Boomer Space


Diskuse ke článku : VADER - Solitude In Madness
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

zdenos
26.06.2020 18:05

nasazení!

 

Pekárek
26.06.2020 16:59

S dobrým zvukem by Vader neměli šanci, protože na Treye nikdo nemá.

 

zdenos
25.06.2020 21:56

dnes by MA neměli šanci :)

 

Hivris
25.06.2020 12:54

Výborný album, je neuvěřitelný jak Vader hrajou sice pořád relativně to samý, ale přesto je každá jejich deska nějak jiná. Navíc je chválím za rozumnou stopáž...Ten koncert s Morbid Angel v 98 jsem taky viděl a pamatuju si, jak jsem si po Vader říkal, že to nemůže bejt lepší a pak přišli MA a totálně Vader přejeli. Nevím, jestli by to dneska nebylo naopak.

 

zdenos
18.06.2020 20:16

Widl- jo, sype to jak kráva, a Piotr do toho jde hlasově zvířecky, více zvířecky než na minulých deskách. Zkrátka se jim povedlo :) Nakládačka, která má smysl

 

Widl
18.06.2020 11:21

Skvělý zářez. Přímočařejší, kratší songy. Narvat to tam a s ničím se moc nemazat. Hodně se to povedlo.

 

gotta
29.05.2020 08:35

Vader jsem poprvé zaznamenal když vydali De Profundis a to mně docela smetlo. Dodnes mám tuto desku od nich nejradši. Viděl jsem fakt hodně jejich koncertů, hlavně když byl ještě aktivní Pedro a dost je tady pořádal. Vždycky to byl zážitek. Dneska už death metal moc neposlouchám, ale pár koní v tomhle ranku pořád mám a poctivě sleduju. Vader jsou jedni z nich a nová deska se jim myslím velice povedla...

 

Stray
28.05.2020 22:29

Byl to ten koncert. Nějakej skinheadskej zápasník tam velmi nevybíravě shazoval lidi z pódia, což se ještě víc podepsalo na zběsilosti akce.

 

DarthArt
28.05.2020 21:59

Je to ten koncert, kde security mlátili nějaký fanoušky a Tucker přerušil hraní a skočil mezi ně? Pamatuju si na výživnej report ve Spawn Rebirth a ultradlouhej rozhovor s Treyem ...

 

Zdenos
28.05.2020 21:47

Hudební teplo (a tím nemyslím ufňukanou hudbu pro puberťaky) je přece super. Asociace na Slunce, Kalifornii- musí být

 

Stray
28.05.2020 21:33

zdenos: Chlad. No právě. Co ti na to může říct dlouholetý obdivovatel bytelně zateplené hudby? :-)

Pekárek: To nevím kdes byl, já těch deathmetalových akcí v devadesátkách zas tolik neviděl. Možná pět? (NAPALM DEATH, OBITUARY, DISMEMBER - Praha 1992, KRABATHOR Plzeň 1993, CARCASS k Heartwork v Pyramidě únor 1994 a možná ještě něco). Byl jsem v tom dubnu 1998 spokojen až nadšen, ale Vincent mě chyběl, to se ví. Po koncertě jsem se nechal vyfotit s Azagthothem, ve foto-albu mám dodnes asi třicet fotek (i nějaké VADER) z té akce. Bylo to peklo, lidi lítali vzduchem, Roxy natřískaná po strop, zvuk v pohodě.

 

Zdenos
28.05.2020 21:19

Vader ? Jako hlavní atribut se mi vybaví chlad. Hudba doslova vyhlazujici.Podobné pocity jsem mejval i Immolation.
Pro mě nejlepší zářezy Impressions,De Profundis, Litany a Welcome to morbid reich

 

Pekárek
28.05.2020 21:14

Stray: Ty vole, MA na turné k Formulas, kde jsem sakra byl?:) Jak to viděl Vincentův fanoušek?;)

 

Stray
28.05.2020 20:46

Měl jsem to jinak.:-) VADER jsem samozřejmě znal už od Ultimate Incantation, ale nějak mě nic nepohánělo to zkoumat, možná to bylo tím, že byli z Polska.:-) Vždy jsem si radši pustil MORBID ANGEL. O tom, že nějaká deska VADER v devadesátkách se povedla, jsem se akorát dočetl ve Sparku. U KRABATHOR jsem ihned kupoval debut, sehrál roli taky trochu patriotismus a radost, že se to album realizovalo. Dvojku jsem ještě sledoval a byl na koncertě, s Lies ještě utáhli šrouby a naše cesty se definitivně rozešli. Tehdy už jsem šel směrem "mám rád hudbu celkově bez ohledu na žánr" a u nich jsem dospěl k závěru, že zůstanou na svým a ještě houšť to budou tlačit...vaše věc, přeji hodně štěstí, auf wiederséhen! No a pak už nastal rok 1998 a MORBID ANGEL hráli už Tuckerem v Roxy, koncert na podporu Formulas a VADER byli předkapela, bylo narváno a i předkapela byla skvělá, takže jsem si řekl: "ty VADER, to není úplně špatná kapelka", dorazil jsem ale domu a zas jsem nějak zapomněl si je sehnat. pak jsem je po roce 2000 viděl ještě dvakrát na Brutale a jednou v Plzni, slyšel nějaký dvě desky, no a to bylo všechno, nebylo to prostě špatné, ale nenutilo mě to u nich zůstávat. To jen kdyby někoho zajímal názor někoho odjinud.

 

DarthArt
28.05.2020 20:29

Já mám ty VADER vyloženě nostalgicky. Jako první jsem měl kazetu "Darkest Age - Live in Kraków", to byla jejich druhá nahrávka hned po "Ultimate Incantation". Koupil jsem to právě v tom Polsku - tedy nejdřív koupil pro kámoše a pak jsme to nějak provexlovali. Tehdy ještě u nás VADER skoro nikdo neznal a ta vlna úžasu přišla zhruba o rok později. Darkest Age (to starý vydání u Baron rec., tuším) je zvukově strašnej bordel (aspoň z tý kazety byl), ale zabijácká atmosféra, Peterovy kultovní, i když trochu komický průpovídky (v tý polštině ty záhrobní hlášky zněly fakt zábavně), .... hmmm, tenkrát mě to úplně pohltilo. Další tři koupě byly originálky "Ultimate Incantation" (ale určitě ne Earache, nýbrž nějaká polská licence), "Sothis" a "De Profundis". Obaly se mi tehdy líbily, hlavě u "Profundis", ty příšery na obalu měly takovej vetřelčí potenciál. Čtyřstránkovej plakát Petera Wiwczarka z nějakýho polskýho magazín (tuším Morbid Noizz), což byl můj první časopis, ve kterým bylo cédéčko ... Poláci tehdy byly strašně napřed.

Bubeník Docent byl pro tehdy polobůh a když jsme pak byli na koncertě a Docent mi dal ve dveřích přednost, málem jsem se posral štěstím :):)

 

Stray
28.05.2020 19:58

VADER jsou pro mne něco jako KRABATHOR. Neohromí, neurazí. Když budou hrát vedle v Sokolovně třeba jednou za dvacet let zajdu. Nemusím mít od nich doma nic, ale ten náhled na ně je u mne spíš kladnej. I když si doma z jejich žánru pustím jednou za rok spíše ty slovutnější borce.:-)

 

Pekárek
28.05.2020 19:35

Sothis je masakr jak hovado. Z řadovek mám nejradši De Profundis.

 

Pekárek
28.05.2020 19:32

Zdenos-dík:)
Sicky, Darth: je dobře, že jste to zkusili.:)

 

DarthArt
28.05.2020 18:16

Musím říct, že na posledních X albech mě VADER hrozně nudili - pořád stejná sypačka, pořád stejný obal, znělo to vždycky výtečně, ale moment překvapení nula. Proč další a další desky? ... říkal jsem si. Ale takhle novinka mě baví nějak víc - přijde mi víc krumpáčovitá, neotesanější sound, některé skladby vyložený šicí stroje, jiný odskočej až do osmdesátkovýho thrashe --- tenhe VADER mě baví, i když bych to už vůbec nečekal. Dobrý.

Jinak souhlasím s "Art Of War", to je skutečně fenomenální kousek. Z diskografie VADER mě ale pořád nejvíc bere EP-čko "Sothis". Jednak z nostalgie, jak jsem to tehdy sháněl v musicshopech v Polsku, jednak, že to pořád nepředstavitelně sype. A ta atmosféra.... kurva !!!

 

sicky
28.05.2020 17:57

Jako maká to parádně. Dal jsem si to do sluchátek, když jsem jel na kole z práce a byl jsem doma o deset minut dřív :)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist