl jsem i nahranou kazetu z roku 1980, na jedné straně ACCEPT, na druhé ejsíci, no a ACCEPT (starý s UDEM bezchybný) a ACDC mi mějak... nesedli. V práci poslouchám 8 hodin rockové/metalové rádio, takže jejich hity znám, a samozřejmě znám i cover od S.F.U. - pro sichr video
https://www.youtube.com/watch?v=Cf5L9BRlTJQ
I když už i okouzlení S.F.U. pomalu pomíjí...

 

J.Rose
30.07.2020 11:22

Popravdě až na pár vyjímek, ty aktuální extrémní odnože metalu moc neposlouchám. Pokud tedy nejde o klasiky žánru jako "Emperor" nebo "Morbid Angel", takové naopak žeru...

 

J.Rose
30.07.2020 11:14

Na osobní nadšené doporučení konkrétní kapely jsem dost opatrný, obzvláště pokud je dotyčný idiot. Hned si totiž říkám že debil nemůže poslouchat kvalitní hudbu :-)
Je to strašně povrchní, ale mám to tak.

Co se týče poslechu extrémní a zvláštní hudby, tak u mě je to o frekvenci poslechů.

"Cattle Decapitation" si dám 4x do roka, kdežto Iron Maiden, Slayer, NIN klidně každý měsíc.

 

Stray
30.07.2020 10:59

Nebo jeden příběh, bylo to asi někdy koncem minulého roku. Jel jsem nočním busem z piva a potkal známého, co jel zrovna z Lampy, prej tam hráli nějaký, a teď nevím jestli ten název napíšu dobře, Postcard of the Arkham nebo tak nějak, Česká kapela údajně super, doma jsem si to pustil a zjistil, že esence všeho co na tvrdší hudbě nemám rád, takové kosmické atmo, citil jsem z toho Devina Townsenda, ale i tvrdší natlakovany věci co jdou naproti Fear Factory a hlavně moc klávesových ploch, ta hudba úplně postrádala drevnost. Takže co může být pro jednoho super, může být pro jiného vším co odmítá. Já bych už fakt radši Katapult než tohle.

 

J.Rose
30.07.2020 10:45

Stray:Já to chápu... no nepřinesou mu asi nic. Pokud je někdo orientován jen a pouze na "gring" a "tech. death metal", tak tu asi ostrouhá. Je to hodně zůžený hudební obzor, ale i takový lidé jsou.

No a pak tu jsou třeba takový jako já. Recenzi na poslední "Nile" si najdu jinde (což je celkem fuška), ale protože mám rád spoustu dalších žánrů i skupin, tak si tu vždy něco najdu.

 

Stray
30.07.2020 10:28

Rose: Jo to chápu. Na punk dokument bych taky kouknul, ale na djent dokument nebo cinematic metal dokument fakt ne. Spíš mě šlo o to, co mohou přinést fanouškovi Fleshgod Apocalypse tyhle stránky, na kterých se článku o svých oblibencich nikdy nedočká, kor ne v kladném zhodnocení. Ta možnost tu fakt není a nikdy nebyla. Jako mohlo by tu být ledacos, klidně i tihle nebo třeba The Black Dahlia Murder nebo Lamb of God, ale na to se kolegům málo chce, mě jsou tyhle kapely fakt šumak.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist