Boomer Space


Diskuse ke článku : SEPULTURA - Quadra
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

zdenos
21.02.2020 17:43

trochu se bojím že nová QUADRA bude něco jako - sepultura meets apocalyptica feat HC bordel. Ale to je jen pocit po ukázkách. :)

 

Smolik
19.02.2020 20:53

Mně to baví hodně, chce to trochu naposlouchat, asi také souhlasím s tvrzením, že je to nejlepší placka od Chaos A.D. . Ostatně, co poslední roky produkoval Jens Bogren, tak mi většinou dost sedne. Jediné, co zamrzí, že naživo mi tam opět občas bude dost scházet druhá kytara. 85-90%

 

Sulphur
19.02.2020 16:05

Tak roorback som v dobe vydania uplne zral a aj dodnes obstava.

 

Pekárek
19.02.2020 11:49

Já z nové éry rád Roorback a Dante, ale chystám se vrátit i těm dalším a zopaknout Alexe:)

 

J.Rose
18.02.2020 23:29

Především platilo a platí, že recenze je čistě subjektivní pohled jedince na danou věc a není de facto důležitý pro nic. Asi tak se k tomu stavím já.
Rád si čtu názory jiných na hudbu, filmy, hry a baví mě když někdo umí psát. Jestli se názorově shodujem není až tak důležité.
Takže tahle konkrétní recenze je za mě velice dobře napsaná i když já osobně, bych album ohodnotil 80%

 

Sulphur
18.02.2020 23:10

Demonick: To kolko bodov tu dali annihilator mam vysostne u prdele - to nema spoločne nič s novou sepulturou a je vcelku argumentacne mimo. Rovnako by som mohol povedať že je mi fakt ukradnuté či si o novej sepe myslia v sparku, blabbermouthe či čo si o nej mysli Rudi. Minimálne v prípade sparku sa mi už niekoľkokrát potvrdilo, že ak niečo vychvalia do nebies, väčšinou je opak pravdou. Ja som s recenziou problem nemal, v podstate zhrnula moje pojmy aj dojmy, i ked rovnako nesuhlasim ze isolation je slaba skladba a napriklad agony of defeat, co podla mna rozhodne slaba skladba je (tieto plouzaky dokazala greenovska sepa spravit uz omnoho lepsie - Bottomed Out, Ways Of Faith, Sadistic values - začiatok či Machine Messiah )určite nie je vypalovak - to sa zhodneme.

 

Stray
18.02.2020 23:03

A není to tím, že každou desku recenzoval někdo jiný? Kdybych novej ANNIHILATOR psal já, tak určitě nedostane víc než SEPULTURA. Pro mne, jakkoliv jsem obě kapely míval rád, dnes představují takový ten typ nadosmrti uvelebených (kdybych věděl, že se Louža neurazí tak přidám slovo - metalových) oblud, kteří už nemají šanci dodat nic svěžího, buď budou mohutnějící, vrstevnatější a nebo tvrdší, ale určitě ne nápadově svěžejší. Když já tu svěžest prostě dneska slyším hlavně v písničkovosti a to jde naprosto mimo rámec celého toho koloritu legend upsaných pod značkou Nuclear Blast, ty už budou akorát tlačit na pilu a řvát a Spark jim na ty blbosti bude ještě dělat každej měsíc reklamu. Ne, jsem už opravdu jinde.

 

Demonick
18.02.2020 22:54

Ale prestan s tym, že som maly preboha...
Jednoducho sa mi táto recenzia nepáči a sklamala ma. Tešil som sa na nu. Viac než 60% z nej sa venujeme historií, pritom by sa dalo o tych skladbach písať a písať. A potom sa dozviem, že nádherne jemná "Agony Of Defeat" je vypaľovačka alebo, že z "Isolation" nezostane v hlave nič /wtf/...
PEACE!!!
Ale rozhodne chápem, že táto progresívna poloha sa nemusí páčiť každému. Len som prekvapeny, tou kritikou na tomto webe (naopak sračková retro vykrádačka od Annihilator sa tu chváli o 106...) - všade totiž počujem/čítam iba samé superlatíva (Spark, Rudi Rus, Blabbermouth, atd atd)
Ad. KAIROS - pre mna druhý najhorší album s Derrickom. Tu ide o to, že ta recka bola spísana po 3. počutiach...

 

Sulphur
18.02.2020 21:56

Demonick: Ale no tak nebud ako malý :). To že sa niekomu nepáči tvoj "album roka" neznamená že je mimo. Môžem na Quadre vyzdvihnúť hráčske výkony (asi najvyššia úroveň akú kedy Sepa mala) ale to nič nemení na tom že je to pre mňa od prvých nôt "Capital Enslavement" nekonzistentná nekompaktná nuda ktorá určite baví Kisserovcov po hráčskej stránke, škoda že mňa nebaví po poslucháčskej. S tou stratou autenticity to Stray trafil vcelku presne.
Btw. ak sa ti nepáčila Strayova recka na Kairos tak to si ešte nečítal tu moju :D

J.Rose: ale myslím si že keby aj nebolo oných udalostí z roku 1996, klasická zostava by dlho nevydržala, buď by to rozpustili, alebo by skončili skladatelsky tak vyčerpaní a unavení ako sú dnes Soulfly či CC.

 

Alda
18.02.2020 19:18

Pro mě de facto Sepultura taky skončila Roots. Kde jsou ty chvíle,kdy si člověk mohl zahulákat War of Territory nebo Roots Bloody Roots... new CD tak nějak "projede" kolem... a nic... zlatý Machine Messiah :-)

 

flooder
18.02.2020 12:56

Sepku už od Roots nesluji, ale v těch 15-ti let Cavalerových dole vodou, byla i světlá chvíle a to v projektu Killer Be Killed.
Jinak Soulfly pouze první album a to se mě v době vydání hodně líbilo a CC je celkem odpad.

 

 

Prowler80
18.02.2020 11:42

Místo ať má bejt nech, navíc hapruje psaní mäkčeňov:-)

 

Stray
18.02.2020 05:06

Demonick: 15 tvých poslechů tohoto alba v prvním týdnu po vydání - to nedám a ani nechcem dať v tomto životě! JEDNODUCHO NECHCEM, ať už je to preč! Želám vela síl k prečítaní iných recenzií, do videnia...:-)

 

J.Rose
17.02.2020 22:43

Sulphur:
Pár lidí v mém okolí, je podobně zklamaných jako ty, to je fakt. Já s tím albem nemám problém, ale musím uznat, že předchozí 2 fošny, jsou minimálně o třídu lepší. O tom žádná.

A ten Cavalera jak jsi psal o těch cca posledních 15 letech. To se mi nabízí čistě spekulativní otázka. Byla dnes Sepultura lepší kapelou, kdyby v ní bratři zůstali?

 

Demonick
17.02.2020 22:34

9/10
Najslabšie songy: Ali/The Pentagram, inač pecka vedľa pecky
Recenzia prekvapivo totálne mimo, akoby ju Stray asi písal po nočnej zmene za pásom a myšlienkami bol niekde inde. Nečudujem sa, veď recka na "Kairos" bola zverejnená po 3 počutiach, že? :-)
Pri "Povedla se vypalovačka „Agony Of Defeat"... som vyprskol smiechom...Jasné, najmelodickejšia a najpomalšia skladba na albume je "vypaľovačka". Sorry Stray, snad nabudúce...
Btw: prvých 5 počutí sklamanie/posledných 10 počutí = naj album od Chaos AD

 

Sulphur
17.02.2020 22:09

J.Rose: Tak Cavalera ide dole vodou už 15 rokov, minimálne od Dark Ages nič kvalitné podla mna nevydal či už pod hlavičkou CC alebo Soulfly. Dnes sme sa akurát bavili s kámošom čo je bubeník o Quadre a pýtam sa že čo si o albume myslí a odpovedá že popiči a ja sa pýtam fakt? A on na to: "človeče ja som sa sústredil len na bície" a potom mi to došlo - pri Quadre sa dá kochať technickými finesami ale akonahle v tom začnem hladat nejakú celistvost či nedajbože skladbu tak márna snaha. Ono to aj Kisser potvrdil ze sa snazi skladať riffy ktoré by mohli byť výzvou aj pre takého borca ako Casagrande - no a trochu sa v tom páni stratili.

A tak som sa tešil do prkýnka:((

 

sicky
17.02.2020 20:32

Dal jsem to třikrát a prijde mi to album takový neucelený. První tři songy dobrý, mají švih a tempo, pak se ta deska ale nějak rozplizne. Na wiki píšou, že to má jakože čtyři části (proto quadra) a každá je jiná, a to mi moc nesedí. Jinak Derrick tentokrát docela ok, ani mě moc nevadí.

 

J.Rose
17.02.2020 18:08

Mě to celkem baví. V porovnání s tím co dnes předvádí hastroš Cavalera, je to pořád super. Je teda fakt že se mi to celkem rychle oposlouchává, což se mi třeba u The mediator between head and hands must be the heart, dodnes nestalo. Rozhodně, mě to neuráží.

Recenze moc pěkně napsaná, ale to finální hodnocení... Jak je to možné? V jednom nejmenovaném časopise Spark, to získalo titul, album měsíce :-)

 

Sulphur
17.02.2020 07:57

No to sa da len suhlasit - len pojdem este dalej - Quadra je strasny bordel. Po hudobnej stranke je to taky bordel ako posledna epizoda star wars po tej scenaristickej. Strasne vela napadov za kazdu cenu a potom zufale hladanie cesty von. Možno okrem prvych troch songov som si nezapamatal nič, ani jeden napad, ani jeden motiv. Všetko je po technickej stránke na úrovni o akej si Sepultura mohla nechať pred desiatimi rokmi len zdať ale zabudla pri tom ostať Sepulturou - a zložiť dobré skladby. Oproti predošlým dvom albumom dosť velké sklamanie.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist