Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

DreDe
14.05.2020 15:34

tak to mi uprimne odľahlo😊 už som sa zlakol ze nemam dobrý odhad a hlavne uši, u mňa má tento album este vzdy stúpajucu krivku a to je fakt mimoriadna situácia, ani si nespomínam iný album , ktory by tak bodoval ... škoda, body by som rad rozdával aj iným

 

horyna
14.05.2020 14:26

Louža: já nesehnance objednávám přes Discogs a tam jsem zatím sehnal úplně vše, co jsem kdy chtěl. Tím, že je nabídka rozšířena z celého světa to nebývá problém. Fůru běžně těžko dostupných titulů mám odsud a jsem za to šťastný.

 

Louža
14.05.2020 14:11

horyna : Tak když je to u takhle čerstvý novinky, tak není procitnutí problém. Horší je když po dvaceti letech zjistíš, že se ti vlastně líbí něco co jsi dlouhodobě nedocenil, nebo přehlížel a pak za to člověk platí daň, že už ty desky nejdou nikde sehnat.

 

horyna
14.05.2020 07:45

Pekárek: máš pravdu. Co bylo řečeno už nejde smáznout, ale myslím, že jsem tu desku konečně pochopil a pobral v podobě jakou jsem ji sice nečekal, ale jaká se mi dnes tolik líbí. Po zdlouhavém odmítání se desky teď nemůžu nabažit a vlastně děkuji P. W., že stvořili The God-Shaped Void. Sice to byl běh na sakra dlouhou trať, ale nakonec vyhraný :-)

 

Pekárek
13.05.2020 21:13

Jsem byl na progboardu a všiml jsem si, že je horyna nakonec docenil. ;)

 

DreDe
25.03.2020 11:26

u niektorých skupín , a nie je ich veľa, neriešim či je album výborný alebo zlý, prijímam ho hlavne v veľkou radosťou a očakávaním, a to čo mi dá nehodnotím raz a navždy ... ako som už písal, dôležitý je čas a trpezlivosť, samozrejme su skupiny o ktorych viem uz po prvej nedopočúvanej skladbe že nie sme si súdení ... nie je to však prípad PsychoticuWaltz ... táto muzika mi robí dobre, kazdým ďalším posluchom počujem niečo nové, nie je tak priehladná ako mnoho ďalších, ktoré po niekoľko počutiach, niekedy aj výdatných, odložím ad acta
R.I.P. Bill Rieflin😞

 

Stray
23.03.2020 16:55

Novinka je mým prvním setkáním s PSYCHOTIC WALTZ a přijde mě to jako docela zajímavá hudba, sice to nějak extra nevyčnívá, ale má to své zvláštní kouzlo. Nejsem holt zatížen předchozí zkušeností s jejich starší tvorbou a nic jsem nečekal. Za mne určitě v pohodě, 80% je úplně v pořádku. Dokonce jsem si koupil cd, možná i díky tomu super coveru, který dílo taky krapet posouvá. Časem si seženu starší věci.

 

KrebsKandidat
23.03.2020 12:08

Vdaka za recenziu. Na tento navrat som sa tesil, album je to dobry no nie vynimocny.

 

horyna
23.03.2020 11:40

Samozřejmě přeju všem jejich spokojenost s deskou a možná vám i malinko závidím :-) Pro mne je to tentokrát málo, což je individuální. Avšak jistou návaznost na Bleeding tam cítím, alespoň stylově a v atmosféře. Nechci do toho zatím investovat, aby to pak leželo ladem. Raději se vrátím k těm starým. S nimi je to taková hra na jistotu.

 

kuklač
23.03.2020 10:37

Pre mňa je album zatiaľ malým sklamaním. Vypočul som si to zatiaľ asi 5 krát a nerobí to so mnou nič.......ale dám tomu ešte určite šancu. CD digi zakúpene za nekresťanské peniaze tak už len kvôli tomu to ešte skúsim. Zatiaľ tak 60%

 

Louža
23.03.2020 09:47

No jasně! Vytoužený návrat Devonovy smečky, JE zase úplně jiný než alba z devadesátek i když si z nich bere pár dobrých elementů, stejně jako z Deadsoul Tribe a překvapí i mocnými monumentálně klenutými melodiemi a nečím co se blíží k smyfoničnu. Doba se změnila, takže dneska už to kule netrhá, ale návrat to rozhodně nebyl zbytečný. Kolik kapel dá po třiceti letech dohromady album, které se může bezezbytku postavit po bok jejich zlaté éře? Je to sice "jen" 80, ale 80 bez nostalgického nadržování. 80 s datací 2020.

 

Pekárek
23.03.2020 08:57

to Horyna:
Čau,zvuk: nemá smysl řešit u Bogrena mastering, proto jsem také psal, že formálně- tj. právě až na tradiční natlakovanost - je všechno v pořádku. Nízké DR nepodceňuji, ale ani nepřeceňuji. A hlavně jsem vypíchl mix a ten v pořádku je, zatím si stojím. Album si podle mého odepsal moc brzo. Původně jsem chtěl být taky kritičtější.... Chtěl jsi něco jiného, ale můžeš začít znova a lépe:)
Recku na Social jsem si přečetl, nic s čím bych měl problém:)

 

horyna
23.03.2020 07:50

Zdravím Pekárka a děkuji za recenzi.
Shodou náhod jsem před pár okamžiky ke kolegům z Progboardu vyvěsil svou recenzi také na Psychotic Waltz. Ale není to na desku comebackovou, nýbrž na debut. Hned v jejím úvodu vysvětluji proč tomu tak je, čímž se dostávám k reakci na tvou práci.

Osobně jsem z The God-Shaped Void zklamán. Na vaší stupnici by to bylo usmolených 60%. S jeho vydáním jsem už absolutně nepočítal i když si to moc přál. Než jsem šel do nákupu byl jsem raději opatrný, jelikož první vypuštěná klipovka mne nijak zvlášť nezaujala, což se posléze dá říct o kompletním albu. Čekal jsem mnohem víc. Deska mne (testováno několikrát opakovaně prostřednictvím YT) na hodně místech dost nudí. Některé písně mi přijdou silně vycpávkové a spousta momentů se zbytečně opakujících a velice podobných. Na P. W. jsem vždy oceňoval sofistikovaný přístup, určité novum a silně originální nezaměnitelný skladatelský vklad. To jsem na novince už nenašel. Bohužel pro mne. V čem se spolu ještě neshodneme je zvuk. Už i z toho tristního YT ať v repro, či na sluchátkách je poznat zmršená dynamika (nízké DR), zahuhlanost a přeřvané nástroje postavené do jedné linie. Klasické to zvukové neduhy dnešní doby. Ale to bych dokázal odpustit, kdyby byla jen muzika nápaditější. Snad originál cd postrádá praskání a lupání (které jde u podobných výtvorů ruku v ruce), alespoň to fanouškům kteří si jej pořizují přeji.

Ale abych nebyl jen negativní :-) s recenzentem jsme rozhodně za jedno v názoru na brilantní debut, fakt jen malinko slabší disk druhý i na famózní Bleeding.


Už za pár dnů tu máme další (pro některé jedince podobně podstatný) comeback na který se čekalo přes dvacet let. Norští prog-metalisté Conception vypouštějí svou novinku a dle zatím slyšeného to vypadá na podobnou vymazlenost jakou byla nahrávka Flow.

 


 

 

 

 

TOPlist