Boomer Space


Diskuse ke článku : PEARL JAM - Vitalogy
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

čubírková
01.03.2020 08:29

Stray: Nejsem záškodník, ani web traveller se špatnými úmysly. Čtu Vás pravidelně a občas něco napíšu do diskuse, když mě něco zaujme. A BAD RELIGION - chybka, to patřilo jinam, sorry.

 

Stray
01.03.2020 07:55

čubírková: Vůbec netuším kdo seš, jenom mne tvůj nick přišel natolik neskutečný, že jsem si byl jistej, že se jím překrývá někdo, kdo sem jinak chodí dlouhodobě pod jinou značkou. Fakt nevím jestli si nějakej diskusní chytrák a nepřejícník, co obíhá weby, prodavač v krámu s hudebninama a nebo rádoby vtipálek Shnoffovského ražení. IP adresy nesleduju. BAD RELIGION? Mám asi čtyři cd, nikdy jsem je moc nežral.

 

sicky
01.03.2020 07:26

Pearl Jam mám rád. Jedna z prvních kapel po, který sáhnu, když nemám náladu na metal :) Pamatuju ale, že když vyšlo Vitalogy, tak to pro mě bylo hrozný zklamání. Ta změna zvuku a hlavně ty příšerný rovný bicí. Jsem si říkal, co to jako je? Oni v tý době zastávali ten anti komerční postoj. Nechtěli bejt za hvězdy, netočili klipy, jeden čas ani nekoncertovali tak zřejmě natočili nelíbivou hudbu :) Text Not For You byl údajně o tom. Bohužel ani zpětně mě ta deska moc nebere, nebejt tam Spin the black circle tak je to skoro o ničem. Další desky, byť kvalit prvních dvou už nedosáhli, byly ale lepší. V poslední době mě docela baví Riot Act

 

čubírková
01.03.2020 04:47

Stray: Ha, tady někdo sleduje IP adresy... :-)
Co BAD RELIGION? Ještě pořád tě berou?

 

DarthArt
01.03.2020 03:51

Obal "Vitalogy" se mi taky líbí. Vlastně byl dlouho jediná věc, kterou jsem v souvislosti s Pearl Jam měl v merku. Jinak to s PJ mám zhruba jako Hooya.

Co se týká Jasona Newsteda, on je podle mě příliš dobrej hudebník a osobnost, než aby dlouhodobě dělal jen robota v Metallice. Každej job snů se přežere, pokud ti někdo zakazuje vlastní tvůrčí činnost. A JN udělal dobře, chytil Metallicu v tom druhým dobrým období, po kterým už to stojí za hovno. Že není na St. Anger, toho fakt nemusí litovat.

 

Stray
29.02.2020 18:28

Pekárek: Mě se taky provedení obalu a bookletu na Vitalogy líbí. Je to něco jiného, ale má to styl.

Jinak si myslím, že pod nickem čubírková se schovává chlap a navíc někdo, kdo o tomhle webu ví dost dlouho.:-) Já ti dám ...brr, ty brblo. Právo na sebevědomí je legitimní pro každého pracovitého člověka.:-)

 

Pekárek
29.02.2020 12:37

Obal mě nadchnul, ekologie s tím ale nemá nic společného:). Myslím, že recka pěkně vystihuje tehdejší rozpoložení kapely; tlak, kterému museli čelit a díky kterému mi přestali být nesympatičtí:)

 

Japko
29.02.2020 12:16

Mě teda dycky sralo hlavně to, že to mělo "papírovej" obal a nějak se mi to nehodilo do kontextu s ostatníma "bedničkama"... tohle, od Toyen Malíř smutnej a singl Roba Halforda v uskupení FIGHT Nailed to the gun..a tady se to EKO smýšlení s plastem na plotně (myšlen ten šestizubý vylamovací CD držák) rozjelo naplno... :-(

 

Merrick
29.02.2020 09:25

Při cestě autem mě nedávno spolujezdec požádal o přeskočení Bugs :) A to není jediná "zvláštní" věc na Vitalogy...

 

Stray
29.02.2020 08:01

A to je přesně to vědomí vlastní ceny i ceny odvedené práce. Tenhle projekt se nějak vyvinul, kolik se na tom udělalo v celkovém rozsahu, kolik jaká činnost zabere času atd., to vím sám nejlépe. Nemůže na mě nikdo chtít, abych vystupoval jako upejpavy souchotinař.

 

čubírková
29.02.2020 05:37

No... chápu to, taky vyloženě nechci, aby se to tu "rozjelo"... ale takhle to napsat?... Brr. Možná na to jen nemám koule.. :-)

 

Stray
28.02.2020 20:48

Tak jinak. Když jsem psal osm let na Metalopolis, v jedný fázi jsem článkově přispíval i na Musiczone, jako nikdo mě nic nevyčítal, ale řekněme, že se na to určitý lidi nedívali zrovna pozitivně. Z dnešního pohledu to chápu, taky by se mi nelíbilo, kdyby třeba Pekárek nebo před časem DarthArt kromě sem přispívali třeba i na jiné hudební stránky, vlastně by mne tím srali, ale protože vím, že by to neudělali, tak jsem v klidu. Prostě pokud má něco správné tempo, kvalitu a směr, tak není dobrý svou aktivitu rozmělňovat jinde.

 

Alda
28.02.2020 20:32

Hooya: mám to s P.J. +- stejně jako Ty... když si je chci pustit, sáhnu po Ten

Stray: víš, že respektuji Tvé názory (i když někdy s nimi nesouhlasím) ale... TEN ČLOVĚK tam byl proto, že tam chtěl být, a že si splnil sen... a jestli měla Metla pauzu tvůrčí i koncertní...tak... a James je král, nej frontman, má charisma, a chápu ho!!! Leč chápu i Jasona!!
A ano, byl zřejmě dobře placen - po zásluze - a jeho desce jsi dal "krásných" 70% :-)

 

Stray
28.02.2020 19:55

Já myslím, že to tenkrát James Jasonovi jasně vytmavil, tohle se prostě nedělá. Buď jseš součástí něčeho jako je METALLICA a nemůžeš si dělat jen tak co tě napadne a nebo běž do prdele, mě to v jejich situaci přijde fér. Ten člověk byl velmi dobře placen.

 

Hooya
28.02.2020 17:57

Jinak můj vztah k PJ je asi takový - debut naprostá srdcovka (10/10 jak vysitych), Vs. jiné a slabší než Ten, ale i přesto dost fajn a od Vitalogy (včetně) a dál neschopnost mě nějak více zaujat. Zvláštní.

 

Hooya
28.02.2020 17:47

Ještě aby se v jeho situaci nedival... :)

 

Alda
28.02.2020 16:46

Pěkně napsaná recenze, dozvěděl jsem se některé věci, které jsem nevěděl, mé best songy jsou Not for You a hlavně Corduroy.
... "Problematičnosti v tom smyslu, že když máte kapelu formátu PEARL JAM, tak asi jen tak nekoukáte po bočních projektech, ne?"
Jason měl kapelu formátu METALLICA a taky koukal po bočních projektech...

 


 

 

 

 

TOPlist