Boomer Space


Diskuse ke článku : SAVATAGE - Dead Winter Dead
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
10.06.2020 19:28

Proč pro mne Dead Winter Dead nedosahuje kvalit Hall of the Mountain King, Gutter Ballet, Streets a Rock Opera a Edge Of Thorns? Jednak mě samozřejmě chybí Crissova kytara a hlavně, za druhé, mám pocit, že tam těch fenomenálních skladeb není až tolik co na předchozích deskách. One Child je samosebou perfektní, This Is The Time ještě asi taky, pak jsou tam tak tři čtyři velmi solidní kusy, ale pořád jich tam není tolik co na Edge Of Thorns a místo toho se hraje spíš na všemožné vsuvky a předěly, prostě je tam mnohem míň fenomenálních skladeb. celkově je to o formě jakou posluchač upřednostňuje, jinak samosebou také výborná deska a koncept. V alternativně-crossoverově toxické polovině devadesátých let to působilo jako matro z jiného světa.

 

Louža
10.06.2020 18:58

No jasně. Vůbec jsem nežil v domnění, že by nějaký album Savatage bylo lepší než tohle. To mi řekli až dlouho poté, co jsem Dead Winter dosadil na svůj pomyslný piedestal. Až po dlouhé době jsem pustil na milost Streets, ale tohle je fakt luxus.

 

horyna
10.06.2020 18:51

Drív jsem tu desku měl asi radši. Dnes dávám přednost Wake of M. Ále..., obě jsou parádní, vlastně jako téměř kompletní Sava. Zasazení příběhu do bývajé jugošky je zajímavý nápad, pocit napětí a strachu je na některých místech dost hmatatelný. Ta kapela v dnešním hudebním světě prostě chybí.

 

kuklač
10.06.2020 13:33

Dokonale album plne skvelých melodii. Pre mna jedno z naj v celej diskografii Savatage. Magellan bola cista kopia tochto albumu.....10/10

 

Hooya
10.06.2020 11:47

Prakticky dokonalé album bez slabého místa. Úžasná atmosféra, krásné prequely, řízné vypalovačky, něžné baladky. Nevnímám, že by nějak citelně ubylo kytar. Je to nadherně vyvážené a celek nepůsobí nikterak přeplácaně. Olivovic zpěv to skvěle koření. This is The Time je naprosto dokonalý odpalovák. Album mám radši než ještě vyšperkovanější Magellan.

 

Imothep
10.06.2020 10:34

Jasných 100% a pro me osobně zdaleka nejlepší deska Savatage a vlastně i celého žánru “Metalové Opery”.

 


 

 

 

 

TOPlist